Békés jövőt kívánt mindenkinek, köztük a bevándorlóknak és a menekülteknek is 2018-ra Ferenc pápa.

A bevándorlókról szólva, akik „készek életüket is kockáztatni”, hogy biztosítsák ezt a békés jövőt, „amely mindnyájunk joga”, a katolikus egyházfő újév napi szentmiséjén azt mondta,

ne oltsuk ki a reményt a szívükben, ne fojtsuk el a béke iránti várakozásukat.

A Szent Péter bazilikában és a téren esőben összegyűlt negyvenezer hívő előtt Ferenc pápa békés újesztendőt kívánt mindenkinek, emlékeztetve, hogy az év első napján ünneplik a béke világnapját is.

Az elmúlt években bevándorlók százezrei keltek át a Földközi-tengeren Észak-Afrikából embercsempészek életveszélyes járművein.

A pápa 2017-ben ellátogatott Mianmarba és Bangladesbe is, ahol a muszlim rohingja menekültek sorsa állt zarándokútja központjában, és bírálta Donald Trump amerikai elnök szándékát, hogy falat emel a mexikói határon a bevándorlók távol tartására.

Hétfői szentbeszédében Ferenc pápa azt mondta, hogy mindenkinek gondoskodnia kell a lelkéről, egy percnyi csendet tartva minden nap, "hogy megőrizze a szabadságát a fogyasztói szemlélet banalitásának pusztításától, a kufárok harsogásától, az üres szavak áradatától, az üres fecsegések és hangos kiáltozások elborító hullámaitól".

Egy novemberben kiadott üzenetében a pápa hangsúlyozta:

aki a menekültekkel riogat, erőszakot és fajgyűlöletet terjeszt.

Elismerte, hogy a bevándorlók jelenléte valós problémákat jelenthet egy országban, de arra szólított fel, hogy találjanak gyakorlati módokat az újonnan jövők befogadására.

Ferenc Pápa azt is mondta, hogy 

„fontos, hogy mindenki, a civil intézmények, közöttük az oktatási, az egészségügyi és egyházi szervezetek békés jövőt biztosítsanak a menekülteknek, a bevándorlóknak, mindenkinek”.

Címlapkép: MTI/EPA/Angelo Carconi

(MTI)

134 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Rutymorgó: Még szerencse, hogy amikor ideérkeztünk anno, és elkezdtünk "kalandozni" ,nem volt atombomba!
Hogy imádkoztak a "nyugatiak"? A magyarok nyilaitól ments meg Uram minket!
Meg amikor "hárommillióan kitántorogtak" Amerikába, ott sem azzal fogadták őket.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
quadrocopter
A dögkútba való kdnp mit szól? Vagy mit nem?
cikicakk55
"aki a menekültekkel riogat, erőszakot és fajgyűlöletet terjeszt." Ezt mondja a Pápa. Azt nem hallotta még Ő fenesége,hogy nyíltan megfenyegették,hogy meg fogják ölni? Nem mi Európai keresztények akarjuk a Pápát megölni,hanem az általa annyira kedvelt és sajnált menekültek akarják kínok kínjával megölni.Ne higgye azt a Pápa,hogy ott a Vatikánban annyira biztonságban van Miért akar olyan embereket Európára szabadítani,akiknek szent elhatározásuk és céljuk is a keresztények kiirtása.Ezeknek dicsőség meghalni azért,hogy vele együtt halon meg annyi Keresztény amennyit csak fel bír robbantani magával együtt Nem a menekültekkel van baja az embereknek,hanem a menekültek egy részének a felfogásával! Nem őket kéne idehozni,hanem a civilizációt elvinni hozzájuk.megértetni velük,hogy egy nem létező valakinek a karmaiba kavarodtak és ezt sokan ki is használják.Meg kell Őket tanítani kutakat ásni,házat építeni,növényt termeszteni,az állatok tartására.Saját környezetüket kell élhetővé tenniük,mert azzal,hogy ide csődülnek,csak azt érik el ők is és mi is,hogy a mi készleteink is elfogynak.Ha már lelakták Európát is,akkor hová mennek? legelőször is a fogamzásgátlásra kell őket megtanítani,mert az ott született gyerekek nem élnek,hanem szenvednek.Már annyi ezer Eurót ráköltöttek a megsegítésükre,hogy abból már a lakóhelyeiken iskolákat,üzemek építhettek volna
lusta
@cikicakk55: Rég olvastam ennyi hülyeséget egy rakáson. Önnek, drága sztrovacsek, fogalma sincs mi az és ki az a menekült. Kezdje az alapoknál. Talán megvilágosul, mint ahogy a lengyelek is kezdenek megvilágosulni.
Rutymorgó
Ki az a marha aki ide akar engedni menekülteket ? Maradjanak otthon , ne csináljanak ész nélkül gyerekeket . Néhány atombomba kordában tudná tartani a népszaporulatot. Túlnépesedett a föld sajnos.
justhpeter
"...aki a menekültekkel riogat, erőszakot és fajgyűlöletet terjeszt..."
Gondolom veres püspök holnap reggel audienciát kér Viktor királytól és miheztartás végett átadja neki a pápai üzenetet.
quadrocopter
@Rutymorgó: Tályékozóggyá kitsi rigó, már van - a kötvényeseken kívül - 12.000 "migri" az országban, családtagokkal együtt!
Nessy
@Rutymorgó: Még szerencse, hogy amikor ideérkeztünk anno, és elkezdtünk "kalandozni" ,nem volt atombomba!
Hogy imádkoztak a "nyugatiak"? A magyarok nyilaitól ments meg Uram minket!
Meg amikor "hárommillióan kitántorogtak" Amerikába, ott sem azzal fogadták őket.
peterkelemen
Persze, de Orbán és bűnbandája szerint nincs joguk semmihez sem. Csak a gazdag, bűnözőknek és terrorizmust támogató migránsoknak vannak jogai Orbán szerint. Ezidáig 20 000 migránst telepített be, akik kiperkálták a Habony-Rogán offshore cégeknek a pénzt.
Nessy
Ha Trump és Kim Dzsong Un végleg elveszti egy pillanatra a józan eszét, akkor mi is megismerkedhetünk az atombomba áldásos hatásával. Az atom felhőt nem igazán érdekli a kerítésünk.
wagabund
..."aki a menekültekkel riogat, erőszakot és fajgyűlöletet terjeszt."..

(idézet a pápától)

Istenem...olyan okos ez a szent ember! ilyen bölcsesség nekem soha nem jutna eszembe...na, pont ezért nem leszek szent ember(sem)

...de arra sem jöttem rá, hogy mijalófaszért kell tokától bokáig kevlárba öltözött légiósoknak, kommandósoknak bóklászni az utcákon karácsony és szinveszter-újév eddig nagyjából békés pocsolyarészeg napjaiban? kik miatt is? vagy csak gyakorlatoznak? pont most?
Pálinkás Pál
@Nessy: Imádom amikor játszátok a hülyét!!! Mert mindenki tudja hogy egyáltalán nem mindegy hogy a Hevesi,vagy a Kolompár család költözik a szomszéd házba!!!
Pálinkás Pál
Ez az ember az elmúlt évszázadok leghülyébb pápája!!!
lusta
@Pálinkás Pál: Valami van benne, amit Ön itt mond, mert követi a szentírást. Felfoghatatlan.
Manhattan
Orbán legnagyobb aljassága az volt, hogy a legkiszolgáltatottabb társadalmi csoportokat mészárolta le, a legnyomorultabbakat, a legszegényebbeket. Ez megbocsáthatatlan!
"Meg kell védenünk a szegényeket, és nem védekeznünk kell tőlük. Meg kell védenünk a gyengéket, és nem kihasználni őket" - mondja a pápa, és ezt a fajta egyházi viselkedést maximálisan tudom támogatni.
SystemError
@lusta: Pál az a fajta, aki gyűlöli azokat, akik nem gyűlölködnek. Ha az a pápa, akkor nyilván rossz pápa, ez ilyen egyszerű, mint az 1x1...vagy ő egyszerű, mint az 1x1...?!:)
picike1
@Manhattan: hány év alatt tanitasz meg arabul mondjuk engem ?
lusta
@SystemError: Kis hazánkban Böjte Csaba, Beer Miklós és mások szinte kivetettek, pedig csak az egyház tanításai szerint cselekednek és próbálják a híveket is erre ösztökélni.
lusta
Mwellesleg a lengyelek, főleg a munkáltatók a német példa szerint szeretnének menekülteket befogadni és a hiányzó munkaerőt pótolni.
kripton
@Manhattan: Aha! A faszfej pápád mit szól Malmőhöz, Kölnhöz? Ezek a szegények élve égetnek el lányokat, mert azok nem akarnak dugni velük, vagy rövidnadrágban bicikliznek. Nem ám egyedi esetek!
SystemError
@lusta: 19:17 Hát igen. Legyünk őszinték az "intézményesitett" egyház a történelem során végig segített sok kegyetlen háborút, ha a hallgatásával is, de megtette. Az iszlám állam csak le volt maradva a középkori boszorkányüldözésektől és inkvizíció áldozatainak számától... Mindig is az egyének képviselték a keresztény értékeket és nem az egyház.. Ferenc pápa az első, akit nem érdekel az aranyozott Mária szobor meg "luxus". Szegények között született és nőtt fel. Rengeteg szenvedés látott és kikezdhetetlen az igaz értékek tekintetében. Azoknak a politikusoknak és embereknek, akik megszokták a történelmi egyházhak meghunyászkodó viselkedését, mint a Bayer, Orbán és itt is sokan most dühösek.. Pedig ezeknek, amiket szajkóznak, képviselnek köze nincs a keresztényi értékekhez..
Rockxy
Van megoldás a menekült ügyre, de túlságosan békés, gyors és hatékony.
De a cél az, hogy maximális felfordulás és káosz legyen minél több helyen, mert zavarosban lehet csak igazán halászni.
drive.google.com/file/d/1h1Rdp3pI0y2Q65pAagaxLbJWqLP_rAMm/view?usp=sharing
picike1
@SystemError: költözzél el mondjuk Sziriába és szeresd őket Afrika is jó lesz menj hozzájuk te és nem kell ide fáradniuk
lusta
@kripton: Persze Ön arról már nem tud, hogy például Wrocławban a Só téren megkéseltek egy embert éjfélkor, felgyújtottak 3 autót és szemeteseket. Ott nincsennek migráncsok, így nem lehet gyűlölködni, minek ilyen híreket egyáltalán közölni. Pedig ez csak egy lengyel város. Nem kell ilyen messzire menni. Aki keres, az idehaza is talál szép híreket. Pedig nálunk az ArRogánS Toncsis 20.000 bevándorlón kívül mások nem igen teszik tönkre az Ön lelki állapotát.
Manhattan
@picike1: Én tanítsalak arabul? Ok! Első lecke, hogy legalább köszönni tudj: szálem alejkum )
picike1
@Manhattan: minek ?a többit nem lehet megtanulni !
kripton
@Horizont: Európa határainál nincsnek menekültek, csak élősködni akarók. Törökországban nem fenyegati őket veszély.
picike1
@Manhattan: én ebben az esetben csak a get out ismerem
kripton
@lusta: Azok lengyelek. Őket nem lehet nem beengedni. És egészen mások az arányok is.
nevemnick
@Manhattan: We aleikum assalam- vagy -Assalamu aleikum wa rahmatullah wa barakatuh.

:D
Pálinkás Pál
@SystemError: Nos hát az erősen gyengeelméjűségre vall hogy valaki keblére ölelné azokat akik beígérték neki a meggyilkolását...És főleg egy olyan ne papoljon ilyenről..aki..páncélozott pápamobil...meg svájci testörség nélkül egy lépést nem tesz emberek között!!!
A gyűlölködésről meg annyit...leszarom azt hogy mit csinál ez a sok teveqró,ha otthon teszi...és nem Európában!!! és ha ti annyira szíveteken viselitek a sorsukat,akkor miért itt ugattok,és nem vagytok már valamelyik misszióban a közel-keleten???
Manhattan
@nevemnick: Te jobban tudod! Kérlek, tanítsd pucurkát. ))
nevemnick
@Manhattan: tizenkét éve jártam utoljára arab országban, előtte jó párszor, de már megkopott a szókincsem. Már gondolkodtam rajta, hogy felelevenítem, mert ,,egyesek" szerint muszlim ország lesz belőlünk...

:D :D :D
Manhattan
@nevemnick: Ezt csak az Ormán média sugallja, hogy a vezér meg tudjon védeni minket. Mert imád harcolni! Különben meg nyugi. Senki nem akar itt maradni!
vladimir putin
Nincs igaza. Mindegyik buzeráncs rakjon rendet a saját földjén.
Amúgy a magyarok is full szar alakok, egy rablóbanda vezérét imádják,
ahelyett, hogy elzavarnák a picsába.
Nessy
Gondolom az elmúlt hetek magyar gyilkosságait álruhás migráncsok követték el. Azért a józan észt ne küldjük szabadságra.
Ahogy anno a Biblia sem írta elő a szent inkviziciót, úgy a Korán sem kifejezetten buzdít olyan dolgokra, amit az elvakult ISIS csinál.
Azért talán nem fajzottunk el annyira, hogy anno a 150 éves török uralom alatt sem lettünk muszlimok, megőríztük a nyelvünket, a kultúránkat, sőt, sok értelmes dolgot tanultunk is tőlük.
Akkor most már 1300 muszlim elég a teljes összeomláshoz?
Úgy mellékesen az emeleten "Orsós család" lakik, három gyermekkel, dolgozó szülőkkel. Néha a rokonság kicsit hangos, de már nevelődnek. A szatyromat azért veszik el, hogy felvigyék a lépcsőn, ha bevásároltam. Tudom, hogy van más is. nem élek a holdon.
F_Viktor
@cikicakk55: Írod:
"Nem mi Európai keresztények akarjuk a Pápát megölni,hanem az általa annyira kedvelt és sajnált menekültek akarják kínok kínjával megölni."

Na, mesélj erről, te nagyon tudhatsz valamit!
F_Viktor
@kripton: Írod:
"A faszfej pápád mit szól Malmőhöz, Kölnhöz?"

Mit szól ehhez a pápa?
Megölte 29 éves barátnőjét egy férfi...
24.hu/belfold/2018/01/01/megolte-29-eves-baratnojet-egy-ferfi-szegeden-majd-ongyilkos-probalt-lenni/

Rettegjetek lányos apák és anyák, mert a magyar férfiak késsel oltják ki életüket!
lusta
@Pálinkás Pál: Drága sztrovacsek, még bíboros korában megtanulta az argentin diktatúrában a rendszert. Ott metróval, meg városi busszal járt. Pápaként ez neki jár, ha tetszik, ha nem. Mármint neki. Tudja, Ochojska például igen meglepődött, mert a misszióihoz rengetegen nyújtanak neki segítséget. Süket dumát lök itt. Remélem dereng Önnek ez a név, Morawiecki. Szóval az úév zárásakor mondta, egy 40 milliós ország, amelynek gazdasága egyre növekszik, el tud bírálni és ha kell helyezni 7000 menekültet. Itt meg egy száguldó gazdaságú 10 milliós ország nem képes 1300 menekült kérelmének az elbírálására?
quadrocopter
@Pálinkás Pál: Palika, szalad veled a paci!

- Közzétették a felvételt, amin Orbán egyik határon túli szavazója egy olasz kocsmában lövöldöz ( Echte árja hun a csávó!)

Rosszul ne legyél, amikor elolvasod!
cikicakk55
@lusta: @lusta: Tudom kik azok a menekültek.Még láttam is őket 3 napig. Volt köztük akin tényleg látszott,hogy menekült.Az arca öreg és fáradt volt,alig bírta magát vonszolni. 3 gyerek kapaszkodott ráadásul belé.Gondolom a felesége mehetett mellette,annak a karjában egy csöpp gyerek volt és egy csomó batyú.Fejüket leszegve nem néztek semerre,csak mentek arra amerre a többiek.Viszont a kb 40-50 fős csoportban voltak olyanok is,akiken egyáltalán nem látszott a menekülést átélt keserűség és félelem.Harciasak voltak,köveket dobáltak be a házakban.szemeteltek és állandóan azt mutogatták,hogy vágják majd el a nyakát annak akit elkapnak.Tudod én nem vagyok közömbös a szenvedőkkel szembe. Mindig is amiben tudtam segítettem,de itt nem látom értelmét ezeket az embereket szállítgatni minden fele.Ott helyben kell megoldani a problémáikat.Élet erős,egészséges férfiak,inkább maradnának a hazájukban és védenék azt.Azok a szerencsétlenek,akik már alig vonszolták magukat,rettenetesen sajnáltam Őket.Ha akkor nem egy vendég vagyok,hanem a saját házamban lettem volna,azt a férfit és nőt a gyerekekkel együtt behívtam volna,hogy kicsit pihenhessenek,egyenek és nyugodt pár órát töltsenek el.Nem az ilyenektől kell félni.Ezek nem akarnak robbantani,csak élni szeretnének,békében nyugalomban.sajnos a másik része ezt a szánalmat amit érzünk irányukban teljesen tönkre teszik az agresszív viselkedésükkel. A pápát meg tényleg megfenyegették,hogy megölik.Nem is egyszer kapott már olyan üzenetet,amiben leírták miként fognak vele végezni.Te befogadnál olyan embert a házadba aki előtte fenyegetett,hogy meg fog ölni?
Nessy
A terrorcselekmények végrehajtói tényleg a szerencsétlen, elbolondítottak közül kerül ki. Hiszen pénzzel, szép mesével, mindenkit el lehet szédíteni, nem kell hozzá ,menekültnek lenni.
Viszont, akik ehhez a pénzt és az észt adják, azok nem gumicsónakon érkeznek a menekült táborokba. Elegánsan, pénzzel, repülön jönnek.
Esetleg még letelepedési kötvényt is vesznek, hiszen így szabad az út Európába.
cikicakk55
@F_Viktor: Én csak annyit tudok,amit több hírben is olvastam.A pápát több ízben is megfenyegették,mert Ő tehet arról,hogy a keresztények annyira kötődnek a vallásukhoz.Megírták neki részletesen miként fogják a fejét levágni és karóra tűzve viszik végig a Muszlim falvakban.Másik levélben arról írnak,hogy ne legyen abban olyan biztos,hogy a vatikán falai közt biztonságban van.Addig úgy sem nyugszanak még minden hitetlen kutyát meg nem ölnek.Nem érdemlik meg az életet,mert nem fogadják el Allaht Istenüknek.Ezért kell meghalniuk akár nő akár gyerek,de minden kereszténynek pusztulni kell.Bővebben volt leírva,de nem tudtam mindent megjegyezni.Nem azt mondom,hogy az igazi menekültek akarják megülni a pápát és Ők jelentik a veszélyt.Én részemről azt nem tudom felfogni,ha végre kijutottak a háborús övezetből.Olyan országba értek,ahol már nem kell félniük a bombáktól a gépfegyverektől,ahol már biztonságban vannak ők is meg a gyerekeik is,miért nem tudják ott nyugodtan kivárni még döntenek a sorsukról? Elmúlt a veszély ami elől menekültek? Miért nem mindegy nekik,hogy melyik békés országban élnek addig,még a saját országukat majd valakik kitakarítják az ellenségtől.Aztán még megvárják,hogy fel is építsék nekik a házaikat és majd utána vissza mennek talán.Én ha menekülök vallami,vagy valakik elől,amint biztonságban érzem magam,leteszem a valagom és kivárom még sorra kerülök.Minden országban ahol befogadják őket( Törökök,Görögök,Olaszok,) adnak nekik élelmet,szállást,orvosi segítséget.Még is mit kéne még csinálniuk az Európai embereknek.lerohanták hirtelen a földrészt és még idő sem volt felkészülni arra,hogy egyáltalán mit kezdjenek velük.
lusta
@cikicakk55: A menekültek között is vannak elkeseredett emberek, meg ilyenek, meg olyanok. Az adott társadalom képe jelenik meg náluk is. Ugyanúgy, mint a pártok politikusai között is vannak asszonyverő, gyilkos és tolvajok is. Az egyházi emberek között is vannak, tolvajok, szerencsejátékosok, szoknyapecérek és pedofilok is. Egyébként a konfliktusok nagy része pont azért van, mert mindenki másképp értelmezi a haza fogalmát. Ne menjünk olyan messzire, a jugó háborúra szeretném csak emlékeztetni. A terrortámasdások nagy részét Európában pont a benszülöttek végezték, mint régen is. Megölték az olasz királyt is, Sziszit is, mint Ferenc Ferdinándot, de Aldo Moro és Palme is a listájukon volt. Mellelsleg Európa jelenleg a legkevésbé veszélyes. A hatvanas, hetvenes, nyolcvanas években jóval többen haltak meg terrortámadásban, mint jelenleg, ami nem nagy megnyugtatás az elhunytak, vagy a megnyomorultak számára.
F_Viktor
@cikicakk55: Írod:
"Én csak annyit tudok,amit több hírben is olvastam."

Én is olvasok híreket. Én ezeket találtam:
"AZ ISZLÁM ÁLLAM MEGFENYEGETTE FERENC PÁPÁT"
magyaridok.hu/kulfold/az-iszlam-allam-megfenyegette-ferenc-papat-2472124/

"Megfenyegette a pápát az Iszlám Állam - teljes készültségben Róma"
www.ma.hu/kulfold/304720/Megfenyegette_a_papat_az_Iszlam_Allam__teljes_keszultsegben_Roma

"Megfenyegette a pápát az Iszlám Állam"
privatbankar.hu/makro/megfenyegette-a-papat-az-iszlam-allam-311177

"Megfenyegette Ferenc pápát és a Vatikánt az Iszlám Állam"
magyarhirlap.hu/cikk/103542/Megfenyegette_Ferenc_papat_es_a_Vatikant_az_Iszlam_Allam

"A Vatikánt vette célba az Iszlám Állam"
24.hu/kozelet/2017/08/25/a-vatikant-vette-celba-az-iszlam-allam/

Tehát az IÁ-tól kapta a fenyegetést, nem az Európába tartó menekültektől!

Írod:
"Nem azt mondom,hogy az igazi menekültek akarják megülni a pápát és Ők jelentik a veszélyt."

Pedig azt írtad, idézlek:
"Nem mi Európai keresztények akarjuk a Pápát megölni,hanem az általa annyira kedvelt és sajnált menekültek akarják kínok kínjával megölni."

A sok hülyeség helyett amiket írsz, miért nem olvasol bele a Koránba? Ajánlottam már magyar nyelvű nem túl hosszú fordítást.
Mert gondolom azt sem tudod, hogy pl. a muszlimok ismerik Jézust, ő a 11. a próféták sorában, ami Ádámmal kezdődött és Mohameddel fejeződik be. Nevezik messiásnak is.
F_Viktor
@kripton: Írod:
"A faszfej pápád mit szól Malmőhöz, Kölnhöz?"

S ehhez?
"Borozás után verte agyon a háromgyerekes családanyát a Népligetben"
propeller.hu/itthon/3324981-borozas-utan-verte-agyon-haromgyerekes-csaladanyat-nepligetben?all#c2044831
Pálinkás Pál
@quadrocopter: és most mi köze van a szerbnek az arab invázióhoz???Azt hiszem rossz helyre címezted...én minden határon túlitól visszavenném az állampolgárságot,szavazati jogot..majd akkor folyamodhat érte ha tesz is valamit...
Pálinkás Pál
@Horizont: Elképesztően csúsztattok suttyó libsik...mi az hogy a háborúból menekültek...? 10 %-uk nem jön háborús övezetből...Bár lehet én tudom rosszul és hatalmas háborúk dúlnak Mianmarban.Bangladesben...Eritreában,igaz???Hogy tudtok ti hányinger nélkül tükörbe nézni???
quadrocopter
@Pálinkás Pál: Szar ügy, de a csávó szerbiai echte magyar!
quadrocopter
@Pálinkás Pál: Akkor nézzük, hányan jöttek Mianmarból, Bangladesből, Eritreából? Nyilván vannak jó adataid!
Érkezhetnek az adatok!
Pálinkás Pál
@quadrocopter: www.dehir.hu/vilag/az-ev-elso-ket-honapjaban-hetven-szazaleknal-is-tobb-migrans-erkezett-olaszorszagba/2017/03/06/
Nesze...jelöld be rajta a háború sújtotta országokat...megártott a szilveszter...sokat ittál a kannásból???
quadrocopter
@Pálinkás Pál: Valszeg félreértetted a saját közlésedet is, ezért ismét a kérdés:
: Akkor nézzük, hányan jöttek Mianmarból, Bangladesből, Eritreából?
F_Viktor
@Pálinkás Pál: Írod:
"10 %-uk nem jön háborús övezetből..."

Jöhetnek az adatok, amikre még orbán sem kíváncsi, ugyanis mindenféle vizsgálat nélkül, lehetőséget sem adva a menedékkérelem benyújtására, "visszakísérik" őket a határhoz!
quadrocopter
@Pálinkás Pál: @quadrocopter: Palika! Ezzel a fotóval kevés vagy, mint térdkalácsban a mazsola! Ezt persze te is tudod!
Pálinkás Pál
@F_Viktor: És nagyon helyesen teszik...Tudomásul kéne vennetek hogy a többség nem akar muszlim Európát,ha tetszik nektek,ha nem!Mit gondolsz a saját fajtája miért nem engedi be őket??? Lehet azért mert tudják hogy milyenek??? De nem ítéllek én el titeket...alakítsatok ki egy zónát Európában ,oda vihetitek magatokkal ezt a sok ingyenélő herét!!
F_Viktor
@Pálinkás Pál: Még mindig kíváncsian várom, hogy mely országokból érkeznek migráncsok Magyarországon keresztül, s ebből mennyi a menekült?

Írod:
"Tudomásul kéne vennetek hogy a többség nem akar muszlim Európát"

1) Aztán mégis minden európai ország fogad be menekülteket, migráncsokat, még Magyarország (ha vesznek jól kamatozó államkötvényt, amit a Zemberek fizetnek vissza kamatostul!)!

2) Rettegsz a muszlim Európától, de fingod nincs mit beszélsz!
Felsorolok pár országot, hogy a lakosság hány százalékát adják ki a muszlimok!
Az arány legnagyobb BULGÁRIÁBAN, ahol az 1 millió muszlim a népesség 13,4 százaléka!
Követi OROSZORSZÁG, 11,7 százalékkal!
FRANCIAORSZÁGBAN 7,5 százalék,
Belgium 6 százalék,
Ausztria, Svájc 5,7 százalék,
Hollandia 5,5 százalék,
Németország 5,1 százalék,
Svédország 4,9 százalék,
Egyesült Királyság 4,6 százalék,
Dánia 4,1 százalék,
Norvégia 3 százalék (amin meglepődtem),
de még Szlovéniában is 2,4 százalék ez az arány!

Mondd, mi a pöcsről beszélsz, hol van itt iszlámosodás!!??
peterkelemen
Szegény pápa hiába papol ha olyan férgek léteznek mint Orbán és bűnbandája. Előbb azokat ki kell irtani, hogy egyáltalán szó lehessen emberiességről.
peterkelemen
Az olyan férgeket, mint Orbán gyökerestől kell kitépni és el kell égetni, mert olyan, mint a gaz és elszaporodik.
glorianna
@wagabund: " nem leszek szent ember"
Bőven elég, ha emberek maradunk... jelzők nélkül :)
Pálinkás Pál
@F_Viktor: Látod milyen hülye vagy...elfelejtetted hozzátenni a 12% cigányságot itthon...ami nagyjából egy kategória ezekkel...nos akkor miért is kéne nekünk több???
quadrocopter
@durbincs: Mi helyzet, idióta, felriadtál? Még mindig nincs tőled egy értelmes mondat az oldalon?
Hogy telt a román szilveszter Debileau?

Ez micsoda - te szellemi mélység? " mint idegen tarack a magyar földből"?
F_Viktor
@Pálinkás Pál: Neked a cigány miért is nem magyar?
A 12 százalékról annyit, hogy hazudsz, inkább hiszek a népszámlálási adatoknak, a 315 583 főnek!
F_Viktor
@quadrocopter: Értelmet ne keress, a hazugságokig jut csak el.
Peller Anikó
@Nessy: meg amikor a krumplibogarak elkezdtek kalandozni, akkor mi hogyan fogadtuk őket?

Dédétével, foszfotionnal, bogárirtóval. Mert olyan szemetek vagyunk, hogy nem fogadtuk be őket az ágyunkba. Pedig éhesek.
quadrocopter
@Peller Anikó: Ja, de nem a tokeinkre voltak éhesek, hanem a krumplira!
cikicakk55
@F_Viktor: Teljesen tisztában vagyok vele,hogy az eredeti koránban semmi olyan nincs,ami az átvariáltban benne van már.Az eredeti korán nem akarja a keresztényeket megölni.Békére és békés együttélésre biztatja a különböző vallások népeit. Lehet,hogy félre érthető volt amit írtam.Én arra gondoltam,hogy nem azok akarják megölni a Pápát akik ide már eljutottak.Legalább is az a része amelyik tényleg menekült,az biztos nem.Én az ott maradt bűnöző terroristákra gondolok,akik az újjá írt Koránt tartják szentírásnak és bár mi áron,de minden keresztényt ki akarnak irtani.Elképzelhető,hogy számodra aki biztos egy művelt,egyetemet végzett ember lehetsz, az én írásom csak hülyeség lehet.Számomra ez jön le amit leírtam. Nem örülök a migránsoknak,de már többször is leírtam,hogy a családokat ahol apa,anya és gyerekek vannak,azokat be lehetne fogadni.Orbán és bandája sokkal nagyobb bűnöket követnek el a magyar emberek ellen,mint az az 1300 menekült követne el,akiket rán akarnak kvótázni.Teljesen biztonságban soha senki nem lehet,hisz nem is egy terroristáról kiderült,hogy már másod,-harmad generációs bevándorló család sarja. Sajnos pont az ilyen fiatalok a leg megvezethetőbbek,mert elég egy kis kokain,vagy heroin és már bár mit megcsinálnak amit kérnek.Nyugodtan pörgesd tovább az írásom ha idegesít,de épp úgy lehet véleményem,mint bár kinek aki ide ír. Az biztos,hogy az lenne a legjobb,ha ott helyben lehetne rajtuk segíteni.nekik és nekünk is jobb lenne.
1magyar
Persze! A saját hazájukban! Talán Vatikánban még lenne hely.
JAJMÁR
Ferenc pàpànak mint àltalàban, most is igaza van.
Hiba, ēs nem is lehet eredmēnyes a menekültek bűnbakkà tètele. A migrànsok ès a terrorizmus közè tett egyenlősègjel se oldja meg Európa, se a vilàg súlyos bajait.
SŐT!
OLAJ A TŰZRE!
A terrorizmus a vallàst csak felhasznàlja, sajàt hatalmi cèljaihoz "alakìtotta" bizonyos tanait. Ehhez fel- és kihasznàljàk a migràciót is Sajnos nem csak ők, vannak politikai eerők, akiknek szintēn jòl jön ez a nèpvàndorlàs.
Ha vallàs egyàltalàn nem lenne, akkor is lenne terrorizmus, elég hozzá bàrmilyen ideolòbgia. (Pl. vörös terror)
Persze, nehéz, az internet beszűkìt, közel hoz mindent. A szörnyűsègeket is. A megfèlemlìtès mindenhova gyorsan elèr. Mègis szét kell tudni vàlasztani a terrorizálòkat ēs az àldozatokat.

A terrorizmus mēregfogàt kell kihúzni, ha èrdeke lenne ez a vilàg urainak.
A migràciòt megàllìtani nem lehet.
F_Viktor
@cikicakk55: OK, kezdelek érteni.
Csak nagyon sok téves dolgot írsz.
Korán egy van, nincs régi és új. A radikálisok a Koránt értelmezik máshogyan, ahogyan ez megtörtént a katolikusok körében is. Mert az I. keresztes hadjáratot II. Orbán pápa hirdette meg éppen a muszlimok ellen, 1096-ban, hogy "visszafoglalja" a Szent Földet a hitetlenektől.
Bemelegítésül pl. 4 000 germán zsidót öltek meg. Jeruzsálem 1 099-es elfoglalásakor 10 000 szám gyilkolták le a védtelen muszlim és zsidó lakosságot.
A Jeruzsálemi Királyság megalakítása után is majdnem 200 évig folytatódtak ezek a "szent" háborúk.
Tehát az elmebeteg radikális gondolkodásúak is nagyon félre tudják magyarázni Bibliát is, úgy, hogy egész Európából 100 ezres sereget tudott toborozni II. Orbán pápa.
Pálinkás Pál
@JAJMÁR: Nincs igazad,mert meglehetne...nem fajtem ki hogyan,de te is tudod nagyon jól!!
kripton
@F_Viktor: A cigány azért nem magyar, amiért a japán nem brazil. Mert más. Ha magyar lenne, akkor nem neveznék cigánynak.
quadrocopter
@kripton: A sváb se magyar - józsibogár?
kripton
@quadrocopter: Nem. A sváb az sváb végbélbúvár.
magyarbakancs
@Nessy: Sok urunk nem volt rest, se kába,
birtokát óvni ellenünk
s kitántorgott Amerikába
másfél millió emberünk.
József Attila -HAZÁM
Csizmás Kond
Há pesze hogy van...azért is robbantgatnak, hogy legyen béke...
quadrocopter
@kripton: Nemzetiségekről nem hallotál mi, hülyecsávó!
F_Viktor
@kripton: Az erdélyi cigány miért magyarabb a Magyarországon született tótnál, svábnál, cigánynál, hajdúnál...?
kripton
De hallottam. Egyik se magyar nemzetiségű (éppen azért, mert valamilyen más nemzetiségű), de mind magyar ÁLLAMPOLGÁR. Tudom, hogy ez neked magas. Kapd be a faszom és számolj százig!
kripton
@F_Viktor: Semennyivel nem magyarabb, mert (a hajdút kivéve) egyikük se magyar.
kripton
@magyarbakancs: Volt egyszer egy Mehemed,
Sose látott tehenet...

Én is tudok verseket.
Equus
legyen béke... mindenkivel ott, ahol van. De se a hitét, se az erkölcseit ne erőltesse a tőle szorgalmasabb, okosabb, beosztással élőbbre senki!
Pálinkás Pál
@quadrocopter: Olyan nincs..mint ahogy határon túli magyar sem!!!
kripton
@Equus:
" mindenkivel ott, ahol van..."

Ez cseles.
kripton
@Pálinkás Pál: határon túli magyar igenis van!
quadrocopter
@kripton: Megint anyádnak üzengetsz, nem vagytok beszélő viszonyban, csak a szopásig?
F_Viktor
@kripton: (ma: 09:18)
Ezzel mi a lótúrót akarsz?
A világ összes részéről összegyűlt 88-90 ezer muszlim, s együtt megtartották a ramadán végét!
A keresztényeknél is előfordul, hogy zarándokútra kelnek...
quadrocopter
@Pálinkás Pál: Akkor vajon miért is van nemzetiségi törvény? (2011. évi CLXXIX. törvény )
Pálinkás Pál
@quadrocopter: Mert a buzi fidesznyikek megalkották!!!
quadrocopter
@Pálinkás Pál: Korábban is volt: Az 1868. évi nemzetiségi törvény!
kripton
@F_Viktor: Csálé!!! Ne keresztény földön ramadánozzanak! Mi sem Mekkába járunk búcsúba.
Ez pedig nem ramadán alakalmából van, hanem egy átlagos hétköznap Birminhamban.
napimigrans.info/video-birmingham-mar-elesett-a-jelenlegi-tempoban-pontosan-ez-var-egesz-europara/
Pálinkás Pál
Nem érdekel...neked magyarok nekem nem...Már mondtam neked párszor...egy törvénnyel,rendelettel nem lehet az emberek gondolatait megváltoztatni...
Pálinkás Pál
@kripton: Igen van...aki elmenekült az országból orbánék elől...de nem a sok kilóra megvett bérszavazó...azt remélem tudod,ha bukik a duce ugrik a potya állampolgárság!!!
kripton
@Pálinkás Pál: El vagy tévedve! Én sz@rok Orbánra és a Fideszre, Tolvaj, korrupt, harácsoló banda, egy beteg mini-ceausescuval az élükön. Egyet csinálnak jól, az illiberális rendszert, és a migránsellenességett
De a többi párt mind, egytől-egyig rosszabb náluk, hülyébb és lopósabb főnökkel az élükön.
F_Viktor
@kripton: Látod, ti nácik sosem változtok, nem lesztek soha néppárt, nem kerültök soha hatalomra!
cikicakk55
@F_Viktor: tegnap 22:13

Köszönöm szépen,hogy ezeket leírtad,mert ezekről tényleg semmit nem tudtam.Úgy általában a vallásokról a többiről sem tudok szinte semmit.Annyit tudok,hogy a papok és a vallások miatt rengeteg háború tőrt már ki. A papok régen( de szerintem egy része most is) tele volt gyűlölettel,gonoszsággal,irigységgel és pénzsóvársággal.Pont azért írok így,ahogy szerinted nem túl összefüggő amit írok,vagy nem épp úgy van ahogy írom,mert én egy teljesen kívülálló,történelmileg elég tanulatlan ember vagyok.Az egészségügy az egyetlen dolog ami érdekelt és ami a mai napig is le tud kötni.Mindenesetre amit írtál megjegyeztem.Szeretem ha kijavítanak,vagy normális emberi nyelven közlik velem,hogy tévedés amit írok,vagy nem jól fogalmazok. A koránt tényleg egyformán gondoljuk,csak én úgy írtam,hogy volt egy eredeti és aztán csináltak egy másikat.természetesen ez csak egy egyszerű kijelentés,mert a valóság ennél sokkal bonyolultabb.Még egyszer köszönöm a türelmed és köszönöm mind azt amit megtudtam tőled.
Equus
@F_Viktor: 09.32 a zarándokló keresztények csak maradjanak is ott, ahová indultak. Nélkülük egyszerűbb lenne a világ. Látszatra egy zsidó fickó halála körül folyik a vita, közben csak a pénzről és hatalomról szól. Ez alól nem kivételek Mohammed követői sem.
SystemError
@Pálinkás Pál: 20:14 Ugatok... Akkor anyádért, azért! Úgy is erre a szövegre vártál nem, mert ezt érted meg kb, ahogy eddig levettem:)
SystemError
@picike1: 19:58 Értem az "érveket"...csak simán az, hogy "szarok másra":) Ne engem küldözgessél máshová, hanem vállald be, hogy te szarsz másra...
Pálinkás Pál
@SystemError: Mi van fszkalap magadra vetted...És ne anyázz kicsicsíra...én sem tettem te sültparaszt!!!
SystemError
@Pálinkás Pál: Na látom ezt értetted suttyó náci paraszt! Nácizni lehet nem, ha te is libsizgetsz...? Merhetem használni azokat, amiket te megengedtél eddig itt magadnak vagy megtiltod:) Kijött az "igazságos" önbecsülés? Tudtam, hogy ezzel azonnal horogra akadsz csak egy kis gyűlölet kellett hozzá, mint a náci férgeknek általában.:)
Pálinkás Pál
@SystemError: Te patkány..ha mi nácik lennénk akkor a hozzád hasonló férgek már nem lennének!!!
SystemError
@Pálinkás Pál: Jaj ne beszélj feltételmódban.. Amúgy ez nem stílusom, de utálom, ha regényeket írok valakinek. Ráadásul arról, hogy nincs különbség, abban, hogy én sem szeretném, hogy idejöjjenek, de szerintem mindezt "emberségesen" kéne kezelni. Majd erre megy a mellé beszélés meg hogy "ugatok". Hát baszki, ha erre ezt tudtad írni, akkor tényleg egy náci patkány vagy és azt is bírom a ilyenekben, hogy azt hiszik a keménykedés az oldal függő. Ajánlom a becstelen Brigantik című filmet.. nem oldal függő sok kopasz féregnek kivertem a fogát gyerekkoromban, akik meg pont ilyen suttyó módon azért utáltak, metr gördeszkáztam és akkor "niggerbarát vagyok". Pont ilyen egyszerű vagy te is. Én meg elmondom kétszer értelmesen és, ha takony agyon ez nem megy át akkor én is előítéletes vagyok. Pont te ezen meglepődsz, aki első két esélyt sem ad?:)
wpym
Ok, akkor tomjek meg veluk a Vatikant, onnantol nem lesz felesleges az ovszer a zardaba.
Pálinkás Pál
@SystemError: Nos...halljam azt az emberséges kezelést...annak fényében amit a muszlim férgek okoztak az elmúlt két évben csak...És máshol már írtam...semmi kifogásom azok ellen akik pátyolgatni akarják őket,de ne itt ,hanem a jó meleg Afrikában,valamelyik misszióban...És talán a liberális oldal az ,aki rá akarja kényszeríteni ezeket a többségre...szóval csínján azzal a nácizós jelzővel...Nemigen hallottam egy Eus vezetőtől sem,ha már ekkora probléma a migráció,kérdezzük meg róla a lakósságot...na szerinted vajon miért??? Milyen eredménnyel járna...Biztos nem azzal hogy jöjjön csak nyugodtan a sok fekete,meg arab!...Fényes példa erre a Dél -Afrikai Köztársaság,amit a kontinens Svájcjának hívtak...egész addig amíg...gondolom tudod hogy folytatnám..azóta biztonság csak az elkerített őrséggel védett "fehér" lakóparkokban van...a többi meg szomáliai biztonságot nyújt!
kripton
@F_Viktor: Hülye. Semmilyen párttal nem szimpatizálok.
A jobbik egyébkén sosem volt fasiszta, pláne náci. Csak azolyan elvakult sötét liberrált birkák, mint te azt mondják rá. De az nem számít!
SystemError
"Nos...halljam azt az emberséges kezelést...annak fényében amit a muszlim férgek okoztak az elmúlt két évben csak.."

Már az első mondatod maga az előítélet, te nem is akarsz különbséget tenni..

"És máshol már írtam...semmi kifogásom azok ellen akik pátyolgatni akarják őket,de ne itt ,hanem a jó meleg Afrikában,valamelyik misszióban..."

Erre meg már írtam, hogy ez "nem jelenben élés" szépen hárít, de aki itt van, annak mondhatod, hogy miért nem ott vagy..:)

Innentől lefelé meg simán rasszista önigazolás, amit írtál. Szóval nem szeretnék a lelkedbe gázolni, de te bőrszín, faj, vallás alapján utálsz mindenkit egy kalap alá véve mindenkit. Ezt te hogy hívnád...? Akkor te hogyan határoznád meg magadat? Csak kérlek vastagon fogjon a tollad, mert ha valakit azért libsizel le, mert emberséges, akkor te ne már a szent krisna tudat legyél, aki mellesleg csak bőrszín, vallás és származás alapján előlítéletes és a pápa felett áll, mert a pápa nem ilyen, hanem valóban keresztény...:) Hagyjuk ezt szerintem, tökösebb lennél, ha felvállalnád magad ehelyett a szalon náci magyarázás meg önigazolás helyett! Sajnálom, ha ez neked is, de hidd el te az általad leírtak alapján sokkal közelebb állsz a "náci" jelzőhöz
kripton
@Pálinkás Pál: Hagyd! Nem érti. Nincs agya. Programozott, hazug liberált példány. (Jó példa a kopaszok kivert foga!) Csak fasisztázni, nácizni, rasszistázni képes.
Pálinkás Pál
@SystemError: Nos a rasszizmusnak ti libsik adtatok pejoratív értelmet...mert az Úr,vagy a természet,kinek melyik tetszik megalkotta...de hogy sarkítsam a példát...te sem a pigmeusokkal cipeltetnéd a zongorát ,igaz??? Mert bizony a pigmeusok esetében is jól látható a különbség...És akkor magyarázd el nekem,ha a rasszok létét elismeritek,mert ez tény, akkor miért is nem lehet köztük különbséget tenni???Nem veszitek észre hogy ez a nagy egyenlősdi sehová sem vezet,,? Ezt a történelem fényesen igazolta már párszor...Most nem akarom felhozni megint a volt gyarmati országokat,de meg lehet nézni hol tartanak,amióta kivívták a "szabadságukat"!!És végezetül...ha valami csoda folytán holnap minden nem afrikai "eredetű" innovációt,műszert,kivonnánk..és beszüntetnénk a segélyeket...szerinted hány nap alatt lenne életképtelen a kontinens???
JAJMÁR
@Pálinkás Pál: Fejtsd ki lécci. Az a lényeg, ne titkold hát, ha tudod oszd meg velem ēs a világgal is. (Hàtha OV megjutalmaz, ki tudja?)
JAJMÁR
@Pálinkás Pál: 19,59 hsz-odra... iszonyatos butasàgokat ìrtàl. Mi lenne, ha most az összes Pàlt ròlad ìtèlnèm meg?
De vizsgàld meg, hol tartottak a volt gyarmati orszàgok mielœtt gyarmatokkà lettek?
Egyèbkènt sem lehet egy kalap alà vonni őket. Vannak nagyon szegèny, ès jòl teljesìtő volt gyarmatok. Nem a rasszokon mùlik.
Oszt vizsgáld meg mi hol tartunk? Mi vajon tudunk èlni a szabadsággal, vagy nem vagyunk èrettek rà? szerinted?
Pálinkás Pál
@JAJMÁR: No...sorold azokat a volt gyarmati országokat,amik jól állnak...Az olajállamokat is említhetnéd...de mint írtam ha kiszednénk a technikát és csak a saját találmányaikkal,fejlesztéseikkel élhetnének...akkor Dubaiban sem felhőkarcolók állnának hanem még ásóbottal túrnák a sivatagot...És légyszíves említs meg,akár az elmúlt párszáz évből valami olyan dolgot ,ami előbbre vitte a világot,és Afrikából származik!!!
SystemError
@kripton: Olvass már vissza kicsit, mielőtt idehánysz valamit... Amúgy hozzád ki szólt, met az hogy te ideböfögtél valamit, erre azért nem is reagálok, mert a megnyilvánulásod is hazug.

@Pálinkás Pál: Nekem nem kell bizonygatnod, hogy milyen vagy és mit és kiket gyűlölsz. Annyira geci liberális vagyok, hogy azt mondom szíved joga, amíg ezzel másokat nem bántasz. Képzeld még a jog is ezt mondja.. Szóval értem, hogy milyen vagy és akkor te most mit szeretnél, ehhez hívjunk tündérpóninak.? Vagy kedves kicsit nácinak..? Utálsz mindenkit, aki más. Faji, vallási és bőrszín, etnikai alapon. Még egyszer kérdezem, hogy te hova sorolnád magad ezek alapján??? Nekem ne a bizonyítványodat magyarázd, a bőrszín elméleteiden keresztül...:). Ezzel továbbra is csak azt magyarázod, amit tudunk..:) Legalább addig jussál már el, hogy te mit képviselsz. Ne nekem, magadnak, mert az a leghiteltelenebb, hogy neked fogalmad sincs, hogy milyen nézetek szerint éled az életed.
Pálinkás Pál
@SystemError: Már hogyne lenne...Anyugodt élet híve vagyok..és képzeld a kínaiakkal semmi bajom,na vajon miért??? Talán azért mert az nem olyan félanalfabéta horda mint ezek...Esetleg te hallottál már valahol Európában hogy kínaiak lemészároltak volna embereket egy bevásárlóközpontban...Ennyit az általad említett rasszizmusról!!!Csak halkan jegyzem meg,ha egy biztosító különbséget tesz emberek között,azt ti libsik kockázatelemzésnek hívjátok,ha egy ember ,akkor meg rasszizmusnak!!!
Pálinkás Pál
@SystemError: Neked meg a koszos védenceidről...bár itt szerencsére ők húzták a rövidebbet!!!
www.youtube.com/watch?v=TcbGTb58mME
ez egy link a sokezerből!!! de nektek ez a mocsok kell ide!!!
SystemError
@Pálinkás Pál: Fú nekem most lett tele faszom veled. Figyelj gyűlölködj és gyűlöld, aki nem gyűlölködik! Ezzel szerintem össze is foglaltalak.. Ezen kívül te mást meg sem hallottal..Pontosan olyan sztereotip a viselkedésed, amilyenek te látod az életet...
Pálinkás Pál
@SystemError: Tudom én hogy szar dolgok a tények,főleg ha nem úgy vannak ahogy nektek megfelel...Jut eszembe,mi a tökömet foglalkoztok ti azzal hogy ki kit gyűlöl??? Ellehetnétek egymással ,vállatokat veregetve hogy milyen fasza csávók vagytok, csak jólenne ha magatok között csinálnátok,
SystemError
@Pálinkás Pál: Ez pontosan igaz rátok is.. , ha már ilyen szépen megfogalmaztad, hogy kinek mi a dolga:)
Pálinkás Pál
@SystemError: Nem mi akarjuk a nyakatokba ültetni azt amit utáltok!+!!
endeavor
Te idióta büdös bunkó szittya fattya pápa, fingod sincs a békés jövőről - hogy az milyen, és mikor jön el !!!
És hogy jelenleg pont TE, vagy a világ legnagyobb ellensége, és nem a muzulmánok, mert te tudod,hogy mi ellen harcolsz (Isten ellen), míg ők nem tudják, hogy mi ellen harcolnak (Isten ellen)
És vagy olyan megátalkodott, hogy összehívd az egész világot az Isten elleni háborúba...
Elvileg nem harcolhatnak emberek az Isten elleni háborúban, csak Jézus, és az angyalai, de én rossz vagyok... a jók között a legrosszabb, de a rosszak között a legjobb, ezért kérek egy fakardot (és talán kapok is), amivel porrá zúzom a Vatikánt - és az obeliszkkel kezdem...
SystemError
@Pálinkás Pál: Figyelj már, én mondtam neked egy szóval is, hogy én akarom ezt...szerintem pont az ellenkezőjét mondtam csak nálad, ha valaki ezt nem fröcsögve emberien intézné már az is libsi féreg... Amúgy ezt tényleg szánalmas emberileg és ennek semmi köze politikai oldalhoz...Remélem már jelezted Orbánnál, hogy mekkora libsi geci, amiért pénzért beengedett 20000 tényleg maffiózót..? Ezzel mi a helyzet a nagy rasszt öntudatnál? Beszopjátok ezt a sok szart, a hülye Gyurcsánál kimentetek kővel dobálni(félig meddig jogosan) most meg otthon kusshad minden nagymagyar és 1200 migráns "elbirálásától" kap mattot, miközben hülyének vannak nézve és meglopva. De maradjunk a témánál..Mivel elég egyértelmű, hogy 5-10 éven belül háború lesz. Gondolom te majd magadtól tudni, fogod hol a helyed, ha segítségre fogsz szorulni... Remélem majd leköpnek és megaláznak miután elvesztetted a fél családodat és gyalogoltál egy ezrest. Vannak ám az elutasításnak is kulturált formái, mégegyszer mondom kulturált... de hát az nem a populista és szimbolikákból élő kormányok erénye ugye. Abba nem lehet belecsomagolni a gyengeségből és intelligenciából hiányából fakadó halmazhoz tartozni vágyást. Tudod igaza van Viktornak, hogy ennyire lenézi a saját választóit, mert ez van egyszerű, világot, de még sokszor a szomszéd várost nem látott emberek alkotják(ami elég szomorú). Egyszerűek, mint a satu, "húúúúú jönni fognak" és máris dolgozik az állati ösztön, fél és támad...Nem bonyolult ez... Utoljára kérdezem és írom ezt le én sem akarom, hogy maradjanak, de miért kell suttyóként bánni velük? Tudom, hogy könnyebb "haragudni" valakire, mint a szemébe nézni és elküldeni... Lehet itt nyomni a keményet, de az ilyen ember gyenge a szememben...
lusta
@SystemError: Emberi tulajdonság a szülőföldhöz való ragaszkodás. ott van minden és mindenki. Ha a feltételek adottak, az elvándorolt hazatér. Sorosbérenc föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk rengeteg pénzt adott, hogy visszacsábítsa az elmenekült magyarokat. Nem jött össze. Miben különbözik az átlag magyar egy más országbelitől? Semmi különbség sincs. Ha a feltételek adottak, a nagy többség hazatér.
Pálinkás Pál
@SystemError: Nos akkor visszakérdezek...aki az életét mentve ahogy mondod ezer km-et "gyalogol"..annak utána úgy kell viselkedni ahoogy ezek teszik??Már többször leírtam ,a kötvényesekből szerintem öt embert nem találsz Magyarországon...mellesleg azokkal is kifelé,minden szívfájdalom nélkül...
Harmadszor...Írd már ide nekem,kenény fellépés nélkül mit tudsz tenni a félanalfabéta majomcsordával...
lusta
@Pálinkás Pál: Ön drága sztrovacsek ismeri ezt a nyelvet پښتو? Remélem igen, mert olyan 60 millióan beszélik. Mellesleg hány magyar beszél, ír, olvas idegen nyelven?
Pálinkás Pál
@lusta: Te miről beszélsz??? Miért kéne nekem ismernem??? Ott élek??? Szándékozom odamenni??? mellesleg létezik funkcionális analfabétizmus, például esetedben,amikor el tudod olvasni,csak értelmezni nehéz!!!
SystemError
@Pálinkás Pál: "annak utána úgy kell viselkedni ahoogy ezek teszik"

Erről beszélek, hogy mi az, hogy "ezek". Az "ezek" olyanok mint a "Pálinkások" vagy "Pálok". Minden Pál az Pálinkás is és fordítva... Tehet, ha huszadjára is így kezeled, hogy "ezek", akkor mondjuk ki, hogy rasszista vagy. Mint írtam nincs ezzel baj, de ne kelljen már egy rasszistával fölöslegesen arról beszélnünk. Érted mi az, hogy rasszista? Bocs, de ne kérd már ki ezeket magadnak, ha egyszer folyamatosan így írod körül magadat, ezek mentén érvelsz de így nevezni nem lehet, mert az már nem "szalon képes". Ezzel nem tudok vitatkozni, mert neked egy kutya a menekült, a gazdasági bevándorló, bárki, aki "onnan jön" Persze a kötvényes maffiozó az nem az, miközben miért is akar valaki kihasználni egy ilyen lehetőséget, akinek még van is erre 100 millája. Ez kb a legjobb halmazdefiníció a nemzetközi bűnözőre..:) Bocs, de ezen a ponton hiteltelenné válik az érvelésed, mint meggyőződéses álláspont. Nem mondom, te elég durva adatok birtokában lehetsz, hogy kijelented, hogy minden menekült terrorista, viszont a 20e állampolgárság vásárlóból, akikról még el is mondod, hogy "bűnözni" megy az eu más országaiba, csak a mi országunk olyan senkiházi, hogy eladja pénzért magát.. Szóval te biztosan tudod az is, hogy az utolsó is külföldön van(csak megjegyzem, ha így is van bármikor visszajöhet vagy visszaélhet a magyar állampolgárságával) Ez a része szép fidesz propagandázás volt, erről beszélek, hogy hülyének vagytok nézve és közben még mellveregetve képviselitek is a hülyeséget, hogy Rogán meg a Habony ki legyen fizetve. Köszönjük a hitelesség nevében!:)

"Harmadszor...Írd már ide nekem,kenény fellépés nélkül mit tudsz tenni a félanalfabéta majomcsordával..."

Azt amit az önbírásokodó nácikkal. Törvényes keretek közé terelném a dolgot..

Nekem viszont tényleg elég volt a "nem-de" szintű társalgásból. Ennyi
Pálinkás Pál
@SystemError: Pár dologban kijavítanálak...tudomásom szerint a kötvénnyel nem járt állampolgárság,csak letelepedési..nem úgy mint a román majmoknak bemondásra...A rasszizmusról...a gepárd sem él együtt az oroszlánnal,pedig egy fajhoz tartoznak...sőt meglehetősen utálják egymásst!!!/ direkt azonos fajtájuakat említek/..És nem az ország a senkiházi,hanem az orbán...az adja el magát...
Én mondtam valahol olyat hogy mindegyik terrorista??? linkeld már ide légyszíves!!!De mivel kiválogatni nem lehet...és egy erőszakban szocializálódott barbár csürhe,ezért egy sem kell!!!
SystemError
"Pár dologban kijavítanálak...tudomásom szerint a kötvénnyel nem járt állampolgárság,csak letelepedési..nem úgy"

Tud vele utazgatni az EU-n belül? 5 év után állampolgár lesz? A rád vonatkozó elvtelenségi részén ez változtat bármin is?

"A rasszizmusról...a gepárd sem él együtt az oroszlánnal,pedig egy fajhoz tartoznak...sőt meglehetősen utálják egymásst!!!/"

A gepárd egy állat, nem kultúr és tudásalapú közösségekben él. és a fa alá szarik. Nagyon köszönöm az önmeghatározásodat!:) Amúgy szociálpszichológiai és ezzel kapcsolatos társadalmi vitákba nagyon szívesen belemegyek..

"És nem az ország a senkiházi,hanem az orbán...az adja el magát..."

Ezzel tökéletes egyetértünk csakhogy ő képviseli és "használja" országunkat..:(

"Én mondtam valahol olyat hogy mindegyik terrorista???"

Akkor kifejtenéd, hogy mit értesz gyűjtőfogalmak szintjén "ezek" meg "mindegyik" alatt.. ?
JAJMÁR
@Pálinkás Pál: NA figyelj pali! Bàr elképzelni se tudom, hogy mit köszönhet neked a vilàg ès mire mennèl a Földdel Afrika nélkül -bàr te azzal se sokra-, szìvòdsz màsokon, mègis feltètelezem ròlad, hogy be tudod ìrni a google-ba pl. afrikai talàlmànyok... vagy pl. Arab tudósok.. stb. Művelődj! Nem fàj, ne félj!

Egy àllam se tudna csak a sajàt talàlmànyaibòl megélni már, se volt gyarmat, se volt ès mèg lehet kommunista gyarmat, se gyarmatosìtò!
A volt gyarmattartò orszàgok is kapaszkodnak, ezer szàllal kapcsolódnak a volt gyarmatokhoz, ès viszont.
Ezzel nincs semmi baj.
A kőbunkò ostobaság meg csak kìmùlik előbb utóbb, ha nem kap enni.
Èn tovàbb nem is etetlek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.