Pajti az arizonai rendvédelmi szerveknél szolgált drogkereső kutyaként, ám csontrákja miatt el kellett altatni. Utolsó útjára rendőri konvoj vitte és díszsorfal előtt vonult az örök vadászmezők felé.

Négy évet szolgált az arizonai rendvédelmi erőknél Pajti, akinek nevét még az Egyesült Államokba érkezése után sem változtatták meg – olvasható  Bors cikkében.

Meghatóan búcsúztatták Pajtit utolsó útja előtt

Fotó: részlet a videóból

Nemrég azonban a kutyánál csontrákot diagnosztizáltak, a betegség miatt erőnléte is folyamatosan fogyott, az utolsó időkben már csak 10 percre lehetett vele játszani, utána elfáradt – éppen ezért úgy döntöttek az orvosok és gazdája, hogy Pajtit elaltatják.

Brooks Grabill sheriff-helyettes könnyivel küszködve mesélt a kamerának társáról, Pajtiról, aki imádta a kétlábúak figyelmét, és mindenkit megnyugtatott. Ha egy esetnél kisgyerek is volt, akkor Grabill csak odahívta a kutyát, hogy lenyugtassa a gyereket. 

Utolsó útjára rendőrségi konvoj kísérte, és díszsorfalat álltak neki, a rádióban pedig a következő forgalmazás hangzott el Pajti elaltatása után:

Minden egység figyelem. Ez itt K9 Pajti utolsó útja. K9 Pajti, köszönjük a közösségért végzett szolgálatodat. Pajti, munkádat mindig a legmagasabb szinten végezted, megtiszteltetés volt veled szolgálni. Nyugodj békében

- idézi a Bors.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
A kutya az ember leghűségesebb barátja...és nem hordatag!
quadrocopter
A kutya az ember leghűségesebb barátja...és nem hordatag!
bencemacska
No, ezt napot - mármint a NET-en - is sírással kellett kezdenem!
A cím után ítélve azt gondoltam, nyugdíjba helyezik! (Különben nem olvastam volna el!)
Mézike
Ha meghal a kutyám most már nem fogom szégyellni a könnyeimet...
Sámannus
Akkor ő nem pávatáncolt.
Az a helyzet hogy az emberiség is majdnem úgy egymásra van utalva, mint a kutya az emberre.
Az illiberális hőbörgők ezt tagadják amikor szenvtelenül tagadják az állam felelősségvállalását polgáraiért. A stadionbuzik túllőttek a célon. Az emberek ma már nem tudnak megélni az állam szociális felelősségvállalása nélkül.
Pajti "csak" ránk volt utalva, mert az ember magához szoktatta, cserébe egy csomó kutya erénnyel ajándékozott meg minket embereket.
Hari
Hát, igen a ( négylábú) allatokat -köztük különösen a kutyákat -lehet szeretni, mert ŐSZINTÉK.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.