A New Yorki rendőrség szerint ismeretlen eredetű robbanás történt Manhattanben, a 42. és a 8. utca sarkán, egy buszpályaudvarnál.

A robbantás helyi idő szerint hétfő reggel történt Manhattanben, a Port Authority buszpályaudvarnál, a Time Square közelében. A New York-i rendőrség közölte, hogy a robbanás a 42. utcában történt, egyelőre azonban nem tudják, mi történt.

A Reuters szerint ez a legnagyobb buszpályaudvar Amerikában. A CBS jelentése szerint egy ember megsérült, a Sky News viszont úgy fogalmaz, hogy több sérült van. Egy hatósági forrás azt mondta, csőbomba robbanhatott a metróalagútban. Edidig egy embert vettek őrizetbe a robbantás miatt. 

FRISSÍTÉS: az ABC szerint a gyanúsított egy bangladesi férfi, aki hét éve él Brooklynban. A helyszínen tartott sajtótájékoztatón elhangzott: ez egy terrorcselekmény kísérlet volt. Megnevezték a férfit: a gyanúsított neve Akayed Ullah, 27 éves.

A rendőrség a környéket kiürítette.

A New York-i rendőrség hivatalos Twitter-bejegyzése szerint egy férfit vettek őrizetbe, és egyelőre azt állítják, hogy ő az egyetlen, aki megsérült a robbanásban. Nem életveszélyes a sérülése.

A Twitteren terjed egy videó, amely állítólag a robbanás pillanatában készült:

Forrás: Euronews, BBC, hvg.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.