Békés jövőt kívánt mindenkinek, köztük a bevándorlóknak és a menekülteknek is 2018-ra Ferenc pápa.

A bevándorlókról szólva, akik „készek életüket is kockáztatni”, hogy biztosítsák ezt a békés jövőt, „amely mindnyájunk joga”, a katolikus egyházfő újév napi szentmiséjén azt mondta,

ne oltsuk ki a reményt a szívükben, ne fojtsuk el a béke iránti várakozásukat.

A Szent Péter bazilikában és a téren esőben összegyűlt negyvenezer hívő előtt Ferenc pápa békés újesztendőt kívánt mindenkinek, emlékeztetve, hogy az év első napján ünneplik a béke világnapját is.

Az elmúlt években bevándorlók százezrei keltek át a Földközi-tengeren Észak-Afrikából embercsempészek életveszélyes járművein.

A pápa 2017-ben ellátogatott Mianmarba és Bangladesbe is, ahol a muszlim rohingja menekültek sorsa állt zarándokútja központjában, és bírálta Donald Trump amerikai elnök szándékát, hogy falat emel a mexikói határon a bevándorlók távol tartására.

Hétfői szentbeszédében Ferenc pápa azt mondta, hogy mindenkinek gondoskodnia kell a lelkéről, egy percnyi csendet tartva minden nap, "hogy megőrizze a szabadságát a fogyasztói szemlélet banalitásának pusztításától, a kufárok harsogásától, az üres szavak áradatától, az üres fecsegések és hangos kiáltozások elborító hullámaitól".

Egy novemberben kiadott üzenetében a pápa hangsúlyozta:

aki a menekültekkel riogat, erőszakot és fajgyűlöletet terjeszt.

Elismerte, hogy a bevándorlók jelenléte valós problémákat jelenthet egy országban, de arra szólított fel, hogy találjanak gyakorlati módokat az újonnan jövők befogadására.

Ferenc Pápa azt is mondta, hogy 

„fontos, hogy mindenki, a civil intézmények, közöttük az oktatási, az egészségügyi és egyházi szervezetek békés jövőt biztosítsanak a menekülteknek, a bevándorlóknak, mindenkinek”.

Címlapkép: MTI/EPA/Angelo Carconi

(MTI)

134 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Rutymorgó: Még szerencse, hogy amikor ideérkeztünk anno, és elkezdtünk "kalandozni" ,nem volt atombomba!
Hogy imádkoztak a "nyugatiak"? A magyarok nyilaitól ments meg Uram minket!
Meg amikor "hárommillióan kitántorogtak" Amerikába, ott sem azzal fogadták őket.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lusta
@Pálinkás Pál: Ön drága sztrovacsek ismeri ezt a nyelvet پښتو? Remélem igen, mert olyan 60 millióan beszélik. Mellesleg hány magyar beszél, ír, olvas idegen nyelven?
Pálinkás Pál
@lusta: Te miről beszélsz??? Miért kéne nekem ismernem??? Ott élek??? Szándékozom odamenni??? mellesleg létezik funkcionális analfabétizmus, például esetedben,amikor el tudod olvasni,csak értelmezni nehéz!!!
SystemError
@Pálinkás Pál: "annak utána úgy kell viselkedni ahoogy ezek teszik"

Erről beszélek, hogy mi az, hogy "ezek". Az "ezek" olyanok mint a "Pálinkások" vagy "Pálok". Minden Pál az Pálinkás is és fordítva... Tehet, ha huszadjára is így kezeled, hogy "ezek", akkor mondjuk ki, hogy rasszista vagy. Mint írtam nincs ezzel baj, de ne kelljen már egy rasszistával fölöslegesen arról beszélnünk. Érted mi az, hogy rasszista? Bocs, de ne kérd már ki ezeket magadnak, ha egyszer folyamatosan így írod körül magadat, ezek mentén érvelsz de így nevezni nem lehet, mert az már nem "szalon képes". Ezzel nem tudok vitatkozni, mert neked egy kutya a menekült, a gazdasági bevándorló, bárki, aki "onnan jön" Persze a kötvényes maffiozó az nem az, miközben miért is akar valaki kihasználni egy ilyen lehetőséget, akinek még van is erre 100 millája. Ez kb a legjobb halmazdefiníció a nemzetközi bűnözőre..:) Bocs, de ezen a ponton hiteltelenné válik az érvelésed, mint meggyőződéses álláspont. Nem mondom, te elég durva adatok birtokában lehetsz, hogy kijelented, hogy minden menekült terrorista, viszont a 20e állampolgárság vásárlóból, akikról még el is mondod, hogy "bűnözni" megy az eu más országaiba, csak a mi országunk olyan senkiházi, hogy eladja pénzért magát.. Szóval te biztosan tudod az is, hogy az utolsó is külföldön van(csak megjegyzem, ha így is van bármikor visszajöhet vagy visszaélhet a magyar állampolgárságával) Ez a része szép fidesz propagandázás volt, erről beszélek, hogy hülyének vagytok nézve és közben még mellveregetve képviselitek is a hülyeséget, hogy Rogán meg a Habony ki legyen fizetve. Köszönjük a hitelesség nevében!:)

"Harmadszor...Írd már ide nekem,kenény fellépés nélkül mit tudsz tenni a félanalfabéta majomcsordával..."

Azt amit az önbírásokodó nácikkal. Törvényes keretek közé terelném a dolgot..

Nekem viszont tényleg elég volt a "nem-de" szintű társalgásból. Ennyi
Pálinkás Pál
@SystemError: Pár dologban kijavítanálak...tudomásom szerint a kötvénnyel nem járt állampolgárság,csak letelepedési..nem úgy mint a román majmoknak bemondásra...A rasszizmusról...a gepárd sem él együtt az oroszlánnal,pedig egy fajhoz tartoznak...sőt meglehetősen utálják egymásst!!!/ direkt azonos fajtájuakat említek/..És nem az ország a senkiházi,hanem az orbán...az adja el magát...
Én mondtam valahol olyat hogy mindegyik terrorista??? linkeld már ide légyszíves!!!De mivel kiválogatni nem lehet...és egy erőszakban szocializálódott barbár csürhe,ezért egy sem kell!!!
SystemError
"Pár dologban kijavítanálak...tudomásom szerint a kötvénnyel nem járt állampolgárság,csak letelepedési..nem úgy"

Tud vele utazgatni az EU-n belül? 5 év után állampolgár lesz? A rád vonatkozó elvtelenségi részén ez változtat bármin is?

"A rasszizmusról...a gepárd sem él együtt az oroszlánnal,pedig egy fajhoz tartoznak...sőt meglehetősen utálják egymásst!!!/"

A gepárd egy állat, nem kultúr és tudásalapú közösségekben él. és a fa alá szarik. Nagyon köszönöm az önmeghatározásodat!:) Amúgy szociálpszichológiai és ezzel kapcsolatos társadalmi vitákba nagyon szívesen belemegyek..

"És nem az ország a senkiházi,hanem az orbán...az adja el magát..."

Ezzel tökéletes egyetértünk csakhogy ő képviseli és "használja" országunkat..:(

"Én mondtam valahol olyat hogy mindegyik terrorista???"

Akkor kifejtenéd, hogy mit értesz gyűjtőfogalmak szintjén "ezek" meg "mindegyik" alatt.. ?
JAJMÁR
@Pálinkás Pál: NA figyelj pali! Bàr elképzelni se tudom, hogy mit köszönhet neked a vilàg ès mire mennèl a Földdel Afrika nélkül -bàr te azzal se sokra-, szìvòdsz màsokon, mègis feltètelezem ròlad, hogy be tudod ìrni a google-ba pl. afrikai talàlmànyok... vagy pl. Arab tudósok.. stb. Művelődj! Nem fàj, ne félj!

Egy àllam se tudna csak a sajàt talàlmànyaibòl megélni már, se volt gyarmat, se volt ès mèg lehet kommunista gyarmat, se gyarmatosìtò!
A volt gyarmattartò orszàgok is kapaszkodnak, ezer szàllal kapcsolódnak a volt gyarmatokhoz, ès viszont.
Ezzel nincs semmi baj.
A kőbunkò ostobaság meg csak kìmùlik előbb utóbb, ha nem kap enni.
Èn tovàbb nem is etetlek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.