A kislány minden héten kap hét dollár zsebpénzt, amiből öt dollárt le kell adnia anyukájának.

Egy atlantai anyuka megpróbálja az életre nevelni ötéves kislányát, de a netezőket eléggé megosztja a módszere. Essence Evans Facebook-posztban számolt be róla, hogy kislánya heti 7 dolláros zsebpénzéből 5 dollártelvesz, és

megmagyarázza a gyereknek, hogy fizetés nagy részét adóra, lakbérre és ételre megy el,

és valójában csak nagyon kevés marad, amivel szabadon lehet rendelkezni. Ezeket az anyuka le is vezeti neki:

1 dollár a lakbér, 1 dollár a víz, 1 dollár az áram, 1 dollár a kábeltévé és 1 dollár kell a kosztpénzbe. A beszedett 5 dollárok ráadásul a kislány megtakarítási számláján landolnak, amit a kislány majd 18 évesen fog megkapni.

Címlapkép: Pixabay/kschneider2991

(GlobalNews, NLCafe)

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
@division: Nem hiszem hogy eltuloznam. Eleve adott 4 millio melyszegenysegben elo, plusz kozeposztaly nagy reszenek lehet hogy van egy sajat lakasa, talan meg tehermentes is. De megtakaritas nuku, amivel mondjuk 1 evig ki tudna huzni havi fix nelkul.
Az egyhazi oktatas helyett, aminek sok ertelme nincsen, inkabb alap penzugyi ismereteket kellene oktatni mar elso osztalytol kezdve.
Nem azt mondom, hogy mindekibol tozsdecapat kell nevelni, de legalabb azt ertsek meg, hogy kevesebbet koltsenek havonta, mint amennyi beveteluk van.
division
@Yoda69: Oké, mondjuk nekem nem probléma a pénz beosztása, hiszen nincs semmiféle szenvedélybetegségem, eleve az üzleti életben tevékenykedem, és a család teljes fenntartása mellett is marad minden hónapban pár százezer amit félre tudok tenni már hosszú évek óta. Viszont kanyarodjunk vissza azokhoz akik százezer körül keresnek, van családjuk, meg ugye enniük kell, fűteni, villanyszámlát fizetni, ruházkodni, stb. Ha neki csak annyit meg tud valaki tanítani hogy ne legyenek havi szinten mínuszban már megérte az ötleted:-) Egyházi oktatás mint olyan meg nincsen, van egy hittanóra amit minden gyerek kibír úgy hogy nem marad vissza a fejlődésben (más kérdés hogy én sem járatnám őket ha nem lenne kötelező, de inkább arra mint erkölcstanra, azt ugyanis otthon kell megtanulnia).
tudode
Valószínű a kisgyerek anyukája felmérte azt, hogy a gyermeke 5 éves kora ellenére képes felfogni az életre nevelés célját, mert azért vannak csodagyerekek is, akik lepipálják a felnőtteket, mint pl. ez az orosz pici lány
.
---- Ilyet még biztos nem láttál! A kislány olyat tud, amire a legtöbb felnőtt sem képes
szinesvilag.com/ilyet-meg-biztos-nem-lattal-a-kislany-olyat-tud-amire-a-legtobb-felnott-sem-kepes-78954
.
Nem általánosítva, de a felnőttek legtöbbje - képtelen minden ROSSZBAN MEGTALÁLNI A JÓT! És azon kívül több az EGOISTA a keleténél, ha több lenne, és kilátnának a konfortzónájukból MEGLÁTNÁK AZT IS, hogy MENNYI SZEGÉNY EMBER KÜSZKÖDIK a máért és a holnapért!
.
Eklandáns példa erre a Gorbán Flórija, akinek a CSALÁDJA OLYAN MÉLY SZEGÉNYSÉGBEN él, "fillérekből", ellentétben a GAZDIJÁVAL, aki nem ismer határokat, ha a családja, és a haverjai gazdagodásáról van szó!
vittgen
A magyaroknak nincs,vagy csak alig van megtakarításuk...
Nekem semennyi! Fizetéstől fizetésig élek! / havi pár napot feketén itt-ott dolgozok /
Én havi 220-at keresek bruttóban...
3 gyerek után vonnak tartásdíjat...
egy csomó adósságot vonnak... / saját hibámból,nem más miatt /
Mire a zsebembe ér alig marad 70 ezer!
Az élettársam két gyerek után kap családit huszon-harmic ezret... a fizetése 85 e/ hó,amit kézhez kap!
az én 70-em meg az ő kb 110-e az nagyjából 170...esetleg 180 e.
65 ezer a lakbér+ rezsi, a telefon,TV-NET kb 25 ezer,víz-villany kb 12-13 ezer
A havi kiadásaink nagyjából 100-110-et visznek el! ../ ha nem kell gyógyszert venni!! /
A maradék kb 70 ezer az amiből négyen / két felnőtt,két gyermek / megélünk!
Azt már bele sem számoltam,hogy havonta pár napot a kisebbik saját gyermekem is velünk van!
ila51
@Yoda69: jut eszembe a tőzsdecápáról...a kislányom amint volt egy kis pénze elfagyizta , a kisfiam rakosgatta , gyűjtötte
most mégis a lányom a tőzsdecápa
Yoda69
@ila51: Tanult a kisfiadtol :)
Nem feltetlenul a gyujtogetes tesz valakit tozsdecapava, inkabb a rakosgatas. Egyik befektetesbol a masikba, epp amelyik huz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.