Maryanne Thyssen szerint elfogadhatatlan az indexálás. Ahol a járulékot fizeti valaki, ott jogosult az ellátásra – ezzel utasította el az Európai Bizottság szociális és munkaügyért felelős tagja az új bécsi kormánynak azt a javaslatát, hogy az Ausztriában dolgozó kelet-közép-európaiak saját országukban élő gyerekeinek alacsonyabb családi pótlékot biztosítsanak. Maryanne Thyssen budapesti tárgyalásait követően elmondta: ilyen típusú indexálás nem szerepel az Európai Bizottság javaslatai között sem. Azoknak azonban csalódni kell, akik azt várják, hogy a brüsszeli testület közbelép, mielőtt az osztrákok csökkentik a magyar dolgozóknak kiutalt juttatást. „A jelenleg az osztrák parlament előtt levő javaslat elfogadása esetén megvizsgáljuk azt, és ha nem felel meg az uniós szabályoknak, annak megfelelően reagálunk” – mondta a hvg.hu kérdésére a főbiztos. Thyssen egyébként tavaly Budapesten hasonló véleményt fogalmazott meg az indexálással kapcsolatban, amelyet nem az osztrákok...

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: quadrocopter
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
@quadrocopter: "" Álllícccsuk meg..."
1magyar
Az olyan evidens,hogy valaki ahol járulékokat fizet ott ugyanazt az ellátást kapja. Miért akarnak kevesebbet adni éppen a magyaroknak? A muszlim migrik jobban megérdemlik a segélyt?
Akkor dolgozzanak nekik azok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.