A lengyel ipar újjáépítését és fejlesztését ígérte be az új lengyel elnök Mateusz Morawiecki a parlamentben kedden.

A lengyel ipar további fejlesztését és újjáépítését nevezte keddi parlamenti programbeszédében kormánya egyik fő feladatának Mateusz Morawiecki kinevezett lengyel miniszterelnök.

Morawiecki a "virágzó gazdaságot" nevezte a "bőkezű" társadalmi programok előfeltételének. "Lengyelország nagy korszerűsítését akarjuk" – jelentette ki, megemlítve "a vállalkozó állam" modelljét, mely szerinte arany középutat jelent "a minimális állam és a nehézkes, bürokratikus állam között".

Úgy vélte, a mai gazdaságpolitika dönt majd arról, hogy Lengyelország a jövőben a magas szintű technológiák gyártója vagy a külföldi cégek értékesítési piaca lesz-e.

Lengyelországot Európa logisztikai központjává akarjuk tenni

- jelentette ki. Az ezt célzó infrastrukturális beruházások között kiemelte a Lódz és Varsó között építendő központi repülőteret és a szomszéd országokat is ellátó gázszállítási csomópontot.

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Na akkor most mi lesz?? orbán is azt akarja!!!
gabó11
@Jozefina: Majd küld oda is egy gázszerelőt, hogy vásároljon fel a lényeges infrastruktúrából, ami a projekthez nélkülözhetetlen. Ahhoz előtte meg találnia gyorsan azt a szerelőt, aki nem csak magyarul meg cigányul tud.@Jozefina:
quadrocopter
@Jozefina: "A számból vetted ki, Dezső bátyám, kérlek szépen, a számból vetted ki..."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.