Egy hatvanas éveiben járó magyar férfi csak az üzleti ügyeit akarta intézni, de közben egy 34 éves férfi megtámadta és kirabolta. 

A magyar idős férfi azért utazott Londonból a walesi Swansea városába, hogy az ottani kormányhivatalba elvigyen pár dokumentumot. Először egy rendőrtől kért útbaigazítást, majd egy Christopher Whitcombe nevű férfitől, aki segített neki a benyújtandó dokumentumokkal kapcsolatban is.

Kiraboltak egy magyar férfit Walesben, mindössze 5 fontért

Fotó: South Wales Police

Whitcombe készségesen beült vele a Mekibe egy kávéra, de ezután a magyar turistát egy kihalt parkba csalta, majd faággal fejbe vágta, s pénzt követelt tőle. Zsákmánya mindössze öt font, azaz mintegy 1800 forint volt.

Mint később kiderült Whitcombe már ismert volt a hatóság előtt, talán ezért is ismerte fel a kamerák alapján az egyik rendőr. Korábban már elítélték lopásért és fegyveres rablásért.

A bíró szerint a férfi „különösen megvetendő rablást” hajtott végreegy látogató ellen. A férfit akár nyolc évre is ítélhették volna, de mivel bűnösnek vallotta magát, csak hat év letöltendőt kapott. 

(Blikk.hu)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.