Büntetőintézkedésekkel sújtaná a menekültek elosztását elutasító európai uniós (EU-) tagállamokat a németek csaknem kétharmada – mutatta ki egy felmérés, amely az RTL német médiacsoport megbízásából készült.

A németek többsége büntetné a menekültek elosztását elutasító uniós tagállamokat
Fotó: Pixabay

A Forsa közvélemény-kutató társaság adatai szerint a németek 63 százaléka szerint szankciókkal, például az EU-s támogatások csökkentésével kell sújtani a menekültek tagállamok közötti elosztásától elzárkózó országokat, és alig egyharmaduk, 31 százalékuk ellenzi a büntetőintézkedések gondolatát.

Az ügy megosztja a németeket, de keleten és nyugaton is többségben vannak a szankciók pártolói. Az ország nyugati részén 65 százalék, a keleti tartományokban, a volt NDK területén 53 százalék büntetné a menekültek elosztását elutasító tagországokat.

A Forsa RTL/ntv Trendbarometer nevű felmérése szerint leginkább az idősek szankciópártiak, a 60 éven felüliek 70 százaléka támogatja a büntetőintézkedések gondolatát, míg a 14-29 év közötti korosztályban 53 százalék ez az arány.

Az adatok párthovatartozás szerinti bontása azt mutatja, hogy egyedül a Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a Keresztényszociális Unió (CSU) szövetségétől jobbra álló Alternatíva Németország (AfD) szavazótáborában utasítja el a többség a menekültek befogadásától elzárkózó tagállamok büntetését, 70 százalékos arányban.

A vizsgálatban a nem háború vagy üldöztetés, hanem gazdasági okok miatt Németországba menekült emberekhez fűződő viszonyt is vizsgálták. Kimutatták, hogy a németek 82 százaléka szerint a jól beilleszkedett gazdasági menekültek maradhatnak az országban, ha eltartják magukat. Csupán 15 százalék ellenzi maradásukat. Ebben a kérdésben keleten és nyugaton, illetve a pártok szavazótáborai között is csaknem teljes az egység, egyedül az AfD bázisában mutatkozik megosztottság: 50 százalék támogatja, 45 százalék pedig ellenzi, hogy a jól integrált és magukat eltartó gazdasági menekültek maradhassanak az országban.

Az RTL médiacsoport közleménye szerint az adatokat december 20-án és 21-én vették fel, 1008 ember megkérdezésével.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
@Nessy: Példád talán érne is valamit..ha nem egymást irtanák nagy vidáman...Különben is ,elzavarták a gyarmatosítókat..hogy nekik úgy jobb lesz..no akkor ehhez tartsák magukat!!!Érdekes módon a volt gyarmattartókhoz igyekeznek az általad említett gumicsónakkal!!! Na vajon miért???
RonaGyuri
@durbincs: csak ennyi? ez még kevés, a bepálinkázott barátod így túltesz rajtad! =))
Lepényleső
Nem elég nékünk pártunk és kormányunk,még ők is minket?
RonaGyuri
@durbincs: mi van gügye papagáj, csak ennyire fussa??? =))
lusta
@Pálinkás Pál: Drága sztrovacsek, láthatóan Ön semmit sem ért az egészből.
1. A németek is fizetik a magyar ˝elyt˝ jílétét.
2. Hibás a kérdés. Tegyük fel úgy, Ön segít a menekülteknek?
quadrocopter
@durbincs: Látom, kezelgetnek téged rendesen - csicska!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.