Az egyik kerületi kormányzó temetésén robbantottak fel egy riksát, amelyben pokolgép volt. 

Legalább 17 ember meghalt vasárnap a kelet-afganisztáni Nangarhar tartományban, ahol pokolgépet robbantottak egy helyi tisztségviselő temetésén.

Egy riksába rejtett pokolgép robbant egy temetésen Afganisztánban, legalább 17 halott

Holttestet visznek el egy kabuli kórház halottasházából 2017. december 28-án, miután öngyilkos merénylők pokolgépet robbantottak egy hírügynökség épületénél és egy síita Korán-iskolában. Legalább negyven ember életét vesztette, harminc pedig megsebesült. (MTI/EPA/Dzsavad Dzsalali)

Núr Ahmad Habibi, a tartományi kormányzó szóvivője szerint egy robbanószerrel megpakolt riksa robbant fel a Haska Mina kerületi kormányzót gyászolók tömegében. Hozzátette: a székvárosban, Dzsalalábádban elkövetett merényletben 13-an megsebesültek. Más források szerint hozzávetőleg 30 sebesültről tudnak.

A szóvivő elmondta: az előzetes jelentések öngyilkos merénylőről szóltak, időközben azonban a hatóságok már abból indulnak ki, hogy a pokolgépet távolról hozták működésbe.

Egyelőre egyetlen terrorszervezet sem jelentkezett a támadás elkövetőjeként. A radikális iszlamista tálibok tagadták, hogy közük lenne a történtekhez. Mindemellett az Iszlám Állam dzsihadista szervezet helyi ága tevékeny Nangarharban, és már több merényletet is elkövetett tisztségviselők illetve a biztonsági erők tagjai ellen.

(hvg.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.