Megvan a kellő számú voks a szenátusban az amerikai kormányzati leállás befejezéséhez.Megvan a kellő számú voks az amerikai kormányzati leállás befejezéséhez

Chuck Schumer, a szenátus demokrata párti frakciójának vezetője a kormányzati hivatalok és ügynökségek részleges leállása ügyében összehívott egyeztetésre érkezik a törvényhozás washingtoni épületében, a Capitoliumban 2018. január 22-én. A kormányzat működésének finanszírozását átmenetileg biztosító törvény január 20-án elbukott a szenátusi szavazáson. Fotó: MTI/AP/J. Scott Applewhite

A szenátusi szavazás még nem ért véget hétfőn, de elemzők máris felhívták a figyelmet:

hiába van meg a szükséges voks és fogadják el a kormányzati hivatalok és ügynökségek működtetésének finanszírozásához szükséges törvényt, ez nem lép azonnal hatályba.

A szenátus által megszavazott törvényt ugyanis a képviselőháznak is jóvá kell majd hagynia. Várhatóan ez is megtörténik még hétfőn.

A szavazás megkezdése előtt Mitch McConnell, a republikánusok szenátusi frakciójának vezetője közölte: megállapodás született a demokratákkal arról, hogy "szabad és nyílt" vitát folytatnak majd a jövő hónapban a bevándorlásról. "Hacsak addig nem születik erről is megállapodás" – tette hozzá a republikánus politikus.

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.