Magyarország végre gazdaságilag és emberileg is abban a helyzetben van, hogy segíteni tud – mondta Balog Zoltán. Az emberi erőforrások minisztere Tolentinóból az MTI-nek azzal kapcsolatban nyilatkozta ezt, hogy az olaszországi városban felavatták a Magyarország segítségével helyreállított templomot.

A miniszter felidézte, a közép-olaszországi Tolentinóban földrengés pusztított 2016-ban, a város mind a hat temploma életveszélyessé vált és be kellett zárni. A Szent Szív és Szent Benedek-templomot fenntartó társaság vezetője Orbán Viktor miniszterelnöknek írott levelében segítséget kért a templom helyreállításához.

Balog Zoltán: Magyarország abban a helyzetben van, hogy segíteni tud

Balog Zoltán beszédet mond a közép-olaszországi Tolentinóban, a felújított Szent Szív és Szent Benedek-templom avatásán. Fotó: MTI/Emmi/ Bartos Gyula

A magyar kormány 150 millió forintot megszavazott erre a célra – emlékeztetett Balog Zoltán. Hozzátette: egy év alatt rendbe hozták az épületet, még mindig ez az egyetlen templom, amelyet megnyitottak a városban.

A miniszter elmondta:

az ünnepségen beszélt arról, hogy a történelem során az olaszoktól sok segítséget kapott Magyarország.

Kiemelte egyebek mellett, hogy 1956-ban sokan álltak ki Olaszországban a magyarok mellett, sokan segítettek. Ezt Balog Zoltán megköszönte, és jelezte, hogy viszonzásképpen most Magyarország szívesen támogatta ezt az újjáépítést.

A miniszter közölte: többek között találkozott a város polgármesterével is, aki szintén kifejezte háláját a segítségért.

A helyreállított templom felavatására összegyűltek Olaszországban élő magyarok, vasárnap magyar nyelvű misét is tartanak

- mondta el Balog Zoltán.

Forrás: MTI

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Na, most mar azert itt az ideje, hogy a szentlofasz nepre is koltson valamennyit ez a tetves kormany...
Bar ezektol a szerencsetlenektol nem sajnalom, de talan legalabb ezt a verlazito szoveget nem kellett volna melle mondani... (Vagyunk olyan jo gazdasagi es mentalis helyzetben, hogy szolidarisak legyunk,. blablabla...:o(((
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Na, most mar azert itt az ideje, hogy a szentlofasz nepre is koltson valamennyit ez a tetves kormany...
Bar ezektol a szerencsetlenektol nem sajnalom, de talan legalabb ezt a verlazito szoveget nem kellett volna melle mondani... (Vagyunk olyan jo gazdasagi es mentalis helyzetben, hogy szolidarisak legyunk,. blablabla...:o(((
namihami
Kifele már nagyon megy neki. Ideje lenne észrevennie, hogy határainkon belül is nagyon sok helye lenne annak a pénznek, amit a haverja népszerűsítése céljára kifele szór el.
Idebenn nagyobb szükség lenne rá.
RonaGyuri
Fogjuk meg és vigyétek

Balog páter elszólta magát

Amibe külön poén, hogy a párt központi napilapja címként is kiemelte. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere az MTI-vel üzent arról a banzáj –ról, amin részt-vett „A közép-olaszországi, földrengés sújtotta Tolentinóban szombat délután négy órakor avatták fel azt a templomot, amelynek helyreállítását Magyarország finanszírozta”
Beszámolt róla, hogy – hogy nem – a tolentinóiak a magyar kormányhoz fordultak segítségért. A levélen „nagyon meglepődtek”, de „úgy érzeték, hogy nekik szól”. S arra jutottak, hogy „segíteni akarnak”!
Nem voltam ott és beszámoló sem sok volt róla, de tartok tőle, hogy ha fel is merült volna az ötlet, hogy összedobják, Ahogy az sem, hogy esetleg a nekik járó alkotmányos-költségekből jótékonykodjanak, sőt még az sem, hogy a TAO címen lenyúlt pénzekből. Így derűsen úgy döntöttek, hogy direktben a mi adónkból lesznek nagylelkűek! =))
lampa laz
Nézz körbe hazádba is néha, te idióta, talán észreveszed, h így ünnepek táján hány kilóméter hosszú sor áll az ingyen osztott ételekért sorba. Ha ez az ország abban a helyzetben lenne, amit vartyogsz, akkor ilyen látványokkal nem kellene szembesülni.
Szégyelld magad a qurva keresztény világoddal együtt, mert abból még senki sem lakott jól. Döljön rád az összes templomtorony, keresztestől, buzogányostól.
justhpeter
Tökéletesen egyezik a véleményünk. Ahányszor ez a "szégyenkeresztény" megszólal, elfog az undor, mert azt látom, hogy kifelé csili-vili minden, itthon pedig csak a pusztulat és a nyomor van.
Pálinkás Pál
Balog...ha valóban keresztény lennél vonyítva félnél a pokol tüzétől...annyi görénységet követtetek el már...
papa.49
Bolondpáter itthon is lenne azoknak a pénzeknek sok helye, talán nem a határokon túl, hanem azon belül kéne felhasználni azokat, persze ha külföldön ,, költitek,, el senki nem tudja ellenőrizni abból mennyit vágtok ti zsebre!!!
mackoka46
Végül is nem hazudott akkorát, mint amit első hallásra gondolunk. Ha azt a tengernyi pénzt, amit ellopnak ...
1magyar
Akkor segítsen már a magyar betegeken! Akiknek havi 28 ezer ft-ot adnak!
magyarbakancs
"Balog Zoltán: Magyarország abban a helyzetben van, hogy segíteni tud"
Akkor itthon miért van annyi nélkülöző ember?
Templomot,onkológiai intézetet építünk külföldön itt hon meg nincs megfelelő menyiségü CT,MRI,Mamográfiai gép.
Urizálunk.
Cifra nyomorúság.
Jozefina
Ha máshol nem, akkor remélhetőleg a pokolban keresztre lesz feszítve ez a tetű (magát keresztánynek mondó) hazug gazember!!!
kokopelli
@magyarbakancs: azt hiszi ez a barom "csuhábabrunzoló",hogy fényesíthet a
külföld felé az internet korában? Még mindig csőposta van a pedofíl atyáknál
a vélt hackelés veszélye miatt? ;-)
42
balog zoltán, a masszív SÁTÁNISTA, abban a gender helyzetben van, hogy ráöntheti a vérprimitív hülyeségeit, egy egész országra, sőt - a jelek szerint -, már az egész világra.

Én ismerlek téged, te ördögfattya!
Tudom honnan jöttél, ki vagy, hová mész.
Én is onnan jöttem, ahonnan te, de nem vagyok olyan, mint te (ha olyan lennék, mint te, félóránként felköpnék a levegőbe, és alá állnék), de főleg nem oda megyek végül, ahová te.
Szerintem a jégkocka bizniszbe fektess be, ha hosszútávon gondolkodsz.
1magyar
Na ezek is olyanok lesznek mint mérkell, a saját állampolgáraik viszonylagos szegénységben, havi 28 eft-on tartanak,míg máshol játsszák az eszüket a mi rovásunkra, a mi pénzünkből.
cs.n.
De mikor arról van szó, hogy tehermentesíteni kéne az olasz hatóságokat a menekültkérelmek elbírálásában, akkor meg Magyarország jól beint segítség helyett. Álszent képmutatók.
Eladott Ország
Mindösszesen 150 millió forint közpénzről van szó. Könnyedén beláthatjuk, hogy ez egyrészt
nem tétel. Másrészt tudjuk, hogy egy ilyen szimbolikus összeget bármikor elő lehet kapni arra,
hogy Orbán megtépázott európai tekintélyének rongyos köpönyegét foltozgatni lehessen belőle. Hát hiszen Európa keresztény(kedő) védőbástyájának lenni nem jelent mást, mint ezt: az úgynevezett kereszténységgel úgy házalni, mint mások a lábgomba elleni kenőccsel.És tényleg nem az a baj, hogy egy templomot helyreállítanak bárhol a világon, hanem az, hogy a
nadrágból kilógó, pucér seggű nyomorúság hátán ennek a szaros 150 milliónak a többszörösét
hordják szét évek óta szemrebbenés nélkül. Már csak az a kérdés, hogy vajon mi lenne, ha
Magyarország gazdag ország lenne? És akkor mi lenne, ha egy olyan kormány állna az élén,
amelyik valóban minden esetben ott segít, ahol a legnagyobb szükség van rá? Soha nem fogjuk megtudni. Mert nekünk a keresztényekből is a legalja jutott.
Eladott Ország
Mindeközben szúrják ki a honi, nélkülöző szerencsétlenek szemét fejenként 10 kiló karácsonyi
krumplival, tojással és csokoládéval úgy, hogy páratlan napokon fröcsögjenek megállás nélkül
arról, hogy mióta a nemzeti-keresztény kormány áll az ország élén megszűnt az éhezés, a
nélkülözés, a szegénység. Repüljenek rá azonnal egy olaszországi templom felújítására 150 millióval, miközben a budapesti hospice háznak nem futotta még 50 millióra sem, de cserébe még az arcukba is vágták, hogy rosszul gazdálkodnak. A keresztényi kötelesség szellemében lehetetlenítsék el a magyar segélyszervezeteket, adóztassák meg az ételosztást, sőt, tiltsák ki a kormány feladatait ellátó civileket a közterületekről. Üldözzék államilag azokat, akik nem illeszkednek a melldöngető, NER-kompatibilis keresztényi eszmerendszerbe (tiszteletem Iványi Gábornak!). Cselekedjenek jót ott, ahol a legnagyobb szükség van rá: emeljék fel az egészségügyi dolgozók bérét papíron, hogy sokan kevesebbet kapjanak a választási kampányt szolgáló kormányzati bőkezűség nyomán, mert hátha akkor lesznek olyanok is, akik még hálásak is lesznek azért, hogy legalább nem kevesebbet visznek haza ezután. Lopják el bosszúból egy kisebb olimpia árát és drágítsák a mai napig százmilliókkal a nyáron lezajlott vizes vébét. Kamionokkal hordják ki a közpénzt az állami beruházásokból, de kérjék ki
maguknak minden esetben, hogy közük lenne a korrupcióhoz. Nem sorolom, mert én szégyellem magam nagyon sokadszorra ezért a kereszténység nevében művelt arcpirító köpönyegforgató rombolásért. Tényleg megérett ez a világ a pusztulásra, ha már Olaszországban is annyira üldözik a keresztényeket, hogy a magyar kormány adófizetőket
kizsigerelő nagyvonalúsága nélkül egy templomot sem képesek felújítani.
Csizmás Kond
Ez egy nagyon szép gesztus...és emlékezetes marad.
CsipkeRózsa
Ahhoz képest, hogy a Hospice Alapítványnak milyen keservesen ajánlott fel 50 millió szükséges támogatás helyett 40 milliót, nagy nehezen, jó hogy abban a helyzetben van.
Ott is megmondta, hogy gazdálkodjanak jobban?
simmering73
Abban a szaros helyzetben vagyunk pléhbános úr, hogyha az EU nem finanszírozná az országot, valahol Afrika szintjén állnánk.
kokopelli
@cs.n.: ..fényezik magukat mint a "kopottbárók"!! Az egyház mindig a "nép" verejtékéből
ajándékozott azoknak,akiknek már volt!! Olaszország asszem egy kicsit M.o.előtt sétál az
EU-ban! "Még annyid nem volt,hogy ne tudjak belőle ajándékozni"!Csalánverés a nép farkával..?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.