Se rövid, se középtávon nem sikerült integrálni a német munkaerőpiacra az utóbbi évek migrációjával az országba érkezettek többségét – mondta az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában Orbán Balázs, a Migrációkutató Intézet igazgatója.

Míg Németországban az össznépesség 70, a 2015 óta érkezett migránsoknak csupán 18 százaléka dolgozik – mondta, hozzátéve:

a többségükben fiatal, képzetlen vagy legfeljebb középfokú végzettséggel rendelkező férfiakból álló embertömeg alig két százaléka nyilatkozott úgy, hogy valamilyen fokon beszél németül.

Megjegyezte:

ezekkel az emberekkel nehéz kielégíteni a német ipar munkaerőigényét.

Forrás: MTI

Címlapi kép (illusztráció): Pixabay cco

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
@teuton: Most marhaságot beszélsz és ezt te is tudod analfabéta!!! Már tegnap mondtam neked agyhalott meddig menekült a menekült!!! nem Németországig!!! A "teutonok" szerintem téged elevenen meghámoznának mert ilyen hülye vagy!!!
www.korkep.sk/cikkek/gazdasag/2016/03/21/a-migransok-toredeke-talal-csak-munkat-a-nemet-cegekben-sok-a-gond-veluk
tessék olvass...benne van az eredeti német link is húgyagyú!
teuton
@Pálinkás Pál: Na akkorelmagyarazom az analfabetanak, amit ugyan bemasolt, de szerintem nem tudta elolvasni. (Egyebkent miota hivatalos nemet adat egy szlovak internetes potrtalközlemenye?). Benne all az, hogy "A menedékkérők ügyük lezárásáig nem dolgozhatnak hivatalosan az országban. Három hónap után magasabb ellátást kapnak, mely elég a szerény megélhetésre. A szíriaiak többsége viszont menedékjogot kapott, mely lehetővé teszi számukra, hogy munkát találjanak. Ők intenzív nyelvtanfolyamra is járhatnak, mely hat hónapig tart." Na akkor ertelmezd! tahat 1 even belül szinte senki nem vallahat munkat! De ez akar 8 ev is lehet! Utana pedig csak az, akinek elismerik a vegzettseget! Ez meg a magyar apoloknal sincs meg! Valamint nem kötelezö a munkavallalas, hanem csak lehetöseg! A hugyaggyal tehat nezz tükörbe...
Az pedig, hogy SZERINTED meddig menekült a menekült, kit erdekel? A törvenyek mast mondanak, ez is benne all a cikkben! A szirek többsege elismert menekült, Nemetorszagtol Svedorszagig! A te begetesed meg senkit nem erdekel aki tud olvasni, pl. a Genfi Menekültjogi Egyezmenyt. Hol van abban Tötökorszag megemlitve? Valamint milyen egyezmenyt kötött tavaly az EU Törökorszaggal az ottani menekültek befogadasarol? Mi a Dublin 2? Ja, ehhez megint olvasni kellene tudni... Tehat a kutya ugat, a karavan halad... Ugass csak tovabb a primitiv stilusodban!
teuton
@Peller Anikó: Hat te is egy nagy "szakertö" vagy! Demokraciakban nincs semmi kötelezö! Senki nem kötelezi a cegeket foglalkoztatasra es a menekülteket sem munkara! Hogy egyaltalan ki vallahat munkat, annak is utana kellene olvasnod a törvenyekben, de ehhez olvasni kellene tudni! Apropo migransok... Az 1 millio papiron magyarra tett migrans-allampolgarbol hany % dolgozik, speziell pl. ukran? Milyen szakmajuk van? Profi bünözök? Na ezert kellettek, mert ezekböl nagy hiany van MO-on... Talan a magyar valosaggal kellene foglalkoznod, nem beleböfögni idegen orszagok dolgaiba, amiröl fingod sincs...
CsipkeRózsa
Hitelesebb volna, ha ezt egy német szakértő mondaná, nem egy Orbán által kitalált és eltartott szervezet.
teuton
@Pálinkás Pál: Na akkor OLVASS "hugyagyu"! MAI es NEMET hivatlos adat a munkaügyi hivatalbil, nem egy magyar fizetett hazudozotol es nem egy valamilyen külföldi internetes portal! www.handelsblatt.com/politik/deutschland/fluechtlinge-nach-fuenf-jahren-hat-jeder-zweite-arbeit/19695172.html
Leforditom neked a cimsort: 5 ev utan a menekültek fele dolgozik. Tudom, hogy ez neked magyarul is magyarazatra szorul... A 15-64 eves korosztaly lett figyelembe veve. Ez MO-on hany %? Szamold ki belöle a közmunkat! Valamint arra is hivatkoznak, hogy a 2015-ben erkezettek felenek -több mint 2 ev utan- meg nincs elbiralva a kerelme, vagyis ök se nyelviskolaba nem jarhatnak, se nem dolgozhatnak!
Pálinkás Pál
@teuton: Nos...először is tanulj meg írni...Nehéz értelmezni mit is akarsz mondani...Momentán engem meg az nem érdekel hogy a németek szerint ki a menekült...és egy rossz szót nem szolnék,ha nem akarnák a salakot szétteríteni!!! ha nekik kell a sok kecskeb@szó,az az ő dolguk,de akkor hermetikusan lezárni a német határokat...A teféléket meg bedobni közéjük,élvezd a társaságukat!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.