Ha már az új osztrák kancellár nem megy Budapestre, Orbán Viktor megy hozzá Bécsbe. Nem annyira jó a viszony a két konzervatív kormányfő közt, mint előzetesen várták, amit most a paksi bővítés elleni osztrák kereset is terhel.

A Die Presse értesülései szerint jövő héten Orbán Viktor magyar kormányfő Bécsbe látogat Sebastian Kurz kancellárhoz. 

Orbán jövő héten beveszi Bécsnek büszke várát, mert az osztrák kancellár nem jön Budapestre

Fotó: wikipedia CC BY-SA 2.0/Dragan Tatic

A cikk szerint bár hiába ünnepelték Kurz kancellái győzelmét Budapesten, az új osztrák kormányfő eddig nem nyilatkozott semmi pozítívat keleti szomszédjának kormányzati tevékenységéről. Ráadásul friss kancellárként első útja Párizsba, Brüsszelbe és Berlinbe vezetett.

A Die Pressének Kovács Zoltán kormányszóvivő arról beszélt, hogy Orbán munkalátogatásra megy, ám a lap úgy tudja, inkább csak informális találkozó lesz köztük, ami után még közös sajtótájékoztatót sem tartanak. A lap azt is tudni véli, hogy Orbán a jobbszélső Osztrák Szabadságpárt (FPÖ)  vezetőjével, Heinz-Chrisitan Strachével is.

A Die Presse úgy értesült osztrák és magyar kormányzati körökből, hogy eredetileg február végére-március elejére hívták meg Budapestre az osztrák kancellárt (aki ezt visszautasította), ám a paksi bővítésre elleni osztrák kereset miatt Orbánnak fontos lett, hogy még a február 23-ai EU-s találkozó előtt összefusson kollégájával egyeztetni "energiapolitikai kérdésekben".

A lap azt is hozzátette, hogy várhatóan elő fog kerülni Ausztria viszonya a Visegrádi Négyek országaihoz, valamint a Lengyelország elleni uniós kötelezettségszegés megindításának ügye is, ahol az osztrák kancellár inkább a brüsszeli álláspontot támogatja.

(Die Presse, 444)

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Még az se biztos hogy fogadják )))))))))))))))))))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kokopelli
@Commenter:.. amíg.valaki a kapu alá ß@rt!..majd a labanc megkérdi,hogy a kulcsrakész
Zwentendorfi Atomerőművet azért nem vettük üzembe,mert nem szeretnénk középeurópa lakosságát veszélyeztetni,te meg a Putyin scheggéből húzol ki egy atomerőművet "habokra"?
Ennyire kell a lóvé a csókosaidnak? Azt a délmagyarországi prosztó videógéniuszt meg üdvöz-löm,de nem biztosítom a testi épségét,ha mégegyszer Bécsbe tolja a pofáját!
quadrocopter
A paranoiás hülyéket sehol nem szeretik!
Commenter
@kokopelli: szerencséje lesz, ha Lázár turisztikai kisfilmje után "csak" leköpködik, meg kifütyülik a bécsiek. Golyóálló mellényt itthon ne felejtse!
advocat
Viktor hány éves volt amikor először miniszterelnök lett?
kokopelli
@Commenter: ..te csak ne intézkedj "mellényügyben"! Jó...? ;-)
nezelodo
Már nagyon várják, söprűt, lapátot a kezébe, hogy takarítsa a samesza szerint oly koszos bécsi utcákat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.