Kavicszátonyra futott vasárnap délután egy angol komp Calais francia kikötővárosnál. A fedélzetén lévő 313 utasnak nem esett baja.

A Pride of Kent nevű hajó a két ország közötti legfontosabb kikötőből futott ki Dover felé, de egy hirtelen, erős szélroham a parthoz vágta, ahol megfeneklett.

Zátonyra futott egy komphajó Calais partjainál, a fedélzetén 313 utassal

Fotó: Bernard Barron / AFP

A forgalom egy időre leállt a La Manche csatornán, az utasokat egy másik hajóra szállították át. 

(MTI) 

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szeparepa2
Inkább azt mondanám, hogy partra futott, mint zátonyra, mivel ez nem zátony, hanem már a part... Túl közel hajózott nyilván. Két szerencse van, egyrészt, hogy nem sziklás aljzat volt, nem vágta ki egy sziklailletve hogy nem csapódott mólónak, mert az is kiszakíthatta volna a hajótestet, és móló mellett ugyebár mélyített a fenék, ott víz alá kerülhetett volna, nyilván nem túl mélyre valószínűleg kb félig süllyed, de az elég ahhoz hogy tele follyon hideg vízzel, és bizony sajnos ilyen esetben is lehet sok áldozat, mert pánikba esnek, folyik be a víz, egymást tapossák és a többit nem nehéz elképzelni. A másik szerencse, ugyanezen okból, hogy nem dőlt oldalra, mert az is simán lehetett volna, hogy pont olyan lendületet kap, hogy felborul, ekkor ugyebár szintén ugyanaz a veszély, hogy bár el nem süllyed, de sok víz folyik bele, pláne hogy még ráadásul a talajt is elveszítik az utasok a lábuk alól, ott még nagy darálóvá is válhat a hajó és a benne levő berendezési és egyéb tárgyak és eszközök (akár az autók is, hiszen ekkora kompon nyilván az is van), akkor talán még több áldozat is lehetett volna. Tehát meglehetősen szerencsés ez a baleset.. Kiürítik, levontatják onnan vagy kicsit beemelik hogy még jobban ne sérüljön az alja, elviszik karbantartásra, talán ott ki is emelik, átvizsgálják, kicsit kipofozzák, ahol kell, de túl sok javítási munka szerintem nem lesz. Egy hét múlva már újra járhat a szokott módon ez a gyönyörű hajó...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél