Lezuhant egy orosz utasszállító repülőgép Moszkva közelében, a fedélzeten 71 emberrel. Egyelőre nem tudni túlélőkről.

A BBC cikke szerint vasárnap lezuhant Moszkva közelében a Szaratovszkije Avialinyii orosz légitársaság egyik Antonov An-148 típusú utasszállító repülőgépe, fedélzetén legalább 71 emberrel – amiből hatan a személyzethez tartoztak.

Lezuhant egy orosz utasszállító Moszkva közelében, nem tudni túlélőkről – videó

Antonov An-148

Fotó: wikipedia CC BY-SA 3.0/Oleg Belyakov

Az orosz katasztrófavédelem szerint nincs esély arra, hogy a szerencsétlenségnek legyenek túlélői.

Az első videó a helyszínről:

A repülő Moszkvából tartott Orszk városába, felszállás után pár perccel tűnt el a radarról, és a jelentések szerint a Moszkvától 80 kilométerre fekvő Argunovo falu közelében zuhant le.

Putyin részvétet nyilvántott

Az MTI híre szerint az An-148-as gép, amely az Urál hegységtől délre fekvő Orszkba indult, a főváros domogyedovói repülőteréről való felszállás után néhány perccel tűnt el a radarok képernyőiről. Fedélzetén 65 utas és hatfőnyi személyzet tartózkodott.

Makszim Szokolov közlekedési miniszter a baleset helyszínére utazott. A katasztrófa okának megállapítására a kiemelt ügyekben eljáró Nyomozó Bizottság (SZK) központi apparátusa indított vizsgálatot.

A meteorológiai szolgálat szerint az időjárási feltételek kedvezőek voltak, ezért nem idézhették elő a balesetet.

Vlagyimir Putyin orosz elnök részvétét nyilvánította az áldozatok hozzátartozóinak, és a szerencsétlenség miatt elhalasztotta Szaranszkba tervezett belföldi útját.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cikicakk55
Mióta elég sokat ágyhoz kötött lettem,kínomban már mindent megnézek( kivéve a magyar kereskedelmi csatornákat) A Nat. Geon. Minden nap este 6-tól 8-ig vannak a "Légi katasztrófák" című dokumentumfilm sorozat. Bár nő vagyok,így számomra elég sok minden kínainak tűnik,de ott hallottam,hogy a repülés legveszélyesebb része a fel és leszállás. leggyakrabban pilóta hiba okozza a gépek lezuhanását,de ahogy én az Oroszokat ismerem itt inkább a gép karbantartási hibái jelenthették a bajt.Ezek a gépek nagyon erősek és nagyon jól felszereltek,szinte mindent számítógép vezérel,de ettől még az alkatrészek elkophatnak, épp ezért el is törhetnek. Azt meg én sem értem,hogy mi az a "legalább" Ha tudják hány utas és hány személyzet volt a gépen,akkor ezt biztosra kéne tudni.
Munkácsi
Az Elios -ügyben nem történt bűncselekmény a magyar főügyész szerint,ezért nemzetközi bírosághoz kell fordulni!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.