A tagállamok kérik Magyarországot, hogy ne akadályozza Ukrajna közeledését. Az oroszoknak kedvez, ha a katonai szövetségben széthúzás van. Sokan nem örülnek annak, hogy Magyarország a NATO működését is akadályozza az ukrán oktatási törvénnyel kapcsolatos fenntartásai miatt. A magyar diplomácia eddig elsősorban uniós fórumokon hangoztatta, hogy időszerű lenne felülvizsgálni az ukránok társulási megállapodását, mert a kijevi kormány súlyosan és tartósan megsérti a szerződés kisebbségi jogokat garantáló rendelkezéseit. Ezen a héten azonban már a nyugati katonai szövetségben is téma a magyar–ukrán konfliktus, Magyarország ugyanis korábban jelezte, hogy „nem aktuális” számára a külügyminiszteri szintű NATO–Ukrajna-tanácsülés, amelyet december 6-án tartottak volna a NATO külügyi tanácsülésének margóján.

Forrás: mno.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Ez retardált barom tényleg azt hitte, hogy az EU és a NATO szó nélkül tudomásul veszi a baromkodását???
karma1
Addig huzogatja a csuti torpe duce meg a gunarnyaku a NATO-oroszlan bajuszkajat, amig az szepen kipenderit bennunket a szarnyai alol - de akkor Magyarorszag megnezheti magat... Ha mar nemcsak gazdasagilag, de katonailag is, a honvedelemben is az oroszokat preferaljuk, akkor mi lesz a kovetkezo lepes?
putyin belengeti orbannak az :"egyszer majd kerunk magatol valamit, Pelikan elvtars" cimu mondast, es utasitja a magyarokat arra, hogy o, putyin meg a hos simicsko fogjak olloba Ukrajnat, mert mar tele van a toke a 4 eve tarto ukrajnai haboruval. es vegre be akarja Ukrajnat kebelezni, mint ahogy megtette siman a Krimmel?
Mennyivel egyszerubb Magyarorszagrol mozgositani katonakat erre a celra, mint dragan mozgatni a tavoli orosz videkekrol... Lehet, hogy azert ragaszkodik a szar MIG-ekhez is a csuti torpe, mert az lesz kompatilibilis az orosz hadseregben?
Nehogy igazam legyen, de orban Kozep-Europa kimdzsongunja... Nalunk mar mindenki unja...
Es az ellenzek meg mindig azon pocsol, hogy hanyan es ki uljon a partjukbol a kalyha es a husos fazek kozeleben a Parlamentben az elkovetkezo 4 evben...:o((( Szerencsetlen balfaszok, ha putyin kiadja az utasitast, akkor a parlamentben orosz fohadiszallas lesz, nem magyar kepviselo...
Csizmás Kond
Ha a nato szarik a magyar érdekre akkor a magyar miért ne szarhatna a nato érdekre ?
Egyáltalán a nato milyen jogon szol bele egy nemzetiségi, oktatási kérdésbe ?
RonaGyuri
@Csizmás Kond: báránykák és nem bírkák!!! =))
Pálinkás Pál
@Csizmás Kond: És a fidesz milyen jogon szól bele egy Ukrán belügybe retardált???
Csizmás Kond
@Pálinkás Pál: retardált a fajtát...aki részegen gyártott téged...
Csizmás Kond
@RonaGyuri: ...van akiknek tetszik hogy mindig valaki ide-oda pofozgatja...
Pálinkás Pál
@Csizmás Kond: Ez gyenge volt tőled...gyakorolj...hátha tudsz jobbat is!!!
RonaGyuri
@Pálinkás Pál: nem tud, mert egy ócska fityesz-birka; akinek az is magas, hogy az EU és a NATO az nem egy másik világ, hanem egy klub, amibe bepitiztük magunkat! =))
Nessy
Ez bájos! Ha pártunkra és kormányunkra valaki egy rossz szót szól még a diplomáciai kapcsolatot is jegelik, mondván a magyar belügyekbe ne szóljon bele senki. Kormányunk viszont a lteljes vehemenciával bele vau mások belügyeibe, és zsarol, uszít.
Nincs itt egy hangyafülnyi differencia?
Egy oktatási törvény belügy. Érdekes lenne, ha a mienkbe szólna bele más ország, hogy reagálnának a szóvivők? Lenne Sorosozás ezerrel.
szép új világ
@Csizmás Kond: És a gitárnyakú milyen alapon szól bele Ukrajna belügyébe (oktatás ügyébe)?
szép új világ
Simán meg lehetett volna oldani az oktatás körül kialakult magyar-ukrán konfliktust, ehhez azonban az kellett volna, hogy a diplomáciában diplomaták és ne futsalos idióták tevékenykedjenek.
Csizmás Kond
@szép új világ: ...sokkal több mint amit te valaha is meg tudsz érteni.
kokopelli
@szép új világ: ...nagyon ß@r dolod,ha valakiről az EU-ban beszélnek,de még
rosszabb,ha nem!A földszintes bibás és purdéi ezt tudják!Azért ugatnak bele
mindenbe,de kikérik maguknak,ha retour "báncsák" őket! ;-)
Eladott Ország
A magyar kormány újabb és újabb barátokat szerez magának nyugati szövetségesei
között. Értem én, hogy Ko-csiang és Putyin elvtárs ölelő karjaiban ez nem tűnik problémának, de szerintem kurva nagy probléma. Most az történik éppen, hogy tizenegy tagállam, közöttük
Németország, hivatalos levélben jelezte: rossz néven veszik, hogy Magyarország blokkolja a
NATO–Ukrajna bizottság ülését . Orbánék korábban jelezték, hogy „nem aktuális” számukra a külügyminiszteri szintű NATO–Ukrajna-tanácsülés, amelyet ma tartottak volna a NATO külügyi tanácsülésével együtt, tekintve az ukrán oktatási törvénnyel kapcsolatos fenntartásaikat. Tehát miközben az ukránokkal ápolt magas szintű kapcsolatnak ugyanis üzenetértéke van az oroszok felé, mert egyébként az oroszok sikerként könyvelhetik el, ha a katonai szövetségben széthúzás van, Orbánék szándékosan bevitték az ukrán oktatási törvény kérdését a NATO-ba is. Ami azt jelenti, hogy az Orbán-kormány nem osztozik a NATO stratégiai gondolkodásának fősodrában, különösen ami az Oroszországgal szembeni fellépést illeti. Vagyis ugyanazt csinálják, mint az Európai Unióval. Bomlasztják a szövetséget, amelynek tagjai, Putyin elvtárs legnagyobb megelégedésére. Azt nem tudom, hogy Oroszország téli olimpiáról való kizárása ügyében toporzékoltak-e már, de én már azon sem lepődnék meg. Tragédia ez az egész úgy, ahogy van.
Eladott Ország
@karma1: Tartok tőle, hogy ebben az országban nem csak kormányt, hanem az ellenzéket is le kell váltani ahhoz, hogy változást lehessen elérni. Ehhez hiteles pártra, hiteles emberekre van szükség. Hiteles pedig nem az, aki soha életében semmit nem csinált azon túl, hogy kijárta az ovit, az iskolákat és közben még csak véletlenül sem járt olyan megyében, ahol egy ellenzéki, vagy kormánypárti politikus, vagy politikushoz köthető személy előfordult valaha. Hiteles az, akiről nem öt év múlva derülnek ki a dolgok, hanem eleve is tudjuk. Még olyasmiket is, amiknek normális országban nem lenne semmi jelentőségük. Mert ez nem egy normális ország. És mert elő fogják ásni. Vagy az egyik vagy a másik oldal, de előássa és akkor fog előállni vele, amikor a legnagyobb kárt tudja okozni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.