Legkevesebb tizenhét halottja van annak a lövöldözésnek, amely szerdán délután történt a floridai Parkland városka középiskolájában. A kórházakban ápolt sebesültek száma tizenhat.

A tömeggyilkosságot az iskola egyik volt diákja, Nikolaus Cruz követte el. A 19 éves tettest helyi idő szerint délután négy óra körül letartóztatták az iskolától nem messze eső lakásában. Ellenállást nem tanúsított.

Tizenhét embert mészárolt le az amerikai iskolában a 19 éves volt diák

Scott Israel, a helyileg illetékes, Broward megyei seriff közleményben tudatta, hogy a diákot magaviselete miatt korábban kicsapták az iskolából, ám egyelőre nem tudni, hogy ennek volt-e szerepe tette elkövetésében.

Az első lövések a tanítás végén, helyi idő szerint délután két óra körül dördültek el az iskola bejárata előtt, majd az udvaron, végül az épületben. A diákok magukra zárták a tantermeket, amíg a rendőrök meg nem érkeztek. Az amerikai televíziókban sugárzott légi felvételek tanúsága szerint az iskola udvarán mozdulatlan emberek hevertek, feltételezhetően valamennyien megsebesültek. Az iskolát tucatnyi rendőrautó és egy páncélozott jármű vette körül, az épületben lévő diákokat rendőrségi biztosítás mellett kimenekítették, mivel akkor még nem fogták el a tettest.

Tizenhét embert mészárolt le az amerikai iskolában a 19 éves volt diák

Donald Trump elnököt azonnal tájékoztatták a történtekről. Az elnök részvétét fejezte ki és Twitter-bejegyzésében azt hangsúlyozta, hogy egyetlen tanárnak vagy diáknak sem szabad soha úgy éreznie, hogy amerikai iskolában nincs biztonságban. Az elnök folyamatos kapcsolatban állt Rick Scott floridai kormányzóval, aki rögtön a helyszínre utazott.

Robert Runcie, megyei tanfelügyelő a CBS televíziónak adott interjújában "rettenetesnek" mondta a helyzetet. Ő már szerdán délután azt valószínűsítette, hogy az elkövető az iskola egyik jelenlegi vagy volt diákja is lehetett, ugyanakkor leszögezte, hogy az iskola nem kapott fenyegetéseket és a tragédiának semmi előjele nem volt.

Az Egyesült Államokban 2013 óta 291 iskolai lövöldözés történt, vagyis átlagosan hetente egyszer dördültek lövések oktatási intézményekben.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: MTI/EPA/Giorgio Viera

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Horizont
@lópicigáspár: Hajajjj...csak azt nem értem hogy itt eszi a fene őket a Propin nem látják, hogy ez fideszes seggnyaló társaság? És nem is lesz!
lópicigáspár
@Horizont: Szerintem kihagytál egy "nem"-et! :)))))))
Horizont
@lópicigáspár: jajajajajajajaj úristen:) hahahaha nagyon hülye vagyok...vagy csak fáradt:)
Rockxy
Semmi új.
A pszichiátriai drogoktól meghülyülnek az emberek.
Ez most lehet hogy konkrétan nem abból következett, de az is lehet, hogy igen.
Nem fogjuk megtudni az igazat.
Mert akkor ezeket a vegyszereket nem lehetne tovább forgalmazni.
Hazugságra vagyunk építve, de nem lehet örökké hazudni, mert sokan ébredeznek már.
Itt van a témáról egy kis csemegézni való, nem szívderítő, csak igaz:
http://www.naturhirek.hu/2009/05/14/a-lovoldo...
Desischado
Ezért kellene szigorítani a fegyvertartást!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.