A boncolás alapján szívrohamban halt meg Urbán Zoltán, az Eximbank 57 éves vezérigazgatója december 30-án Ausztriában, Flachau im Pongau egyik sípályáján – írja az Átlátszó.hu. 

Ismerői szerint a bankárt az utóbbi időben munkahelyi stressz nyomasztotta, különösen miután Magyarország elbukta vitáját az Eurostattal szemben

- írja az Átlátszó.hu.

Urbán a sípályán esett össze és vesztette életét, a hatóságok szerint nem síbaleset történt. Barbara Fischer, a salzburgi ügyészség szóvivője a lapnak elmondta, hogy

még nem zárták le a vizsgálatot, így csak pár hét múlva várható eredmény.

Fischer ugyanakkor azt is elmondta:

rutineljárásról van szó, amit minden rendkívüli halálesetnél elvégeznek.

1990 óta dolgozott a bankszakmában

Urbán Zoltán 1960-ban született, 1990 óta dolgozott a bankszakmában. 1997-2001 között a Hypo Vereinsbank Hungária ügyvezető igazgatója, 2001-2002 között a Magyar Fejlesztési Bank vezérigazgató-helyettese, majd 2003-2004 között a Dresner Bank Hungaria ügyvezető igazgatója volt. 2010-től ismét az MFB Zrt. vezérigazgató-helyetteseként dolgozott, majd 2014. januárban kinevezték a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. vezérigazgatójává.

2015. januárban vette át az Exim (Magyar Export-Import Bank Zrt. és Magyar Exporthitel Biztosító Zrt. intézménypáros) Bank irányítását. A magyar kormány delegáltjaként az Európai Beruházási Bank igazgatóságának is tagja volt. 

Urbán Zoltánt a Külgazdasági es Külügyminisztérium saját halottjának tekinti, az ilyenkor szükséges konzuli intézkedések folyamatban vannak.

Forrás: Átlátszó.hu, Index

Címlapi kép: MTI/Bruzák Noémi 

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@Jozefina: Szerencsétlen tényleg sírig tartotta a pofáját.
Eladott Ország
"Tavaly őszre kiderült, az Eurostatnak adott igazat az európai statisztikai döntőbizottság: az államháztartásba kell sorolni ezeket a közpénzcsapdákat is. Több százmilliárd forint a tét, ami az államadósságot duzzasztja, igaz, a G7.hu információi szerint a magyar kormány kijárt némi haladékot a választásokig." Házipénztárként használják az Eximbankot kormányközeli üzletemberek. d2gvief1bcth7.cloudfront.net/wp-content/uploads/sites/2/2018/01/urban.mti_.komkapeter.jpg
Jozefina
Kuszaszem kikészítette ov-val és pénzügyminiszterrel egyetemben. Képtelen volt bírni szerintem azt a nyomást, ami rá hárult és a sok-sok sinliskedést, hazugságot!!!???
Eladott Ország
@Jozefina: Szerencsétlen tényleg sírig tartotta a pofáját.
bencemacska
Nemcsak az ellenzéknek vannak már "hősi halottjai", hanem a kormánypártnak is.
És még mindig nem nyílik ki sok ember szeme, hova vezet az állandó harc!
Jozefina
@Eladott Ország: azért nemcsak ő volt ott egyedül!!! Ez a szívroham??? Mint a 84 éves osztrák-magyar gázolása felcsúton.??!!
bencemacska
@Jozefina: ma, 17:23
Nem a magyarok, hanem az osztrák ügyész vizsgálja!
Így van remény megtudni az igazat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.