S mi van akkor, ha Trump nagyon is átgondoltan és az amerikai érdekek szempontjából észszerűen cselekedett? Furcsán kavarognak a dolgok a jó ideje mindig fordulatokban bővelkedő Közel-Keleten. A nyugati fősodor médiában gonosznak kikiáltott Oroszország, ha nem is angyalként megjelenve, de mégiscsak a háborúkba süppedt régió stabilizálójaként, míg a demokratikus és haladó értékek hordozójaként aposztrofált Egyesült Államok a káosz és a bizonytalanság elmélyítőjeként írja be magát a napi hírekbe. Két évvel azután, hogy az orosz haderő felvonult Szíriában, a bombázók hathatós fellépésének következtében az Iszlám Állam ellenállását sikerült megtörni. Mindez már csak azért is figyelemre méltó, mert előtte évekig sikertelenül próbálkozott a terroristák legyőzésével az Egyesült Államok vezette nyugati koalíció. Moszkva belépése a háborúba és az orosz diplomácia hatékony lépései azonban véget vetettek a kettős játéknak.

Forrás: mno.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
A lényeg valahogy megint kimarad

Hogy politikailag is erősen sántít az mno.hu mai vezércikke az egy dolog, logika???

A portál mai vezércikke a Jeruzsálem ürügyén Stierolgat egyet. Hogy a helyzetet mennyire látja egyoldalúan és persze valamiért nem egészen egy NATO-taghoz méltóan az egy dolog. Kedves Magyar szokássá vált nagy ívben tenni a szövetségeseinkre.
Azonban az igazi gáz az az, ahogy a Trump lángba borította a békés Közel-Keletet dumát nyomatja. Lazán megfelejtkezve – kedves régi szokás szerint, pl. mikor a dán karikatúristák okozták =)) – arról az apróságról, ahogy az események történtek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.