Még keményebb időszak elé néznek az Európai Unió tagországai és tárgyalói, miután a tagállami vezetők a Brexit-tárgyalások második szakaszának megkezdése mellett döntöttek.

Mindezt Angela Merkel német kancellár jelentette ki Brüsszelben, az EU-csúcstalálkozó pénteki zárónapját követően.

Angela Merkel: kemény munka áll az unió előtt a Brexit-tárgyalások második szakaszában

Angela Merkel német kancellár (j) és Emmanuel Macron francia elnök az uniós országok állam- és kormányfői csúcstalálkozójának második napi ülését követő sajtóértekezleten Brüsszelben 2017. december 15-én. Az uniós vezetők megállapodtak abban, hogy megkezdődhet az Egyesült Királyság európai uniós kiválásáról szóló egyeztetések második szakasza, mert előrelépés történt a távozás legfontosabb feltételeiről. (MTI/EPA/Julien Warnand)

Merkel Emmanuel Macron francia államfővel közösen tartott sajtótájékoztatóján elmondta: az egy évvel ezelőtt kezdődött tárgyalássorozat folytatásaként széleskörű, mindkét fél számára fontos részletek tisztázását igénylő megbeszélések várhatók az Európai Unió bent maradó 27 tagországa és Nagy-Britannia kapcsolatainak jövőjéről, beleértve a kereskedelmet érintő kérdéseket.

A kancellár hangsúlyozta, az eddigi előremutató eredmények a 27-ek egységének megtartásával megvalósult közös munkának köszönhető.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.