A korrpucióellenes világnapra adta ki legutóbbi felmérését a tagállamokban uralkodó állapotokról az Eurobarométer. A magyarok véleménye több mint tragikus. December 9. a korrupcióellenes világnap, ilyenkor az európai országok polgárai (és vezetői) rendszeresen szembesülnek azzal, miként viszonyul társadalmuk a kenőpénzbizniszhez, és miként néz ki ez az EU többi országához képest. Így történt ez idén is. A jelentés összefoglalóját itt elolvashatja, mi azonban kiemelünk három grafikát, ami elég világosan megmutatja, mi a helyzet e téren 2017 végén Magyarországon. (A felmérést októberben készült.)

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
ne legyen kétség senkiben; ártunk és qurmányunk ezt a kultúrát félti! =))
karma1
@RonaGyuri: Egyenes kovetkezmeny a korrupcio atmentese a kadari rendszerbol.
Annakidejen a komenistak tudtak, hogy nincs eleg penz az emberek fizetesere, es lassan, de biztosan kialakult eloszor csak a borravalo rendszer -ami nehany szakmaban, kismertekben elfogadhato volt , es meg az "atkosbol" athozott "kispolgari csokeveny", de hosszu tavon ebbol alakult ki a halapenz az orvosoknal , korhazban.
Tehat a bejelentett munkabol biztosan nem tudtal megelni, de ha elmentel benzinkutasnak, taxisnak, fodrasznak, pincernek, kozmetikusnak, autoszerelonek, akkor elobb-utobb a jattbol nagyon szepen meg tudtad magad szedni...
Igy epult bele hallgatolagosan az emberekbe a korrupcio, ami kesobb durvult a szamlanelkuli munkakkal, es persze az orvosi paraszolvenciaval.

Mara mar ott tartunk, hogy a vendeglatoiparban kikovetelik a pincerek ezt az ingyenpenzt, es szervizdijnak becezve hozzacsapjak az amugyis borsos szamlahoz, a sokkal szarabb kiszolgalasert is. (Mert mara mar a vendeglatoba akarki beallhat pincernek, konyhasnak, sefnek, pultosnak, a vilagon senki sem fogja kerni a papirjait, es persze olyan is lesz a kiszolgalas... - nincs sok koszonet benne)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.