Medve támadt kedden egy 25 éves férfira a székelyföldi Szenterzsébeten – közölte a Székelyhon.ro portál.

A fiatalember mogyoróvesszőt gyűjtött az erdőben, alig 300 méterre a településtől, amikor rátámadt a medve. A nagyragadozó többször is megharapta a férfi bokáját és combját. Az áldozatot a székelyudvarhelyi kórházba vitték, ahol a sebészeti osztályon kezelik. A kórház igazgatója a portálnak elmondta: a sérült állapota stabil.

Medve támadt egy fiatalemberre a székelyföldi Szenterzsébeten  – többször is megharapta a férfi bokáját és combját

Fotó: Pixabay cco

Borboly Csaba, a Hargita megyei önkormányzat elnöke az egyik közösségi portálon közzétett videoüzenetben arra biztatta az érintetteket, hogy tegyenek bejelentést a vadállatok támadásairól, a károkról és sérülésekről, a területileg illetékes vadásztársaság pedig azonnal kérjen engedélyt a Környezetvédelmi Minisztériumtól a veszélyes állatok kilövésére.

Romániában azóta sokasodtak meg a medvetámadások, hogy a környezetvédelmi minisztérium 2016-ban betiltotta a populációt szabályozó medvevadászatot is.

Korábban a tárca évente 400-450 medve kilövésére adott engedélyt. A székelyföldi károsultak tiltakozásai nyomán tavaly szeptember elején a minisztérium 140 veszélyesnek talált medve és 97 farkas kilövését vagy áttelepítését tette lehetővé, de minden egyes kilövési vagy áttelepítési kérelmet Bukarestnek kell jóváhagynia.

A 2017 eleji állománybecslés adatai szerint Romániában mintegy 6800 medve él, a medveállomány túlnyomó része, mintegy 5300 példány a székelyföldi Hargita, Kovászna és Maros, valamint a szomszédos Brassó megyében található.

Forrás: MTI

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Ezen hír tudása nélkül valóban sanyarúbb lett volna az életünk.
Ez a hír kell az MTI-nek, hogy demonstrálhassa a kintieknek a velük való törődést, érezzék, hogy nemcsak a pénz ömlik, de az eszmei kapcsolat is. De, kérdem én, itt a Propin és nekünk, minek? Ki kiváncsi egy erdélyi megharapott lábára? Talán ha tigris vagy oroszlán csinálta volna. Vagy egy óriásgorilla rabolta volna el. De egy medve és ott? Hiszen az az élőhelyük. És előbb voltak ott, mint az erdélyiek, akik ott migráncsnak minősülnek.
nezelodo
@namihami: Ha Londonba megy ott meg egy migráncs támadja meg. Abban az esetben mennyit írna róla az MTI, és a királyi tv-kből meg hetekig csorogna a drága magyar vér.
namihami
@nezelodo: És? Csak a körülmények változnak, a számunkra ""fontos"" hír ugyanolyan érdektelen marad.
Ez se érdekel, az se.
kokopelli
@namihami: azé mer nem a "kurbincs" írta? He? Az ő családi dolga lenne! He? ;--))))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.