Bejelentette azonnali hatályú lemondását szerda este a Dél-afrikai Köztársaság elnöke, a korrupciós botrányok sorozatába keveredett Jacob Zuma. Harmincperces búcsúbeszédében Zuma ugyanakkor kiemelte, nem ért egyet azzal, ahogyan a kormányzó Afrikai Nemzeti Kongresszus (ANC) kitessékelte őt a hatalomból Cyril Ramaphosa decemberi pártelnökké választását követően. Mint mondta, büszke arra, hogy harcolhatott országa fehér kisebbségének évszázadokon át tartó brutális elnyomása ellen. Az azonnali hatályú lemondással a 75 éves dél-afrikai politikus elejét vette annak, hogy csütörtökön bizalmatlansági indítvánnyal távolítsák el az ország éléről. A 2009 óta hivatalban lévő dél-afrikai államfőt egyebek között azzal gyanúsítják, hogy több tízezer euró értékben fogadott el kenőpénzeket a francia Thales hadiipari cég egyik leányvállalatától egy nagy állami fegyverüzlettel kapcsolatban 1999 és 2005 közötti alelnöksége idején. Akkori pénzügyi tanácsadóját 15 év börtönbüntetésre ítélték ezzel...

Forrás: index.hu
Feltöltő: lusta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Hát így működik a politikai igazságszolgáltatás. Közben a nemzethy matyarok lenézik az afrikaiakat.
Equus
sem farkas florián, sem orbán victor nem fog soha lemondani önszántából, inkább a volt Rohdesiától is mélyebb gödörbe taszajtja a vol Magyar Köztársaságot, templomi zászlók és a szent futball-labda körbehordozásával.
Yoda69
@Equus: Ugyanugy mint hitler. Az sem adta meg magat, inkabb hagyta hogy lepusztuljon nemetorszag, csak ot el ne fogjak. Jol tudta a bunei sulyat. Ezert is menekult vegul gyavan az ongyilkossagba.
Ugyanugy mint orban is fogja tenni.
Equus
@Yoda69: a próféta szóljon Belőled, atyámfia!
lusta
A brit miniszter felajánlotta lemondását, mert a parlamenti válaszra késett egy percet. A holland külügyminiszter lemondott, mert azt hazudta, hogy találkozott Vlagyimir Vlagyimiroviccsal. A korrupció miatt lemond az elnök Dél-Afrikában.
Na ezek az államok mindegyike liberális.
Magyarország illiberális, így itt senki sem fog lemondani.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.