Az elnök nagyon egészséges, csak le kell fogynia – mondta Ronny Jackson, a Fehér Ház orvosa, aki kedden sajtótájékoztatón ismertette a múlt pénteken Donald Trump elnökön végzett orvosi vizsgálat eredményeit. Trump mentálisan is ép.

A doktor jobb táplálkozást és több mozgást ajánlott az elnöknek, akiről köztudomású, hogy nagyon szereti a zsíros ételeket, például a sült csirkét vagy a hamburgereket, valamint bár golfozik, de akkor sem mozog túlzottan, mert kisautóval közlekedik a golfpályán is.

Megvizsgálták Trumpot – hosszú sajtóértekezleten ismertették állapotát

Ronny Jackson, a Fehér Ház orvosa sajtótájékoztatón ismerteti a Donald Trump amerikai elnökön végzett orvosi vizsgálat eredményeit a washintoni elnöki rezidencián, a Fehér Házban 2018. január 16-án. Fotó: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo

A szokatlanul hosszú, több mint egyórás sajtóértekezleten az orvos részletesen beszámolt Donald Trump egészségügyi állapotáról.

A 71 éves elnök 190 centiméter magas és 108 kilós.

A vérnyomása 122/74, ami a normális értékek között van, viszont kicsit magas a koleszterinszintje.

Kérésére kognitív vizsgálatot is végeztek rajta, amelyeknek célja annak feltárása volt, vajon van-e bármiféle mentális problémája, kezdődő Alzheimer-kórja vagy szenved-e demenciában.

Ehhez harminc kérdésből álló tesztet végeztettek vele, s mint Ronny Jackson elmondta: "a harmincból harmincat kiválóan oldott meg". Az orvos hangsúlyozta:

az elnök rendkívül éles eszű, mentálisan teljesen ép.

Ronny Jackson – aki egyébként napjában többször is találkozik az elnökkel és az utazásaira is elkíséri őt – leszögezte: azt javasolja Trumpnak, hogy növeljék meg a koleszterinszintet csökkentő gyógyszerének adagját, a Fehér Házban legyen egy táplálkozási szakértő is, aki a szakácsokkal konzultál, valamint ki kellene dolgozni egy napi rendszerességgel elvégzendő mozgásprogramot is.

Sokkal lelkesebb a diétáért, mint a napi mozgásért, de szerintem mind a kettő meglesz

- fogalmazott a Fehér Ház orvosa.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Itthon is utánozni fogják a nagy emberek orvosi vizsgálatával? Bár tartok tőle megint papírból olvasnák fel a diagnózist, mint a Kiskopasz bíróságain a vádlottak a saját vallomásaikat.
papa.49
Állatorvos is megvizsgálta ???
Nagyon kellett volna ))))))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.