Egy ostravai repülőgép-szpotter lőtt egy fotót egy gépről, amely az új magyar kormánygép-flottába tartozhat.

A csehországi Ostrava repterén szúrt ki egy katonai szürkére festett, felségjelzéseit és azonosítóit letakarva tartó repülőt egy amatőr repülőgépfigyelő ("szpotter"), aki a Facebookon közzétett képhez annyit fűzött: 

Maďarský Air Force One,

vagyis a magyar kormányzati gép lehet.

Centaureax

Maďarský Air Force One... do Ostravy přiletěl dnes z Říma první ze dvou "nových" A319 pro Hungarian Air Force, které budou primárně sloužit pro potřeby maďarské vlády. Bývalá letadla Air Berlin...

A szpotter azt is tudni vélte, hogy a gép (egy Airbus A319-es) korábban a német AirBerlin kötelékében szolgált (D-ABGM lajstrommal, de most máltai rajta a jelzés, a 9H-AGN), és két ilyen gépet vett a magyar kormány, hogy a honvédségi igények mellett kormányzati szerepben is lehessen használni. A másik gép (D-ABGS) is hamarosan megérkezik Rómából. 

Magyar Nemzet már szerdán megszellőztette a hírt, akkor a kormány részéről csak annyi hangzott el, hogy nem kormánygépeket, hanem a honvédségnek szállítórepülőket vesznek. A lap mostani cikkében arról ír, hogy a két gép a római Fiumicino reptéren kapta meg a katonai szürke festést és a magyar felségjeleket (amik egyelőre takarva vannak), és a cseh szpotter értesülései szerint Corporate Jet-kategóriára építik át a gépeket Ostravában. 

9H-AGN – A319-112 – Ostrava (OSR/LKMT)

The first of two upcoming aircraft for the Hungarian Air Force.

Ez a vállalati gép konfigurációt jelöli, ami a cikk szerint "összecseng a várható magyar feladatrendszerrel. A cseh légierőben tíz éve repül két A319-es ilyen kialakítással, kiszolgálva mind a kormány, mind a hadsereg igényeit."

(Címlapi kép: Facebook/Centaureax)

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
@wpym: ,,Es mi ertelme van az ilyeneknek?" csak annyi, mint a vezír közpénzen, súlyos milliókért tartott házi fényképészének...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wpym
@lampa laz: Olvass vissza es rajossz, hogy felreertettel.
wpym
Az amator repulofigyeloket, mint olyat, nem tudom hova tenni. Mint az amator vasutbaratok, akik fenykepezik a szazeves vasuti selejtet, amiket csak a festek tart ossze.
Konkretan az ilyen hobbi seggfejeket nem ertem. Az ilyeneknek nincs jobb dolguk???

Az pedig szerintem is eleg baj, hogy a kozpenzt ezerrel pazaroljak.

Kisse felreertheto voltam.
wpym
El is felejtettem a masik nagy kedvenc bandamat, az amator radiosokat:

Ezeket a gyokereket nem zavarja, hogy van mobiltelefon???
lampa laz
@wpym: Bocsi, igazad van csak kissé árnyaltan fogalmaztál. Újra olvasva már értem, h a "szpotterre" irányúlt a kérdésed.
Boldog karácsonyt !
durbincs
"s ha lóháton, már valami, nem megy ?"
Ha meg bérelni kell valami dzsunkát ? mi normálisan hazahozza a fiainkat ? akkor az a baj ?
nevemnick
@wpym: (tegnap 20:59) tudom, hogy rájuk gondoltál, én meg arra, hogy felesleges ugyanarról az ürgéről rengeteg fotót készíteni, mert más-más öltönyben ugyanúgy nyalja a szájacskáját, vagy igazgatja nyakkendőjét vagy zakócskáját.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél