Megújította Ferenc pápa annak a tanácsadó testületnek a megbízatását, amelynek feladata javaslatok kidolgozása a papi pedofília eseteinek megakadályozására.

A hivatalosan Kiskorúak Védelmét Szolgáló Pápai Bizottság nevű testület hároméves megbízatása decemberben lejárt. A pápa az előző bizottság hét tagját megtartotta, és további kilenc embert nevezett ki újonnan a grémiumba.

A Római Kúria tájékoztatása szerint a pápa olyanokat is kinevezett a bizottságba, akik korábban maguk is áldozatok voltak, de személyazonosságukat nem hozták nyilvánosságra.

A pápát legutóbbi, dél-amerikai útján bírálatok érték, miután rágalomnak nevezte azokat a vádakat, hogy Juan Barros chilei püspök tudomása volt a visszaélésekről, de nem tett ellenük semmit.

Címlapkép: MTI/EPA/Osservatore Romano

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
a bizottság tagjai szemre- és kézbevételezéssel ellenőrzik az állítólagos sértettek által előadottak valódiságát. Esetenként a végbélnyílás tágíthatóságát is ellenőrizhetik saját faszúlag...
peterkelemen
Magyarországon is tele van pedofil papokkal csak itt még ki sem derülnek az esetek. Orbán és az őt támogató egyházak. Mocskos egy bagázs.
peterkelemen
És hány magyar pedofil pap található az egyházakban? A Vatikán története során először májusban hozott nyilvánosságra adatokat. Ezek szerint a gyermekeket szexuálisan molesztáló papok ügyében 3420 eljárás indult az elmúlt tíz évben. 848 papot kizártak, 2572 esetben enyhébb büntetést alkalmazott a Szentszék. A statisztikából az is kiviláglik, hogy Ferenc elődje, XVI. Benedek csak 2011 és 2012 között négyszáz egyháztagot zárt ki. Lemondásakor háromszáz oldalnyi terhelő dokumentumot adott át utódának. A vizsgálatok indítására kizárólag az Apostoli Szentszék jogosult. Ez már eleve megbotránkoztató! De mi a helyzet Magyarországon? Hazánkban mintegy 2200 felszentelt papja van a katolikus egyháznak. Ha a pápa kimutatásait vesszük alapul, statisztikailag 44 esetről kellene már tudnia a közvéleménynek. De ennek csak töredéke szivárgott ki. Ez lenne a valóság? Az elmúlt héten szóban és írásban is kerestük a Magyar Katolikus Püspöki Kon­ferencia Titkárságát, sikertelenül. Nem kaptunk választ.
Eladott Ország
Ahol Isten akarata nem evidencia, ott deviancia fog születni. Az erősebb kutya baszik vulgárevidencia érvényesül egyházi körökben is. Le a társadalmi normákkal! Le minden szabállyal! Vesszen az együttélés! Aki gyenge: szívjon! Aki erős: túlél! És annak mindent szabad. Ne lásd meg a gonoszt, ne halld meg a gonoszt és ne beszélj gonoszt.
polopokol.hu/img/mintaalap/tb3/polopokol_Erosebb_kutya_baszik_oliva_1401.jpg

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.