Szomorú és elfogadhatatlan, hogy az FBI az összes előzetes figyelmeztetést figyelmen kívül hagyta a floridai lövöldözőről – foglalt állást a Twitteren Donald Trump amerikai elnök szombat éjjel.

Trump szerint a Szövetségi Nyomozó Iroda emberei túl sok időt töltenek azzal, hogy a Trump-kampánystáb és Oroszország közötti összejátszást próbálják bizonyítani. „Nem volt összejátszás – nyomatékosítja Trump, hozzátéve: – Térjenek vissza az alapokhoz, és tegyenek büszkévé minket!”

Floridai vérengzés: Trump beleszállt az FBI-ba, felhánytorgatta a stábja elleni nyomozás ügyét

A szerdai, 17 halálos áldozatot követelő lövöldözés után kiderült, hogy az FBI a múlt hónapban bejelentést kapott arról, hogy a későbbi elkövető „gyilkolni akar”, hozzáfér fegyverekhez, és feltehetőleg támadást készít elő.

Az információ viszont nem jutott el a megfelelő helyre, s ezért az FBI nem vizsgálta ki a bejelentést. Az iroda elismerte, hogy nem megfelelően járt el.

Florida republikánus kormányzója emiatt lemondásra szólította fel Christopher Wray FBI-igazgatót. Szombaton több száz diák tiltakozott Fort Lauderdale-ben szigorúbb fegyvertörvényt követelve.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Hogy ez a kocsog meg most is masra mutogat, holott az egesz fegyver -torveny miatta olyan laza meg mindig, pedig mar az o uralkodasa alatt egy csomo fiatal fegyveres altal elkovetett buncselekmeny, sorozatgyilkossag tortent.
Kitalalta az izomagyuja, hogy a szabad fegyverhasznalat milyen fasza dolog, mennyire jelzi az amcsik szabadsagat. Hat egy nagy loszart, vitorlashaju!
Ha sokkal szigorubb lenne a fegyverviselesi engedely kiadasa, akkor ilyen esetek nem fordulhatnanak elo. Nalunk szinte minden hazban van fegyver - van akinek csak a hobbija miatt, de a farmeroknak szinte mindnek van otthon fegyvere, mert az allatokat csak fegyverrel lehet (szabad, kell) megolni, ha peldaul betegseg uti fel a fejet, vagy csak eppen a csaladnak akarnak egy birkat vagy egy tehenet megolni.
Mi tortenne, ha egy idegbetegnek adnanak ki fegyvert? Itt olyan szigoru vizsgalatokon megy keresztul minden szemely, amit NEM lehet kikerulni: haziorvos, szemesz, pszichologus kell, hogy orvosi igazolast adjon ki ehhez. Tovabba a lakasra kijon egy rendor, aki a fegyvert viselo ember feleseget vagy ferjet (nagyon sok nonek is van fegyverviselesije!) kihallgatja, es egy kb. 10 oldalas nyomtatvanyt kell kitolteniuk es alairnia a kozvetlen hozzatartozonak. Ezenkivul kell 2 fuggetlen, fegyverviselesi engedellyel rendelkezo ember alairasa is, hogy az illeto 100 %-an megbizhato.
Jo, tudom, ez oriasi adminisztraciot jelentene Amerikaban, ha egyszerre leptetnenek egy ilyen torvenyt eletbe, de kezdhetnek azon, hogy a mar kiadott engedelyeket felulvizsgaljak, es 21 ev alatt nem adnanak el fegyvert a szakuzletben. Akkor az ilyen taknyos idegbetegek sem jutnanak arzenalhoz.
Ez mind-mind trump sara... Az FBI-hoz pedig naponta legalabb 5-6000 ilyen fenyegeto bejelentes, gyanusitas erkezik, ki tudja azt mind leellenorizni idoben?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.