Eddig 64-en jelentették be, hogy indulni kívánnak az orosz elnökválasztáson. A jelentkezők kétharmada függetlenként indul.

Hatvannégy jelöltaspiráns jelentette be, hogy indulni kíván az elnökválasztáson Oroszországban – jelentette be Ella Pamfilova, az orosz Központi Választási Bizottság elnöke kedden Moszkvában.

 64-en akarnak elindulni az orosz elnöki posztért

Fotó: wikipedia/Kremlin.ru

Pamfilova szerint a bizottsághoz benyújtott dokumentumok alapján 21 párt- és 43 független jelölt kíván megmérkőzni az elnöki posztért. A jelölés határideje a választási törvény alapján hétfőn járt le.

A független jelölt-aspiránsoknak – ilyen minőségben pályázik az újraválasztásra az abszolút esélyesnek tartott Vlagyimir Putyin elnök is – január 7-ig kell beterjeszteniük a választási bizottsághoz a jelöltségüket támogató gyűlések határozatát. A pártok esetében a határidő január 12.

A független aspiránsok hivatalos elnökjelöltté minősítéséhez 300 ezer támogatói aláírás szükséges. A parlamenti pártok mentesülnek az aláírás-gyűjtés kötelezettsége alól, a parlamenten kívüli pártoknak 100 ezer támogató aláírást kell igazolniuk.

Tizenhárom párt már regisztráltatta az elnökségre jelölt aspiránsát, ezek közül hét már megnyitotta kampányszámláját. A pártpolitikusok közül eddig Vlagyimir Zsirinovszkijt, a parlamenti képviselettel rendelkező liberális demokraták vezetőjét jegyezte be hivatalos jelöltként a választási bizottság.

A legfelsőbb bíróság szerint sem indulhat Navalnij a választáson

Az orosz legfelsőbb bíróság szombaton helybenhagyta a Központi Választási Bizottságnak azt a döntését, hogy Alekszej Navalnij ellenzéki politikus nem indulhat a 2018. március 18-ra kitűzött oroszországi elnökválasztáson. A választási bizottság arra hivatkozva utasította el a 41 éves politikus bejegyzési eljárásának megkezdését, hogy gazdasági bűncselekmény miatt 2017-ben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést kapott, ezért tíz évig nem indulhat jelöltként választásokon.

Navalnij ezzel szemben azzal érvelt, hogy az Emberi Jogok Európai Bírósága neki adott igazat az elítéltetése ügyében, és nem vesztette el passzív választójogát.

(MTI)

(Címlapi kép: wikipedia/Kremlin.ru)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Ugyanaz, mint Magyarországon. Rengetegen indulnak Orbán csalásokra felépített választásán behülyítve a népet mintha beleszólhatna ki legyen a befutó holott már most előre borítékolható, hogy mindig a diktátor és bűnbandája a befutó. Ezt hívják látszat demokráciára épített puha diktatúrának, ami bármikor átmehet kemény diktatúrába.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
SystemError
@Horizont: Igen győz, ahogy éppen sírva ölelget egy medvét miután a 160 centijével lekaratézott egy egész orosz osztagot!
SystemError
@Horizont: Van mit tanulnia Orbánnak. Aki igazán geci, annak gyógyszerek nélkül is megy :)
quadrocopter
Ez az orosz muzsikvakítás!
Az a 64 ezzel aláírta a hallos ítéletét, mert a KGB-s nem felejt! Nálunk " Földúton - létrával" a projekt neve...
SystemError
@Horizont: Ha nem gyógyszerezné szét a pofáját, akkor lehet virágokat szedne szökdécselve a ligetben..:)
human
És gondolom majd sok hangzásban hasonlítani fog a valódi ellenzéki jelöltre.
human
@human: ... Mármint a párt neve természetesen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.