Az orosz hadsereg megsemmisítette azt a terrorista csoportot, amely aknavető-támadást intézett a hmejmími orosz légitámaszpont ellen Szíriában december 31-én – közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

A tárca közlése szerint Idlíb tartományban megsemmisítették azt a bázist is, amelyről szombatra virradóra 13 drónnal támadást indítottak Hmejmím és a tartuszi orosz haditengerészeti létesítmény ellen.

Moszkva bejelentette, hogy megsemmisítik a Hmejmímet megtámadó terroristákat

Fotó: Omar Haj Kadour

Az orosz katonai tárca szerint a militáns diverzánsok bázisát Idlíb tartomány nyugati határánál lokalizálták. Egy orosz különleges műveleti egység Krasznopol típusú, nagypontosságú lőszerrel megsemmisítette a csoportot, amikor annak tagjai mikrobuszra szálltak. Az akcióhoz a szíriai orosz katonai hírszerzés összes egységét és eszközét mozgósították.

A drónraktárt is irányítható Krasznopol tüzérségi lőszerrel semmisítették meg.

Az év végi aknevető-támadásban a moszkvai védelmi minisztérium szerint két orosz katona életét vesztette. A tárca ugyanakkor valótlannak minősítette azt a sajtóértesülést, amely szerint az incidens során hat harci gép is megsemmisült. A múlt heti dróntámadás nem érte el célját, a pilóta nélküli repülő szerkezeteket lelőtték, vagy leszállásra kényszerítették.

(MTI)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
Ha ez úgy történik, hogy az USA teszi ezt meg, már itt ajvékolnának, hogy mit tettek a gaz imperialisták.Az sem igaz, amit kérdeznek.
papa.49
@Equus: Tisztelem a véleményed de nem értek vele egyet, az oroszokra volt mindig is jellemző, hogy letagadják akár a csillagos eget is, pl. csak Csernobil, ami minket is közvetlenül ért...
Azt nem állítom, hogy az amcsik grál lovagok, ők is hazudnak eleget, de ha ők lennének ebben a hunyók az ezredes már teleszájjal üvöltene !!!
Meg aztán kitudja kit semmisítettek meg igazán, max. akik ott voltak !!!
Az emlegetett gáztámadás viszont sajnos igaz volt, mert én inkább a segélyszervezeteknek hiszek, mint a ,,hosszúszarnak,, Asszad, vagy a muszkáknak !!!
Equus
@papa.49: a gáztámadásnak nem volt taktikai értelme a kormánycsapatok részéről... az is csak olyan állítás volt, mint Szaddam tömegpusztító fegyverei... Hangulatkeltési céllal dobták be
papa.49
@Equus: Amerikai részről meg még kevésbé lett volna értelme nem gondolod, amerikai állampolgárok is voltak ott, orvosok, mentősök ...Valaki pedig csak kilőtte azokat az eszközöket a civilekre ... Ahogy annak idején Husszein is bevetett vegyi fegyvereket a kurdok ellen, eltudom képzelni Asszadról is
Equus
@papa.49: a dezinformáció mindig is hatásos volt a tömegek félrevezetésében és bevett titkosszolgálati eszköz. A CIA-tól nagyobb szarkeverő nincs a világon. Gondolj csak Noriegára Panamában, Nicaraguára, Grenadára, Kubára, most éppen Venezuelára. De Allende megbuktatása is az amerikai dicsőséget öregbíti, ahogy Kadhafié is. Chile: réz, salétrom. A többinél az olaj. Különös, h a magyarok nagy kullancsa, a MOL a szíriai lázongásokat megelőzően egy hónappal vonult ki, miközben király koncessziós szerződései voltak.
A szíriai játszmában egy-két saját polgár beáldozása a CIA-nak nem gond. Ahol gyalulnak, ott hullik a forgács.
Gondolj a dél-koreai repülőgép Szahalin-félsziget fölötti lelövésére. Tudták jól, h érzékenyek a ruszkik a területre, mégis oda küldtek felderítési vagy tesztelési célzattal egy utasszállítót. Hogy erre ráment párszáz ember? Leszarták, leszarják. Megteremtették a nemzetközi oroszellenes hangulatot.
papa.49
@Equus: Lehet igazad, de a muszkák se piskóták ez ügyben, különösen mióta a Putyin a cáratyuska, ne feledd, az előző ,,munkahelyét,, ...
Hirtelenjében nem lehetne eldönteni melyik titkosszolgálat a nagyobb bűnös !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.