Bár a karácsonyi jelképek eredeti célja az volt, hogy Jézus személyének különleges és fontos voltát hangsúlyozzák, mégis inkább elterelik a figyelmet arról, amit ekkor ünnepel a keresztény világ. Az agnosztikusok, de még az ateisták is a názáreti Jézust vallásalapítónak tekintik, a keresztények pedig születésével és életművének végével kapcsolatos természetfölötti eseményeket történelmi tényként kezelve Jézus megszületésében az üdvözítőnek és Krisztusnak – héberül Messiásnak – a világba jövetelét ünneplik karácsonykor.

Forrás: kulturpart.hu
Feltöltő: Panpeterstop blog
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Jézus nem alapított semmilyen vallást, a követői terjesztették el tanait!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
quadrocopter
Jézus nem alapított semmilyen vallást, a követői terjesztették el tanait!
Csizmás Kond
@koszpeko: ...Ha csak nyomokban is volna fogalmad a vallásról ekkora butaságot nem írtál vilna.
Jézus ugyanazt az isteni fogalmakat hírdette mint a zsidók(akik akkor még nem voltak zsidók) csak az emberi gyalázatnak a kóklerségnek a templomi bazárnak és hasonlóknak vetett véget, vagyis nem vaéllást alapított hanem a régit újította formálta meg. Luther szintén nem akart más vallást csak a pápai rendeletek és kihágások ellen akart fellépni, majd ugyanazt az isteni vallást formálta némileg át, de a vallás ugyanaz maradt...na és Buddha...hát az övé nem vallás hanem tan...a vallásokból merített lelki szabályok egységesítése...ott náluk nem isten van hanem csak lélek...ennyit a vallásról...
Boldog Karácsonyt !
Mézike
mert ember volt, így a holdra, marsra... nem születhetett.
koszpeko
@Csizmás Kond: Aha.
Én meg egy UFO gyerek vagyok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.