Tíz évig tartó kivitelezési munka után átadták pénteken a Berlint és Münchent összekötő új vasútvonalat, az újraegyesítés utáni német gazdaságtörténet egyik legnagyobb szabású állami beruházását. A költségvetést és a kivitelezési menetrendet is tartották.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Nem csak mert ők mégis csak németek

a derék média rácsodálkozik valamire, aminek természetesnek kellene lenni

Persze tudom, hogy a kulturált világban sem mindennapos és egyébként is mégiscsak németekről van szó. Ennek ellenére látok némi megszívlelni valót abban a hírben, hogy „Tíz évig tartó kivitelezési munka után átadták pénteken a Berlint és Münchent összekötő új vasútvonalat, az újraegyesítés utáni német gazdaságtörténet egyik legnagyobb szabású állami beruházását. A költségvetést és a kivitelezési menetrendet is tartották.”
Megállom – persze nem könnyen – és nem teszek összehasonlítást egy másik vasúti beruházással, csak és csupán néhány megjegyzésem lenne. Előre kell bocsátanom, hogy ebben az esetben egy valóban fontos beruházásról volt szó, így nem volt „szükség”a tervek előzetes kozmetikázásra.
Nem, nem vagyok naiv és nem hiszem azt, hogy arrafelé nem fordul elő, hogy egyesek könnyedén kezelik a közpénzt. Az viszont tény kérdése, hogy ha ez valakikről kiderül azok és mentoraik számára ez egyértelmű politikai öngyilkosság. S senkiben sem merül fel a lehetőség, hogy nagyképűen előadást tartsanak a közpénzek morfológiájáról! =))
RonaGyuri
@desiro: ez a hét vicce; MO-n ez telességgel kizárt. Már csak tradicionálisan is! =))
desiro
@RonaGyuri: Nem is gondoltam komolyan.
RonaGyuri
@desiro: ami a tradíciót illeti a 70-es évek elején egy munkámhoz kiértékeltem az addigi kiemelt egyedi nagyberuházások "sorsát": terv vs. tény! =))
Clavigo
Na majd a " közeliek ",,, haverok,család,a nemstrómanok ,,megmutatják a balga németeknek,,,hogy hogyan is kell ezt csinálni..B.pest-Belgrád vonalon...
RonaGyuri
Legszebb öröm a káröröm,

s az sem zavaró, hogy semmi köze a dologhoz

A héten adták át a München-Berlin új korszerű vasútvonalat. Számunkra teljesen érthetetlen módón az eredetileg tervezett határidőre és költségkereteken belül.
A derék index.hu kaján vigyorral számol be róla, hogy osz’t mire mentek vele. Hiszen „az ünnepélyes átadás után rögtön kínos baki történt: egy vonat 2 órát késett.”. Sőt ha magadtól elsőre nem is ugrana be a kajánkodás bornírtság még beszámol róla, hogy „Volt, amikor egy órát állt a nyílt pályán, miközben három másik vonat is megelőzte.”.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.