Az Európa Tanács emberi jogi főbiztosa aggodalmát fejezte ki a „Stop Soros” törvénycsomag miatt, és felszólította Magyarországot, hogy tartózkodjon a külföldről támogatott nem kormányzati szervek büntetésétől, megbélyegzésétől és hátrányos helyzetbe hozásától.

Muižnieks felidézte, hogy már 2017 májusában kifejezte aggodalmát az akkori civil törvénnyel kapcsolatban.

„Sajnálom, hogy a magyar kormány ahelyett, hogy az emberi jogokkal kapcsolatos problémákat orvosolná, arra készül, hogy fokozza a külföldi finanszírozású nem kormányzati szervezetek, különösen a migrációs kérdésekkel foglalkozók, megbélyegzését és korlátozását”

– közölte. Szerinte az új törvénycsomag azért is aggasztó, mert nagy valószínűséggel olyan szervezeteket és magánszemélyeket érint majd, akik a bevándorlók, a menedékkérők és a menekültek emberi jogait védelmezik.

„Márpedig az ilyen tevékenység teljesen törvényes egy demokratikus társadalomban”

– tette hozzá.

Muižnieks a Népszavának elmondta: a magyar kormány civil szféra elleni támadásai rendkívüli durvaságukkal tűnnek ki, olyat még „nem nagyon” látott, hogy a védelmet kereső embereken segíteni próbáló szervezeteket a törvényhozás szintjén bélyegzik meg.

Címlapkép: FREDERICK FLORIN / AFP

(Népszava)

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

teuton
@Csizmás Kond: Ismet bebizonyitottad, hogy analfabeta vagy, mert meg a bemasold idezetet sem tudod elolvasni es ertelmezni! Ott NEM az all, amit a fityisz allit, hogy a bevandorlast segitik, hanem "...a bevándorlók, a menedékkérők és a menekültek emberi jogait vedelmezik"!!! Ezzel csak ismet bebizonyitottad, hogy semmi masra nem vagy jo, mint egyszerüen bemasolni az eled tett cedulakat. Azt ugysem fogod soha felfogni, mi a különbseg a menekült es a bevandlo, a tamogtas es jogvedes között...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyarbakancs
@durbincs: Büdös Baki nem kéne játszania itt a az emeletes észkomabájt ?
hisz-csak egy elnyűtt likas baki, az álmagyar patkányok hálóhelye ?
nyasgem,nyasgem,nyagem!!!
advocat
Miért szólnak ránk. Nekünk ez így jó. Kilépünk. Mindenhonnan, mert a világ nem ért minket. Vagy mi a világot?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.