Ma adták át a Nobel-békedíjat.

Atomháborús retorikájuk visszafogására és a nukleáris csapás elkerülését célzó tárgyalásokra szólította fel az Egyesült Államokat és Észak-Koreát az idei Nobel-békedíj kitüntetettje, a Nemzetközi Kampány az Atomfegyverek Felszámolásáért (ICAN) nevű nem kormányzati szervezet – írta az InfoRádió.hu az MTI alapján.

A Nobel-békedíjas civilek azt sürgetik, hogy fogja vissza magát az USA és Észak-Korea első embere

Setsuko Thurlow, az idei Nobel-békedíjjal kitüntetett Nemzetközi Kampány a Nukleáris Fegyverek Felszámolásáért (ICAN) nevű szervezet aktivistája, a hirosimai atomtámadás egyik túlélője (b) nézi, amikor Beatrice Fihn, az ICAN ügyvezető igazgatója (j) aláírja a Nobel-jegyzőkönyvet Oslóban 2017. december 9-én. A háttérben balról jobbra a Norvég Nobel-bizottság tagjai: Inger-Marie Ytterhorn; Chairman, Berit Reiss-Andersen; Torbjoern Jagland, Tone Joerstad és Henrik Syse alelnök. A Nobel-békedíj átadási ünnepségére december 10-én kerül sor a norvég fővárosban. (MTI/EPA/Audun Braastad)

Mindez közvetlen fenyegetést jelent – hangsúlyozta a Nobel-békedíj átadása előtt egy nappal tartott oslói sajtókonferenciáján Beatrice Fihn, az ICAN igazgatója.

Határozottan arra inteném a két ország vezetőjét, hogy fogják magukat vissza (...), és hagyják abba a fenyegetőzést azzal, hogy bevetik a többszázezer ember életét veszélyeztető tömegpusztító fegyvereiket, folyamodjanak diplomáciai megoldásokhoz és munkálkodjanak" a nukleáris fegyverek felszámolásán

- tette hozzá Fihn.

Ismételten és határozottan felszólítom a két vezetőt, hogy semmilyen körülmények között ne vessenek be atomfegyvert (...), és tárgyaljanak

- erősítette meg üzenetüket Setsuko Thurlow, az ICAN japán-kanadai állampolgárságú leszerelési aktivistája, a hirosimai atomcsapás egyik túlélője.

A jelenleg Kanadában élő 85 éves asszony és Beatrice Fihn vasárnap vették át a szervezetüknek odaítélt Nobel-békedíjat.

(MTI/Inforadio)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Nagyot csalódtam Amerikában, azzal, hogy egy "ezt" megválasztotta és, hogy "ezt" megtartja...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.