És állítólag 2020-ra már át is adják.

A román metró metróvonalat még csak tervezik, japán és Európai Uniós forrásból építenék a 2020-as Labdraúgó Europa Bajnokságra, aminek négy meccsét a román fővárosban játsszák. A metróvonal egyébként egy itthon is régen tervezett vágyat valósítana meg, a bukaresti központi pályaudvart kötné össze a repülőtérrel. 

Mindehhez 1,39 milliárd euróra lenne szükség, vagyis 430 milliárd forintra, tudta meg az Index. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy jelenleg 4 metróvonal működik Bukarestben, az ötödik éppen épül, és három év rekordidő lenne Romániában egy metróvonal teljes átadásában.

Bukarestben már a 6. metróvonal készül

(Fotó: Facebook)

Az M5 egyébként gőzerővel készül, erről nemrég 42 képpel számolt be a Asociația Pro Infrastructură civil szervezet, metróvonalak számában tehát Bukarest hamarosan lehagyja Budapestet.

(Index)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Mert Orbán nem ott garázdálkodik,hanem itt.Ha a románoknak is lenne egy Orbánjuk,ők is a bányászbéka segge alatt lennének,Ennyi...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csipetke
Mert Orbán nem ott garázdálkodik,hanem itt.Ha a románoknak is lenne egy Orbánjuk,ők is a bányászbéka segge alatt lennének,Ennyi...
advocat
Túlszárnyaltak. Mert nekünk csak 3 és fél metrónk van. Mert a 4-es vonal azért "Db" (Dél-buda) - "R" (Rákospalota). És a Keleti pályaidvar elég messze van Rákospalotától! Kb. 10 megállóra. Szóval a felével vannak készen.
GeoCravker
@advocat: Ahogy Kelenföldnél is megáltak, holott eredetileg Gazdagrétet és Budaörsöt is bekötötte volna.
Fele sincs meg az eredeti nyomvonalnak.
ila51
@GeoCravker: már nem tudtak többet lenyúlni
Lepényleső
...s a hat nem kerül majd annyiba,mint itt a három,s kétszer olyan mélyen,távon?
papa.49
@Lepényleső: Ott némelykor valagba rúgják a tolvajokat, itt viszont azokat hurcolják meg akik a lopásra rámernek kérdezni !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.