Azt megtanulhattuk, hogy ha Amerika zűrt csinál a Közel-Keleten, annak Európa is mindig megissza a levét. Donald Trump átlépte a vörös vonalat. Amikor elismerte Jeruzsálemet Izrael fővárosaként, és az amerikai nagykövetség átköltöztetése mellett döntött, felborította a törékeny status quót. Nincs az a gazdasági érdek vagy szoros katonai szövetség, amely miatt az arab (és iszlám) államok ezt szó nélkül lenyelnék. Még akkor sem, ha a felszín alatt néhányuknak jobb a kapcsolata Izraellel, mint a palesztinokkal. A világ legerősebb hatalmának vezetője talán azt hiszi, hogy egy vállrándítással elintézi a záporozó bírálatokat. Pedig jobb lenne, ha nem tenné. Most ugyanis sarokba szorította az iszlám országokat és a palesztinokat.

Forrás: mno.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Ez egy bonyolult kérdés

nem kellene sületlenségekkel rontani rajta

A derék mno.hu mai vezércikke – bár kétségtelen tény, hogy a legkevésbé egyoldalú írások egyike – Trump jóváhagyása (a legtöbb még ezt sem említi, hogy egy húsz éve elsumákolt határozat szentesítéséről van szó) meglehetősen egyoldalú értékelése.
Magával a cikkel ennél többet nem is foglakozom, csak egy meghatározó momentumáras hívom fel a figyelmet:
„Donald Trump ezzel tűzbe veti a Közel-Keletet! – üzente a döntés után Recep Tayyip Erdogan török elnök. – Megnyitotta a pokol kapuit! – harsogta a Hamász nevű radikális palesztin szervezet, miközben újabb intifádát hirdetett. A sort még hosszan lehetne folytatni, de a lényeg, hogy minden közel-keleti vezető arra figyelmeztetett, hogy a lépéssel elszabadulhat az erőszak, és vége a békefolyamatnak”
Igazi PZSA gyanús értelmezés/megfogalmazás. Ha belegondolsz azt mondja, hogy ezerrel uszítják, tüzelik a csürhét így fennáll a veszélye annak, hogy azok radikalizálódnak! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.