Zülleszti vagy javítja a morált az ingyen pénz? Még nem dőlt el, de a techvilág készül a forradalomra. A HAZAI "KÍSÉRLET" AZ ELŐBBIRE MUTAT! =)) Finnországban kétezer, véletlenszerűen kiválasztott munkanélküli kapja már egy éve minden hónapban a maga 560 euróját (175 ezer forintját). Ez nem a munkanélküli segély, hanem alapjövedelmük. A társadalmi kísérlet még egy évig tart, akkor kezdődik majd az elemző munka, hogy megvizsgálják, érdemes-e tovább is eljátszani az ingyen pénz gondolatával. Az akciót nem tartja mindenki jó ötletnek, ám ha a termelési értéklánc változását, az ipari trendeket figyeljük, elgondolkodtató, hogy ha a globális értékteremtésbe egyre jobban beszállnak az intelligens robotok, mi marad meg az ember feladatának, amit pénzben kell honorálni. A finn kormány elsősorban azt kívánja megvizsgálni, a pénz mennyire készteti az embereket arra, hogy befektessék saját karrierjük alakításába, vagyis az összeg visszavezeti-e őket a munka világába, vagy inkább vegetatív...

Forrás: mno.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Hogy mennyire érdekes, azt nem tudom,

de hogy igencsak látványos azt igen

Az mno.hu cikke „Rengeteg munkakör szűnhet meg, tömegek érezhetik majd magukat feleslegesnek”címmel – szívesen mondanám, hogy körbejárták a témát, de ez nem lenne igaz – foglalkozik a nemzeti alapjövedelemként ismert ötlettel. Ami pontosabban az állampolgári jogként járó alapjövedelem. Nem igazán ismerem a részleteket, de nekem úgy tűnik, hogy egy a sok helyen ismert állampolgári jogon járó nyugdíjra hajazó valami lenne.
A cikk – mint a címe is mutatja – a munka nélküli jövedelem embert bomlasztó hatása miatt aggódik.
Nos azt kell mondjam ilyetén kísérlet ISMÉT nagyban folyik hazánkban. Az aktuális állampárt is ócska pártkatonák tömkelegével töltötte meg az állami hivatalokat és cégeket, sőt újabbak tömkelegét létesítette (ne tévedjünk a kormányhivataloknak és a járásoknak kizárólagos célja a potentátok vezető állásokhoz juttatása)! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.