Tehervonatba rohant egy személyvonat Németországban, többen megsérültek.

Összeütközött egy személyszállító és egy teherszállító vonat kedd este a németországi Neuss közelében (Észak-Rajna-Vesztfália tartomány), a balesetben valószínűleg többen megsérültek.

A szövetségi rendőrség egy szóvivője a Bild című lapnak azt mondta az ütközés után nem sokkal, hogy legkevesebb 50 ember sérülhetett meg az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi Neuss mellett fekvő Meerbuschnál történt balesetben.

Tehervonattal ütközött egy személyvonat Németországban – többen megsérülhettek

Tehervonattal ütközött egy személyvonat Németországban – többen megsérülhettek

Fotó: Twitter/Feuerwehr Meerbusch

A Deutsche Bahn (DB) állami vasúttársaság közleménye szerint egyik leányvállalatuk, a DB Cargo szállítmányozási cég egy tehervonata a Krefeld és Neuss közötti vasútvonalon 19:30 körül összeütközött egy regionális expresszel, amelyet a National Express nevű társaság üzemeltet. Mint írták, az első jelentések szerint 20 ember sérült meg a balesetben.

Meerbusch tűzoltósága a Twitteren 21 órakor azt írta, hogy a személyvonaton nagyjából 150 utas tartózkodhat, és a tőlük kapott első információk alapján öten sérültek meg. A tűzoltók akkor még nem fértek hozzá a szerelvényhez, munkájukat akadályozta egy leszakadt felsővezeték, amelyet még földelni kell.

A szövetségi rendőrség észak-rajna-vesztfáliai szervezetének tájékoztatása alapján a baleset úgy történt, hogy a személyszállító vonat belefutott az előtte haladó tehervonatba a Meerbusch-Osterath megállóhely közelében.

(MTI)

(Címlapi kép: Twitter/Feuerwehr Meerbusch)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

egyvandor
A jelek szerint hátulról belerohant. (valószínűleg még a záró fények hátulsó lámpák sem segíthettek, mert "megbízható" biztosító rendszerek miatt szinte sohasem használják, pedig egyenes pályán, jó látási viszonyok esetén talán segíthetne)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.