Bocsánatot kért a szexuális zaklatások áldozataitól Catherine Deneuve, miután a francia sajtóban és a közösségi médiában is számos kritikát kapott, amiért egy nyílt levél aláírói között szerepelt, akik szerint a zaklatási ügyek elleni kampány túl messzire ment.

A színésznő azt írta, sajnálja, ha megbántotta azokat, akik áldozataivá váltak a "förtelmes" zaklatási ügyeknek.

Deneuve a múlt héten adta nevét egy száz befolyásos nő – köztük írók, előadók, tudósok – által aláírt nyílt levélhez, amely szerint a férfiakat hagyni kell, hogy szabadon "ostromolhassák a nőket". Hangsúlyozták, hogy a "nemi erőszak bűntény, de a makacs vagy ügyetlen flörtölés nem az és a nők körüli legyeskedés sem macsó agresszió".

Catherine Deneuve bocsánatot kért a zaklatási ügyben adott nyilatkozata miatt

Fotó: Antony Jones/Getty Images

Feminista aktivisták azonban úgy értelmezték, hogy ezzel a hozzáállással Deneuve és a többiek trivializálják a szexuális erőszakot – ismertette a BBC News hétfőn.

A Le Monde-ban megjelent levél azzal érvelt, hogy miközben a hatalmukkal visszaélő férfiak ellen törvényesen fel kell lépni, a feljelentgetések lassan parttalanná válnak.

Deneuve a vasárnapi Liberationban kiadott közleményében már sajnálkozását fejezte ki az áldozatoknak, akiket a Le Monde-ban publikál levél megbánthatott.

Ők, de csakis ők azok, akitől bocsánatot kérek

- hangoztatta a színésznő.

(MTI)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Őrület! Már ott tartunk, hogy a normális embereknek kell bocsánatot kérniük! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
peterkelemen
Baukó és Molnár Anikó még nem kért bocsánatot. Orbán fideszes szajhái, akik hazudoznak és összevissza vádolgatnak pénzért cserébe.
wagabund
"Catherine Deneuve bocsánatot kért a zaklatási ügyben adott nyilatkozata miatt"

na persze...őt még bottal sem piszkálnák meg, nemhogy zaklatná valaki..
namihami
És közelg a szép jövő, amikor ismét a két család egyezik meg a nászban résztvevőkről és az esküvőig még csak nem is láthatják egymást.
Ez az egész ""zaklatási"" hercehurca a legtöbb esetben olyanok részéről merül fel, akik egyébiránt megdöglenének végre azért, hogy valaki végre ""inzultálná"" egy kicsit őket. Lassan az agyukra megy a túl sok vagy túl kevés velük való vagy nemvaló ""törődés"".
madlaci66
@wagabund: Javaslom, hogy nézz meg pár fiatalkori képét, és nézd meg az életrajzát. 74 éves, ha jól tudom. Pénzen is szerepelt az arcképe, és lehet, hogy több filmben szerepelt, mint a sok zaklatott színésznő összesen.
papa.49
Na feministák a végén még fellendítitek a vibrátor piacot ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
A színésznőnek maximálisan igaza volt, NINCS MIÉRT BOCSÁNATOT KÉRNIE !!!
Szeparepa2
Nincs miért bocsánatot kérni, teljesen igaza volt! Szánalmas már jó ideje ez a fals hisztéria. A habzó szájjal acsarkodó igazság bajnokai, lassan már csadort adnak minden nőre, hogy rájuk nézni se lehessen, hiszen megnézem egy nő seggét, máris vegzálás és abúzus ugye? Észre kéne térni, és HATÁROZOTTAN MEGHÚZNI A HATÁRVONALAT a még elfogadható udvarlás, nyomulás és a zaklatás között! A nemi erőszak hogy jön ide, azt szerintem azok sem tudják, akik szajkózzák, némi tahó nyomulás kapcsán. Totális idiotizmus. Az is erőszak, vegzálás, csak mentális és verbális, ahogy a férfiakat lerohanták és a fejüket követelik ezek a hisztérikus agyhalott hetérák! Miután deklaráltuk, hogy meddig mehet el egy férfi (bár valójában ezt sem lehet, mert minden eset, minden egyén más; vannak nők akiknél simán el lehet menni egy popsipaskolásig is, mert nem zavarja őket, sőt élvezik; másoknak rápillantasz a mellére és már fel van háborodva! Most akkor hogy lehet szabványosítani, hogy meddig férfias macho de korrekt nyomulás, honnan számít zaklatásnak? Ugyan már, szánalmas az egész! Nyilván régebbi korokban, amikor nem volt női egyenjogúság, akkor többet, sőt némelyek szinte bármit megengedtek maguknak. A Havas féle történet, még ennek az utóhatása. Havas még úgy szocializálódott ÉS ERRŐL NEM TEHET, hogy ez-az még belefér, az amit csinál; az még oké hogy bunkó, úgymond "rámenős" nyomulás már (ami egyébként simán bejön nem is ritkán ismert pénzes embereknek bevállalós csajoknál ugyebár), de meg lehet kockáztatni, hátha, max kap egy pofont, mert régen ez így ment; manapság már pofon nincs, hanem azonnal hisztéria és rohanás árulkodni, botrány csinálás és aztán persze a marok tartása, mert az egész nyilván arról szól, hogy meg akarja sok pénzéhes ribanc kopasztani a gazdag kéjenc macho-t. A sok agyhalott eleve a különbséget sem érti nemi erőszak, abúzus és vegzálás fokozatai közt, hanem keveri össze-vissza; holott még a szex abúzusnak is van jópár; a darabolós,sőt kannibál sorozat-kéjgyilkosságig

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél