Lemondott szerda este Damian Green, aki a miniszterelnök-helyettesnek megfelelő első kabinettitkári tisztséget töltötte be Theresa May brit miniszterelnök kormányában.

Lemondott Theresa May helyettese
Fotó: Wikipédia

Green lemondásának közvetlen oka az, hogy – mint az utóbbi hetekben kiderült – a politikus alsóházi hivatali számítógépén egy rendőrségi vizsgálat még 2008-ban pornográf tartalmakat tárt fel, ám Green letagadta, hogy erről tudott volna.

A kormányzati háttérmunkát irányító kabinetiroda szerdán elkészült jelentése azt állapította meg, hogy Green állításai az üggyel kapcsolatban "pontatlanok és félrevezetők" voltak, és így megsértették a kabinettagoktól elvárt magatartási normákat.

Damian Greent mindemellett egy publicista szexuális zaklatással is megvádolta nemrégiben. A kabinetiroda vizsgálati jelentése ebben az ügyben úgy fogalmaz, hogy az újságírónő, Kate Maltby vádja "hihetőnek tűnik".

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Big deal... Nalunk azert nem derulne ki ilyesmi sohasem, mert nalunk a politikusok be sem jarnak a Parlamentbe, igy nem is dolgoznak az ottani szamitogepeiken...:o))))
justhpeter
@karma1: Igaz, amit nem végzünk, abból bajunk sem lehet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.