Őrnagyból alezredes lett Ramil Safarov, aki 2004-ben baltával vert agyon egy örmény katonatisztet Budapesten. Safarovot életfogytiglanra ítélték 2006-ban, 2012-ben az Orbán-kormány kiadta hazájának, ahol hősként ünneplik azóta is.

Előléptették Ramil Safarovot, őrnagyból alezredes lett – írta meg a 444 az Armenian Weekly cikkére hivatkozva.

Az azerbajdzsáni férfi 2004-ben a NATO egyik nyelvtanfolyamán vett részt Budapesten, amikor szállásán egy örmény katonatisztet gyilkolt meg baltával, szétverte a fejét. 

Előléptették az azeri baltás gyilkost

Fotó: Youtube

Safarovot 2006-ban a gyilkosság miatt életfogytiglanra ítélte a magyar bíróság, és hiába kérte Azerbajdzsán, nem adták ki hazájának.

Ez egészen 2012-ig így volt, mikor az Orbán-kormány mégis hazaküldte Safarovot (azzal a feltétellel, hogy nem változtathatnak büntetésén), aki otthon természetesen nem került börtönbe, elnöki kegyelemben részesült és hősként ünnepelték.

Örményország a botrányos kiadatás miatt megszakította diplomáciai kapcsolatát Magyarországgal.

A 444 cikke szerint egyébként egy egészen a közelmúltig titkosnak számító azeri számláról pont azelőtt érkeztek dollármilliók egy magyar számlára, mielőtt Safarovot kiadták volna hazájának. Szijjártó Péter külügyminiszter sumák az, aki ezt a két eseményt összeköti.

(Címlapi kép: YouTube)

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
A hazaáruló bűnöző Geci meg is kapta érte a 7 millió dolcsit!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bakegya
@gulyasgyula: NEKEM SOSE VOLT GUSZTOSOM A MÁS SZARÁT BEVENNI-jó gusztusod van,ha egy ilyen kicsinyes és erkölcstelen érvvel képes vagy előállni-EMBERTELEN ez a cselekedete a Magyar miniszterelnöknek Bűn-és bűnhődés tárgya kellene hogy legyen egy jogállamban-de mint megtapasztaljuk,Magyarország egyre jobban eltávolodik ettől.
quadrocopter
@durbincs: Mit akartál kinyögni, csicska?
Debil!
Olyan egyszerű és buta vagy, hogy a százas szög hozzád képest integrált áramkör!
Ha az IQ-d kettővel kevesebb lenne, akkor cserépben döglődnél, mint növény!
bakegya
AZ AZERI HÁLAPÉNZ jó lesz a MÁTRAI ERŐMŰ TULAJDONRÉSZÉNEK KIVÁSÁRLÁSÁRA.
ORBÁN egy rafinált,korrupt zsivány!!!
quadrocopter
@durbincs: Mit akartál kinyögni, csicska?
Debil!
Olyan egyszerű és buta vagy, hogy a százas szög hozzád képest integrált áramkör!
Ha az IQ-d kettővel kevesebb lenne, akkor cserépben döglődnél, mint növény!
Gyenge vagy, mint Quasimodo hátúszásban.
gulyasgyula
@kokopelli: ...Bocs de Te honnan ismerd a hátteret ?? Sehonnan csak bizonyítatlan ellenzéki spekuláció ..Az írásod azt sugalja hogy mi fizetünk az Azeriaknak amiért hazaengedtünk egy ""katonát"" még vicnek se jó ..@bakegya: ..Túlzásba esel nem kell senki szarát bevenni ..Egy külföldi katona megölt számára ellenséges katonát Magyarországon ami nállunk bűn az nálúk erény ..Jog állam ??? Olyan mint a demokrácia ..Ami neked a jogállamot jelenti az a hajléktalan , munkanélkülinek a diktatura ..Ha megfigyeled jogállamról , demokráciáról csak az ellenzékben beszélnek a politikusok ha hatalomra kerülnek ezt a szót törlik a szótárakból ..Egy idős egyetemi tanártól halottam :hogy mi a jogállam és a demokrácia azt mindig az aktuális hatalom mondja meg ..Egy így volt és így lesz míg világ a világ ..Attól még neked és mindeki másnak joga van a saját meggyőződése szerint ítélni ..
Lepényleső
Az országot ha kiárulták kötvényenként,pont egy gyilkost ne tudta volna eladni jó pénzért?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.