Az amerikai elnök beígérte, hogy ha az ENSZ-ben nem támogatják azt, hogy Izrael fővárosa Jeruzsálem legyen, akkor ő csökkenti a világszervezet támogatását. Megtette.

Csökkentette 285 millió dollárral az ENSZ költségvetési támogatását Donald Trump amerikai elnök – olvasható a Magyar Nemzet cikkében.

Trump lecsökkentette az ENSZ támogatását Jeruzsálem miatt

Fotó: wikipedia CC BY-SA 2.0/Gage Skidmore

A lépés a lap szerint kapcsolódik Jeruzsálemhez, amelyről Trump jelentette ki, hogy Izrael fővárosa – fölrúgva ezzel egy több évtizedes hallgatólagos megállapodást.

"Az ENSZ Közgyűlése 128-9-es szavazati aránnyal, vagyis elsöprő többséggel éppen a napokban ítélte el, hogy Donald Trump Izrael fővárosaként ismerte el Jeruzsálemet, vagyis a pénzügyi támogatások csökkentésének bejelentése nem tűnik véletlenszerűen időzítettnek. Nikki Haley az amerikai ENSZ-nagykövet ugyanakkor a szervezet nem hatékony működését és túlköltekezéseit emelte ki" – áll a cikkben.

A lap szerint az ENSZ további támogatási csökkentésre számíthat, ez a lépés is beleilleszkedik a Trump-adminisztráció irányvonalába, amely a maga szájíze szerint próbálja alakítani a világ dolgait.

(Címlapi kép: wikipedia CC BY-SA 2.0/Gage Skidmore)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Az ENSZ egy mestersegesen eletben tartott, teljesen felesleges formacio, mert semmilyen kovetkezmenye nincs annak, ha valaki nem tartja be az ENSZ eloirasait.
Nagyon jo dolog, hogy letezik ifjusagi szervezete, egeszsegugyi reszlege, es odafigyel a fegyverkezesre es a bekefenntartasra is, de kb. annyi erteke van a tevekenyseguknek, mint annak idejen a magyar birosagokon a "nepi ulnokoknek"... Ottt voltak, hogy ugy nezzen ki, mintha minden demokratikus lenne es a nep altal felugyelt, - de valojaban semmibe sem szolhattak bele, hiszen sokszor olyan iskolazatlan, de jo elvtars volt ez a szegeny ulnok, hogy epp hogy csak a nevet tudta leirni...
Lesznek ennek a dontesnek vesztesei - pont az emlitett ifjusagi- es egeszsegugyi szervezetek - dehat a vilag letezett ENSZ nelkul is...
kokopelli
@karma1: ..de az UNO-nak is volt előzetes intézménye!Azt hiszem,hogy az I.Vh után
Schweizban a "Nemzetek ligája" ,vagy fóruma,vagy szövetsége...stb néven! BUÉK!
karma1
@kokopelli: Teljesen mindegy, pont annyi ertelme van, mint a tarca nelkuli minisztersegnek, mert semmi masra nem jo, csak jo kis zsiros penzeket szetosztani a rengeteg naploponak.
Burokracia a magasfokon...
Neked is boldog ujevet kivanok, remelem, sokkal jobb lesz, mint ez az ev volt...
kokopelli
@karma1: Ugyanolyan marad,mert az idei is OK volt gondok nélkül és
egészségesen!Nem kell több az "elégnél"!
Ismerem fiatalkori éveimből az "átlagos Újév" megsaccolását!
"ß@r@bb lesz mint a 2017-es,de jobb lesz mint a 2019-es!" ;-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.