Az USA fizetőképességét meghaladja a globális katonai jelenlét fenntartása, Donald trump ezért is törekedhet az ország gazdasági erejének növeleésére egy Amerika-szakértő szerint.

Meghaladja az Egyesült Államok fizetőképességét a globális katonai jelenlét, Donald Trump elnök ezért vélhetően az ország gazdasági erejének növelésére törekszik – mondta Frank Tibor Amerika-szakértő szombaton az M1 aktuális csatorna esti műsorában.

Sokba kerül az Egyesült Államoknak a globális katonai jelenlét

Fotó: pixabay.com CCO

Frank Tibor szerint az Egyesült Államok hadseregének globális szerepvállalása a hidegháború évtizedeiben érthető volt, de ma már semmi nem indokolja, hogy világszerte csaknem 150 országban állomásozzanak amerikai katonák.

A szombaton közzétett amerikai adóreform-tervezetről szólva elmondta, hogy a javaslatban nincs nyoma jelentősebb katonai kiadásnak. Hozzátette: a határvédelem erősítése vagy egy esetleges észak-koreai beavatkozás elvonná a forrásokat a nagyon rossz állapotban lévő úthálózat vagy az átlagos családok számára rendkívül drága egészségügyi szolgáltatások fejlesztésétől.

A magyarországinál sokkal bonyolultabb, hatsávos adórendszer átalakítása jelentősen csökkentheti a közterheket, de elsősorban nem a gazdasági, inkább a politikai hatásai lehetnek jelentősek, hiszen Trump új szavazókat nyerhet az intézkedéssel – mondta Frank Tibor.

A szakértő szerint az Egyesült Államokban az adózási fegyelem sokkal erősebb az európainál, az adórendszert a polgárok közös ügynek gondolják, ezért általában nem akarják kijátszani a közteherviselés szabályait.

(MTI)

(Címlapi kép: pixabay.com CCO)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
...és hazavinni sem merik mert akkor ott borítanák ki a bilit...
RonaGyuri
talán jobban, de mindenképp bölcsebben tette volna, ha inkább a migránsokkal kapcsolatos tudományos tevékenységét frissítette volna fel! =))
Jozefina
És az orosz szakértők hol vannak??? Putyin feltehetőleg készül a baltikumi államok bekebelézésére is. Hiszen ott is nő az orosz katonai jelenlét (olvasva a híreket) Gondolom meg kell majd védenie az ott élő oroszokat, akik feltehetően a jólét miatt nem is akarnak oroszországba települni!!!
kokopelli
@Jozefina: ...és az amikkal vállvetve azok akik akár Irak-ig elkisérték őket! Pl. M.o.
is a kis drogos hazug katonaszökevény W.Bush leßopásával! Miért is?
wagabund
"Az USA fizetőképességét meghaladja a globális katonai jelenlét "

Amerika magasról leszarja az államháztartási hiányt. Amíg vég nélkül kapják a kölcsönt, addig élnek mint hal a vízben, és költekeznek...a számonkérés sosem jön el...

csak mi szopunk itt, de nagyon...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél