Vasárnap zuhant le fedélzetén 71 emberrel egy orosz repülőgép Moszkvától nem messze – senki nem élte túl a szerencsétlenséget. Egyelőre nem tudni a szerencsétlenség pontos okát. Az áldozatok közt egy ötéves gyermek is volt.

Folyik a vasárnap kora délután Moszkvától mintegy 80 kilométerre lezuhant utasszállító gép tragédiája miatt a nyomozás. 

A Moszkvából a kazah határ melletti Orszkba tartó gépen 71 fő – 65 utas és a 6 fős személyzet – utazott, a domogyedovói reptérről való felszállás után pár perccel tűnt el a 8 éves Antonov An-148-as gép a radarokról.

Orosz gép: zajlik a nyomozás, egyelőre nem tudni, mitől zuhant le a repülő

A keresőcsapatok helyszíni tábora

Fotó: orosz katasztrófavédelmi minisztérium

A Moscow Times gyűjtése szerint egyelőre a zuhanás pontos okait nem tudni, de az orosz postaszolgálat azt a feltételezést elutasította, hogy a szervezet egyik helikoptere okozta volna a katasztrófát. 

A Kommerszant gazdasági lap cikke szerint olyan információkról hallani, miszerint vagy a szárnyak jegesedése, vagy pedig a sebességmérő műszer meghibásodása okozhatta a 71 halálos áldozattal járó zuhanást. 

Az Orenburg megyei hatóságok (itt fekszik Orszk is, és a legtöbb áldozat ide való volt) február 12-ére gyásznapot hirdettek. A hatóságok a hozzátartozókat Moszkvába utaztatták, valamint egy egymillió rubeles alapot is megnyitottak a kompenzációra az ITAR-TASS híre szerint.

Az orosz katasztrófavédelmi minisztérium közlése szerint mintegy 800 ember dolgozik a katasztrófa kapcsán, többen a helyszínen gyűjtik a roncsokat, egy csoport pedig Orenburg megyébe utazott, hogy a hozzátartozóktól DNS-mintákat kérjenek, amikkel az áldozatokat azonosítani lehet majd. 

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.