Nem támogatja a német kormány Donald Trump amerikai elnök azon döntését, hogy az Egyesült Államok elismeri Jeruzsálemet Izrael fővárosaként – tudatta szerdán szóvivője útján Angela Merkel német kancellár.

Németország nem támogatja Donald Trump döntését
Fotó: Pixabay

Steffen Seibert a kancellárt idézve a Twitteren azt írta, hogy a német szövetségi kormány nem támogatja Donald Trump álláspontját, "mert Jeruzsálem státuszát egy kétállami megoldás keretében kell rendezni".

Donald Trump szerdán – Washington évtizedek óta képviselt álláspontjával szakítva – bejelentette, hogy az Egyesült Államok Jeruzsálemet ismeri el Izrael fővárosának, és ezért az amerikai nagykövetséget átköltöztetik oda Tel-Avivból.

Kifejezte reményét, hogy döntése után a mérsékelt hangok felülkerekednek a gyűlölet hangjain. Egyben felszólította a világ többi országát, hogy kövessék a washingtoni vezetés példáját.

Jeruzsálem státusza az izraeliek és palesztinok közötti konfliktus egyik fő kérdése.

A mindenkori német kormány következetesen a konfliktus kétállami megoldását szorgalmazza, azt az álláspontot képviseli, hogy az izraeli és a palesztin népnek egyaránt van joga a békéhez és a biztonsághoz, és ezt a két nép közti konfliktus rendezésének lehetséges módozatai közül csak azzal lehet garantálni, ha Izrael mellett egy önálló palesztin államot is létrehoznak.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rockxy
Ugyan már, kit érdekel Németország?
A trampli tulajdonosai meghozták a döntést, káoszra van szükség.
youtu.be/FSI62Lrm8Iw
Csizmás Kond
...Trump csak közelebb húzódott a tűzhöz...illetve a tűzfészekhez.
Az lesz a szenzáció ha Jeruzsálemből ámerikai támaszpontot csinálnak...:)
BALKÁNI HAMLET
Érthető! Jön a második menekülthullám!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.