Újratárgyalást rendelt el a Wuppertalban 2014-ben "vallásrendőrségként" fellépő szalafista muszlimok ügyében a német szövetségi legfelsőbb bíróság.

Újratárgyalást rendelt el csütörtökön a német szövetségi legfelsőbb bíróság (BGH) a Wuppertalban 2014-ben feltűnt önjelölt muzulmán "vallásrendőrség" ügyében.

A testület szerint a wuppertali tartományi bíróság helytelenül döntött abban a kérdésben, hogy "szuggesztív-militáns, kívülállók számára megfélemlítő hatású" egyenruhának minősül-e a Shariah Police (saría rendőrség) feliratú, narancssárga láthatósági mellény, amelyet a per hét vádlottja viselt 2014. szeptember 3-án este az ország nyugati részén fekvő város központjában.

Újratárgyalják a németországi muzulmán "vallásrendőrség" ügyét

Fotó: Twitter

Ezért a tartományi bíróság egy másik tanácsának újra kell tárgyalnia az ügyet – döntött a BGH, helyt adva az ügyészség felülvizsgálati kérelmének.

A wuppertali tartományi bíróság 2016 novemberében hozott ítélete szerint nem tűnik egyenruhának a láthatósági mellény, ezért alaptalan az egyenruhával való visszaélés vádja.

Az ügyészség arra hivatkozott, hogy a ruhadarab viselői azt juttatták kifejezésre a mellényen feltüntetett saría (iszlám jogrendszer) szóval, hogy kiállnak a muzulmán vallási előírásokért, a rendőrség szóval pedig jelezték, hogy érvényesíteni is kívánják meggyőződésüket. Továbbá a formaruha alkalmas volt arra, hogy a csoport félelmet keltsen megjelenésével, az ilyen riadalmat keltő, közösségellenes erődemonstráció pedig kimeríti az egyenruhával való visszaélés fogalmát.

Az önjelölt erkölcsrendészek a világi államot elutasító, és a saría alapján működő állam kiépítésére törekvő szalafista irányzat hívei. Mellényükben wuppertali játéktermekben, török üzletekben, szoláriumokban jelentek meg 2014. szeptember 3-án. Felszólították a tulajdonosokat és vendégeket, hogy ne fogyasszanak alkoholt és tartózkodjanak a szerencsejátékoktól.

A belvárosi utcákon szórólapokat osztogattak, amelyeken a Shariah-Controlled Zone (ebben az övezetben a saría törvényei uralkodnak) felirat állt, és egyebek között az, hogy tilos a zenehallgatás, a koncertlátogatás, a kábítószer-fogyasztás és a prostitúció. Megjelentek szórakozóhelyeknél is, megpróbálták lebeszélni az oda igyekvőket, hogy belépjenek, és zaklatták azokat, akik nem akartak szóba állni velük. Az eset országszerte felháborodást váltott ki.

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
A négy fal közt azt csinálnak amit akarnak (azt is amíg nem bűncselekmény). Remélem sikerül megértetni velük. Ha nem, akkor vannak országok ahol bármikor gyakorolhatják a sariat.
quadrocopter
Erre már én is azt mondom, hogy a hülyeség ne legyen azonos a vaksággal és butasággal!
Kormányt nem akarnak alakítani muszlimék?
Jozefina
Ügyvédi fogások, amiket néha beszopnak a bírók. Itt meg ráadásul kissé félnek is!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.