Az orosz hadsereg megsemmisítette azt a terrorista csoportot, amely aknavető-támadást intézett a hmejmími orosz légitámaszpont ellen Szíriában december 31-én – közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

A tárca közlése szerint Idlíb tartományban megsemmisítették azt a bázist is, amelyről szombatra virradóra 13 drónnal támadást indítottak Hmejmím és a tartuszi orosz haditengerészeti létesítmény ellen.

Moszkva bejelentette, hogy megsemmisítik a Hmejmímet megtámadó terroristákat

Fotó: Omar Haj Kadour

Az orosz katonai tárca szerint a militáns diverzánsok bázisát Idlíb tartomány nyugati határánál lokalizálták. Egy orosz különleges műveleti egység Krasznopol típusú, nagypontosságú lőszerrel megsemmisítette a csoportot, amikor annak tagjai mikrobuszra szálltak. Az akcióhoz a szíriai orosz katonai hírszerzés összes egységét és eszközét mozgósították.

A drónraktárt is irányítható Krasznopol tüzérségi lőszerrel semmisítették meg.

Az év végi aknevető-támadásban a moszkvai védelmi minisztérium szerint két orosz katona életét vesztette. A tárca ugyanakkor valótlannak minősítette azt a sajtóértesülést, amely szerint az incidens során hat harci gép is megsemmisült. A múlt heti dróntámadás nem érte el célját, a pilóta nélküli repülő szerkezeteket lelőtték, vagy leszállásra kényszerítették.

(MTI)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Equus
ilyen az, ha a medve bajszát cibálgatják...
papa.49
Látta ezt valaki szavahihető is, mert a medvének nem igazán szokása az igazmondás ???
Equus
@papa.49: háát... a szíriai eseményeknél eddig még minden frankó volt. Akik inkább hazudoztak azok az amcsik voltak... Pl. a kormánycsapatok gáztámadásáról.
simmering73
Ha ez úgy történik, hogy az USA teszi ezt meg, már itt ajvékolnának, hogy mit tettek a gaz imperialisták.Az sem igaz, amit kérdeznek.
papa.49
@Equus: Tisztelem a véleményed de nem értek vele egyet, az oroszokra volt mindig is jellemző, hogy letagadják akár a csillagos eget is, pl. csak Csernobil, ami minket is közvetlenül ért...
Azt nem állítom, hogy az amcsik grál lovagok, ők is hazudnak eleget, de ha ők lennének ebben a hunyók az ezredes már teleszájjal üvöltene !!!
Meg aztán kitudja kit semmisítettek meg igazán, max. akik ott voltak !!!
Az emlegetett gáztámadás viszont sajnos igaz volt, mert én inkább a segélyszervezeteknek hiszek, mint a ,,hosszúszarnak,, Asszad, vagy a muszkáknak !!!
Equus
@papa.49: a gáztámadásnak nem volt taktikai értelme a kormánycsapatok részéről... az is csak olyan állítás volt, mint Szaddam tömegpusztító fegyverei... Hangulatkeltési céllal dobták be
papa.49
@Equus: Amerikai részről meg még kevésbé lett volna értelme nem gondolod, amerikai állampolgárok is voltak ott, orvosok, mentősök ...Valaki pedig csak kilőtte azokat az eszközöket a civilekre ... Ahogy annak idején Husszein is bevetett vegyi fegyvereket a kurdok ellen, eltudom képzelni Asszadról is
Equus
@papa.49: a dezinformáció mindig is hatásos volt a tömegek félrevezetésében és bevett titkosszolgálati eszköz. A CIA-tól nagyobb szarkeverő nincs a világon. Gondolj csak Noriegára Panamában, Nicaraguára, Grenadára, Kubára, most éppen Venezuelára. De Allende megbuktatása is az amerikai dicsőséget öregbíti, ahogy Kadhafié is. Chile: réz, salétrom. A többinél az olaj. Különös, h a magyarok nagy kullancsa, a MOL a szíriai lázongásokat megelőzően egy hónappal vonult ki, miközben király koncessziós szerződései voltak.
A szíriai játszmában egy-két saját polgár beáldozása a CIA-nak nem gond. Ahol gyalulnak, ott hullik a forgács.
Gondolj a dél-koreai repülőgép Szahalin-félsziget fölötti lelövésére. Tudták jól, h érzékenyek a ruszkik a területre, mégis oda küldtek felderítési vagy tesztelési célzattal egy utasszállítót. Hogy erre ráment párszáz ember? Leszarták, leszarják. Megteremtették a nemzetközi oroszellenes hangulatot.
papa.49
@Equus: Lehet igazad, de a muszkák se piskóták ez ügyben, különösen mióta a Putyin a cáratyuska, ne feledd, az előző ,,munkahelyét,, ...
Hirtelenjében nem lehetne eldönteni melyik titkosszolgálat a nagyobb bűnös !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.