Az újabb gyanúsított nem az elkövető, Stephen Paddock barátnője, akire idáig gondoltak.

Az FBI újabb gyanúsított után indított nyomozást a tavaly októberi Las Vegas-i tömeggyilkosság ügyében. A hírt Joe Lombardo, Clark megye seriffje jelentette be pénteki sajtókonferenciáján.

Stephen Paddock 2017. október elsején a nevadai Las Vegasban egy szálloda 32. emeletéről nyitott tüzet a hotel mellett rendezett countryfesztivál vendégeire.

Ámokfutása 58 ember életét követelte. Lombardo szerint 851 ember sebesült meg a történtek során, köztük 422-en lőtt sebet kaptak. Paddock összesen 1100 golyót lőtt ki.

Öngyilkos lett, még mielőtt a rendőrség bejutott volna a szállodai szobába, ahol Paddock egész fegyverarzenálját – 23 lőfegyvert, köztük 18 tűzfegyvert – találták meg.

Vérfürdőt akart

A rendőrségi jelentés nem részletezi Paddock tettének esetleges indítékait. Ám részletesen rögzíti, hogy a 63 éves férfi hogyan tervezte el a tömeggyilkosságot.

A seriff arról is tájékoztatott, hogy Paddock szintén internetes keresései azt bizonyítják, hogy kifejezetten nagyon látogatott helyeket keresett a tömeggyilkossághoz, így például

fontolgatta, hogy Chicagóban, Bostonban vagy a kaliforniai Santa Monicában hajtja végre tettét.

Címlapkép: Pixabay/USA-Reiseblogger

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.