Emmanuel Macron francia köztársagi elnök szerint mind a globális felmelegedés, mind a klímaváltozás elleni harcban vesztésre áll a világ.

Emmanuel Macron francia államfő szerint a világ vesztésre áll a klímaváltozás és a globális felmelegedés elleni harcban.

Macron: vesztésre áll a világ a klímaváltozás ellen

Fotó: Facebook/Emmanuel Macron

Nem haladunk elég gyorsan és ez tragédia

– mondta el a francia államfő a párizsi klímamegállapodás második évfordulóján kedden az ENSZ, a Világbank és a francia kormány szervezésében a francia fővárosban rendezett konferencia megnyitóján.

Muszáj lépnünk, mert mindannyiunknak számot kell majd adnunk

– tette hozzá.

Több mint ötven ország állam- és kormányfőjének részvételével rendezik meg a One Planet Summit elnevezésű klíma-csúcstalálkozót, amelynek célja a klímavédelmi lépések finanszírozásának felgyorsítása és konkrét bejelentések megtétele. Magyarországot Áder János köztársasági elnök képviseli a konferencián.

(MTI)

(Címlapi fotó: Facebook/Emmanuel Macron)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cikicakk55
Azért kíváncsi lennék,ők mennyit áldoznának fel a kényelmükből a klímaváltozás érdekében? Macron Autóval,repülővel és minden egyéb szennyező anyaggal veszélyezteti az ózonréteget. Épp így az összes gazdag,akár politikus akár nem.Jönnek a dumával,hogy az autók mennyire szennyezik a levegőt,de mind belehalna ha egy sarkot gyalog kéne megtenniük.Védjük meg a fákat,ugye? Franciaországban is dúl a bürokrácia,mint ahogy mindenhol és bizony a papír egyik alapanyaga a fa. Sokkal több olajat szednek ki a földből,mint amire szükségük van.Robbantásokkal rengetik a föld belső lemezeit. A terjeszkedésekkel elveszik az állatok élőhelyeit,mert nekik nem elég egy két szoba konyhás ház,nekik medence,teniszpálya, golfpálya kell a birtokukra,amiért szintén rengeteg fát kell kivágni.Ebben az egy dologban az Afrikaiak legalább élen járnak,mert próbálják az esőerdőket, a dzsungeleket és azok lakóit megóvni. Persze tudom,ott is vannak orvvadászok,de többségében csak annyi állatot ölnek meg,amennyit el is fogyasztanak és a fákból is csak annyit vágnak ki,amennyi feltétlen kell nekik.Sok kicsi sokra megy.
SystemError
@durbincs: Herélt Gülü puki luki? ? Pocsó szádo unála ? füles farkas naplény a tehén négy?
Lepényleső
Á dehogy,a föld még pár milliárd évet meg fog élni,-emberek nélkül boldogan.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.