Különös, hogy kevesen tudnak róla, hogy nem csak a náci megsemmisítő táborok voltak az egyedüliek Európában a második világháború idején. 1942-1943-ban Horvátországban is számos haláltábor működött, amelyet a katolikus Usztasa működtetett, Ante Paveli diktátor uralma alatt, aki gyakorló katolikus és a pápa rendszeres vendége volt. Gyermekek számára külön táborokat is felállítottak. Ezekben a táborokban – a leghírhedtebb Jasenovac volt, melyet ferences szerzetes vezetett – ortodox-keresztény szerbeket és nagyszámú zsidót is meggyilkoltak. A nácikhoz hasonlóan a katolikus Usztasa is kemencékben égette el áldozatait, de ellenben a nácikkal, akik előtte elgázosították őket, élve dobták a krematóriumokba a foglyokat. Voltak foglyok, akiket egyszerűen agyonvertek, lelőttek. Az áldozatok száma 300. 000 és 600. 000 közé tehető egy viszonylag kisebb országban. A gyilkosok többsége ferences szerzetes volt. Az atrocitások olyan mértékben elborzasztották még az SS Biztonsági Szolgálatát (SD) is,...

Forrás: justpaste.it
Feltöltő: peterkelemen
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
peterkelemen
Orbán egyik seggnyalója a határon túli ferences szerzetes Böjte Csaba. Szép mújta van. Azon sem csodálkoznék ha az meg gyermekekkel kereskedik. Erre az esély nagy, mert Romániából anno tömegével vitték az örökbefogadásra felajánlott gyermekeket.
peterkelemen
Ezek a keresztények állandóan gyilkolásztak a történelem során. Minden nép gyilkolászott na, de ennyit egyik sem. Nagyon durva. A keresztény szeretevallás nevében megközelítőleg 800 millió (!!!) embert gyilkoltak le köztük nőket és gyermekeket is.
koszpeko
@peterkelemen: Megint megkérdezem.
Hol a bizonyiték???
Én is letudok írni aztán belinkelem.
Hű de nagyot tettem.
assassin
@peterkelemen: Azt sem szabad elfelejteni hogy a boszorkányüldözés is a kereszténység egyik "vívmánya" volt.
quadrocopter
@assassin: Meg az inkvizíció is, továbbá a közép-amerikai indiánirtás is!
peterkelemen
@assassin: Úgy ahogy mondod! A kereszténység kezdeteitől 1484-ig több ezer embert gyilkoltak meg boszorkányság miatt. A boszorkányüldözés korában (1484-1750) a modernkori adatok szerint több százezer embert (80%-ban nőket) égettek el máglyán vagy akasztottak fel.

Mennyivel különbek a keresztények az Iszlám Állam harcosaitól? Semmenyivel sőt milliószor több embert gyilkoltak le a keresztnevében, mint a muszlimok Allah nevében. Orbánék az aljas sunyi egyházak elmennek a picsába. A kereszténység az emberiség egyik rákfekéje amit gyökerestől kellene kivágni. Orbánéknál még mindig élnek ezek a hagyományok, ahol a nők másodrangú állampolgárok, ahol elfogadott a nőverés és a nők megalázása.
peterkelemen
@quadrocopter: Itt találod. A kereszténység bűnei: benszülöttek lemészárlása, kínzása, kiirtása >> justpaste.it/1g5bl
Lepényleső
Isten nevében valószínű,hogy több ember lett áldozat,mint akit ezért életében elért a kárhozat.
wagabund
..."1943-ban Horvátországban is számos haláltábor működött,"...

ebben a hazánkkal szomszédos országban húsz évvel ezelőtt még tüzérséggel is lőtték egymást a különböző felfogású emberek.(usztasák, csetnikek, stb)... még ma is látni porig rombolt házakat...

...
Equus
@koszpeko: vedd a fáradságot és tanulj egy kis történelmet!
Kezdheted "Nagy" Konstaninnal, aztán jöhet Alexandria és a többbi ókori őrjöngés, utána , keresztesháborúk, Szent Bertalan Éjszaka, Bakócz Tamást és szt. Werbőczyt ki ne hagyd), az amerikai népirtás a kereszt szent nevében, Torquemada, Lojolai Szt. Ignác (Pázmányt ne hagyd ki), aztán az invesztitúra háborúk, a huszita háború, boszorkányüldözések, Jeanne d'Arc, egy Giordano Bruno csak hab a tortán, a teljesség igénye nélkül. Arányaiban a kereszténység mérhetetlenül nagyobb kárt okozott az emberiségnek, mint Hitler.
Tudsz vmit a vatikáni irattár szabad kutathatóságáról?
koszpeko
@Equus: Mi van Néroval?
Mi van azokkal a papokkal akik szintén gázkamrában végezték?
Mi van Pállal,Péterrel s a többi apostollal?
János az utolsó apostol hol halt meg és miért ott?
Gyuri Géderről
A világ leg nagyobb népírtói voltak.
Most álságos tanításaikkal szítanak tüzet az emberek között.
koszpeko
@Equus: Nem ártana neked is körül nézni és olvasni.
Nem ártana neked is megnézni a keresztény szó jelentését.
Hangsúlyozom nem a bűnt védem.
Ja és ha valaki bűntelen akkor lehet kövezni.
koszpeko
Általában azok köpködik és vádolják a kereszténységet akik takargatni akarják saját bűneiket.
peterkelemen
@koszpeko: Nem, általában a keresztények próbálnak visszatámadni, mert köpni-fújni sem tudnak amikor szembesítik őket az aljaságaikkal. Lehúzhatják magukat a vécén.
Equus
@koszpeko: nem értelek...
a kereszténység kezdettől azonos volt a hatalom és a pénz birtoklásával, a kapzsisággal, a képmutatással. És te nem a bűnt véded???
Mi a bűn szerinted?
Az nem bűn, ha másoknak szenvedést okozunk anyagi haszonszerzés végett? Ha tudatlanságukra építve örök hazugságban tartjuk őket? Megmondanád, hol a rákban van a kénköves pokol és járt-e már valamelyik ismerősöd a mennyországban?
koszpeko
@Equus: "a kereszténység kezdettől azonos volt a hatalom és a pénz birtoklásával, a kapzsisággal, a képmutatással. És te nem a bűnt véded???"
Ez nem igaz.
Segítek.

A keresztény szó a görög "cristianos" szó magyar formája, amelynek jelentése "krisztusi", krisztushoz tartozó, krisztust követő

Én erre gondoltam.
Tehát aki Krisztust követi az nem tesz ekkora disznóságokat mint a látszat keresztények, hanem a bibliai Újszövetségben leírt tanítások alapján hisz és él.

Erre akartalak rávezetni titeket.
peterkelemen
@koszpeko: De láthatod, hogy tesz így ezzel semmit nem magyaráztál meg. Itt nem az egyszerű megtévesztett, hiszékeny követöiről van szó hanem magáról a velejéig romlott egyházakról, vezetőiről.
szep napot
Ez a cikk is mar mekkora ferdites. Az aldozatok szama Jasenovacban (legnagyobb tabor) kb 100 ezer volt (ebbol kb 15000 volt zsido, 17000 cigany, 50000 Szerb a maradek a "rendszer ellensegei" ). 1 ember halala is NAGYON sok, de a hazugsag kegyeletserto es ertelmetlen.
assassin
@koszpeko: Az a baj hogy ma már a keresztény szó nem azt jelenti amit Jézus megálmodott, és ez valóban nem a kereszténység bűne hanem a követőiké.
koszpeko
@peterkelemen: Én nem is akarom a bűnt magyarázni.
Nem akarok felmenteni senkit.
Nem is tehetném.
De legyünk már tisztában a szó jelentésével.
Én azokról a keresztényekről beszélek akik tettek is valamit.
Ami tényleg épitő volt.
peterkelemen
@koszpeko: Emberek milliárdjai tesznek olyan dolgot ami építő jellegű függetlenül attól mi a vallás vagy éppen nincs semmilyen vallása.
Equus
@koszpeko: ahham... mit is jelent a Χριστός szó... "felkent", ami a héber Mosiah (משיח), azaz Messiás szó fordítása (óhéberről ógörögre)... Χριστιανος a "felkent" követői, a kersztények. Ki is volt ez a Krisztus? Egy házasságon kívüli kapcsolatból származó fickó, akinek büdös volt a munka, hát beállt prófétának, amiből még egy OKJ-s vizsgája sem volt. Addig ráncigálta a hatalom bajszát, h saját népe juttatta keresztre. Ha csak a fele igaz, amit a Biblia ír róla akkor is csak egy össze-vissza hazudozó fickó volt, aki jobban kijött a férfi háremével, mint a nőkkel. Nem blkességet hozott, hanem az ő állítólagos atyjának üzenetét, ami szerint megbüntetem én az atyák véreit hetedíziglen az ő fiaikban. Jó apja volt: kedvét lelte a testvérgyilkosságban, a vérfertőzésben (Lót és lányai) a pusztításban.
Maga a kereszténység követendő példaképe mondja: "Nem békét jöttem hozni a földre, hanem kardot. Azért jöttem, hogy szembeállítsam az embert apjával, a leányt anyjával, a menyet anyósával. Az embernek tulajdon családja lesz az ellensége.” (Mt 10,34-36)."

Akarsz még???
Equus
@koszpeko: másra nem is számítottam... tipi, mint a jehovák
koszpeko
@peterkelemen: Ez tény.
Nem is vitatkozok ezen.
De az miért baj ha valakinek hite van és próbál úgy élni ahogy a nagy könyvben leírták?
Vagyis keresztény az-az Krisztus követő.
Tehát nem minden keresztény gonosz.
Sőt többen vannak azok akik nem pénz és hatalom mániások hanem elhiszik azt amit Jézus tanított.
koszpeko
@Equus: Kiforgatod a Bibliát.
Ezért mondtam.
S te vádolsz bárkit?
Ha pedig nem hiszed el ami le van írva a nagykönyvben akkor ne idézd.
Ennyi.
Fogalmad nincs róla.

Jn 12,40
Megvakította az ő szemeiket, és megkeményítette az ő szívöket; hogy szemeikkel ne lássanak és szívökkel ne értsenek, és meg ne térjenek, és meg ne gyógyítsam őket.
Equus
@koszpeko: hm... látom, neked nem sikerült a filosz szigorlatod...
A szó szerinti idézet nem kiforgatás.
Az összegzés, következtetések hozzáfűzése nélkül csak tényfeltárás.

Vak vagy és gyűlölöd a látókat.
koszpeko
@Equus: Mondtam befejeztem.
Ahogy olvaslak nagyon tévúton vagy.
Aki fövenyre építi házát s jött a szél az áradat reccs-ropp összeomlott.
A sziklát pedig gyalázod.
Nem bántalak sokan jártak így,hogy ezen az úton elbuktak.
Én is.
Csak egy a kérdés fel tud e állni.
Vagy a földön fekve az önsajnálattól teljesen beborítva marad.
S nem marad más mint Istent,Jézust és a kereszténységet vádolva kikiáltja magát tökéletesnek.
Equus
vallásossal vitatkozni annyi, mint verébbel sakkozni. Rászarik a sakktáblára, ugrál rajta, felborítja a bábukat, aztán elrepül, miközben azt csirregi: győztem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.